Rețeaua care a umplut țara de lei falși, anihilată de DIICOT UPDATE...

Rețeaua care a umplut țara de lei falși, anihilată de DIICOT UPDATE 3 S-au găsit și euro falși

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la „Crimă Organizată”, sprijiniţi de trupele speciale de intervenţie şi de cei de la SIPI, au descins, în această dimineață, în 11 locații din Timișoara pentru a-i reţine pe membrii unei grupări specializate în falsificarea de bani. Ancheta DIICOT a scos la iveală că timişorenii contrafăceau bacnote de 100 şi 200 lei pe care, ulterior, le plasau pe piaţă. În primă fază, au făcut cumpărături  în judeţele din vestul ţării, după care şi-au extins raza de acţiune. Trei dintre suspecţi au fost prinşi, azi noapte, în flagrant, în judeţul Argeş în timp ce încercau să plaseze bani falşi. Asupra lor au fost găsite aproximativ 100 de bancnote false de 200 lei. Suspecţii au fost duşi pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara.


Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile acestui caz.

UPDATE 1 Conform unui comunicat al DGIPI,  liderii grupării falsificau banii după care apelau la „săgeţi” care „cumpărau produse cu valoare mică, de la diverşi comercianţi. Ca urmare a restului primit, în schimbul bancnotei oferite pentru cumpărare, obţineau sume de bani în bancnote reale, de valori mai mici. “Săgeţile” – persoane cu o condiţie materială modestă – plasau banii, cu precădere, în cursul nopţii profitând de faptul că vigilenţa vânzătorilor era scăzută”.

UPDATE 2 Anchetatorii au descoperit şi tipografia folosită pentru falsificarea banilor, după ce, din cauza unei erori de documentare, a fost obţinut un mandat de percheziţie pentru o locaţie din apropiere. În locuinţa aflată la doar câteva sute de metri de sediul Poliţiei Timiş, poliţiştii au descoperit o imprimantă performantă, bancnote falsificate, ceară folosită în procesul de contrafacere a banilor.

UPDATE 3 La percheziție, anchetatorii au descoperit 500 bancnote de 100 lei și 5 de 200 lei și 45 de bancnote de 100 euro falsificate. Cel mai probabil, euro erau plasați în Austria.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.