Ce alianță politică anunță PNȚCD pentru alegerile din toamnă

Ce alianță politică anunță PNȚCD pentru alegerile din toamnă

4
DISTRIBUIȚI

Noul preşedintel al PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, a declarat astăzi că fracţiunea din  care face parte are de gând să se alinieze cu PD-L şi cu Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta condusă de fostul premier Răzvan Ungureanu, pentru alegerile parlamentare din toamnă. Vicepreşedintele partidului,  Cristian Briceag, a declarat că „ singura cale prin care partidul poate şi trebuie să îşi urmeze propriul destin politic este spirijinirea unei politici veritabile de centru – dreapta. Considerăm că încălcarea principiilor statului de drept ne îndepărtează vizibil de consecvenţa pe  care ne-o dorim.


Suntem dispuşi la alianţe cu toate formaţiunile care se opun derapajelor de ordin democratic, pentru a duce la îndeplinire aceste deziderate este nevoie să se recunoască un singur lucru. Faptul că electoratul a penalizat scandalurile şi dizidenţele ultimilor ani ,care au adus neîncredere”. Tărăniştii speră la cel puţin zece mandate la alegerile parlamentare, şi iar noua conducerea de la nivel local este adepta ideii că toţi cei care nu au ieşit la vot au fost de fapt împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Adrian Orza, actualmente vicepreşedinte al formaţiunii din Timiş declară despre o posibilă alianţă cu PD-L că: “ nu este un subiect nou, ci mai degrabă unul din motivele pentru care partidul este dezbinat, având în vedere că unii ar vrea să mergem cu USL şi alţii ar vrea să mergem cu PD-L. Aştept să se decidă într-o şedinţă calea pe care vom merge, pentru că nu se pune problema de ceea ce personal îmi doresc, ci de ceea ce este spre binele partidului ”.

4 COMENTARII

 1. Presupun ca este vorba de filiala Timis a PNT-CD condus de „Acel avocat mic cu capul mare si voce ridicata”.
  Cei apropie?
  „Nu-i inteleg ura viscerala impotriva mea, in conditiile in care i-am fost avocat in dosarul «Flota»” – replica Aurelian Pavelescu.

  Se mai cred partide.

 2. Fruntasii PNTCD din 1990-1995 ar mnuri de inima neagra daca ar afla de acest plan…
  Oricum, la toamna, cu ptuin noroc, PDL va pasi pe urmele PUNR si PRM, astfel ca o eventuala alaianta PDL-ICCD-PNTCD va functiona in afara Parlamentului…

 3. Noroc ca au mai ramas si unii normali in PNTCD. Alianta cu USL a fost cea mai mare gafa post-decembrista a PNTCD. Cel/cei care au luat aceasta decizie sa faca bine sa-si dea demisia de onoare. NICIODATA PNTCD nu s-a aliat si nu se poate alia cu un partid socialist – de origine comunista – cum este PSD. PNTCD este un partid de centru-dreapta si trebuie sa ramana acolo. Alianta cu ICCD, si sustinerea unui candidat ca MRU este – in conditiile date – o responsabilitate istorica a PNTCD. Mai ales in conditiile in care PNL a fost preluat de oligarhia comunisto-securista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.