SCANDALOS Romică Anculia, din nou la APIA Caraş Severin, după ce a...

SCANDALOS Romică Anculia, din nou la APIA Caraş Severin, după ce a fost eliberat de Curtea de Apel Timişoara

7
DISTRIBUIȚI

Directorul APIA Caraş Severin, Romică Anculia,  trimis în judecată de DNA pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, abuz în serviciu şi eliberat, săptămâna aceasta, de Curtea de Apel Timişoara s-a întors la lucru. De două zile, acesta semnează din nou condica la APIA Caraş Severin, asta pentru că în graba judecătorilor de a-l elibera printre interdicţiile pe care i le-a impus nu a fost şi aceea de a se întoarce la locul de muncă şi unde a săvârşit infracţiunile, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul poliţiştilor corupţi.


Măcar pentru că printre angajaţii APIA Caraş Severin sunt şi martori din dosarul în care este judecat. Înregistrările ambientale au dovedit că Anculia, unul din oamenii de încredere ai lui Sorin Frunzăverde, a transformat APIA în feudă portocalie, ajungând până la a-i tăia de pe listele de subvenţii pe fermieri, doar pentru că erau pesedişti şi de a frauda subvenţiile pentru pajişti ca să aibă bani pentru campania electoralăÎn plus, Anculia este cercetat şi într-un alt dosar disjuns pentru alte fapte de corupţie legate de modul de acordare a subvenţiilor. Până la ora redactării acestui material, conducerea centrală a APIA nu a explicat situaţia scandaloasă din Caraş Severin.

7 COMENTARII

  1. prietene, nu din graba judecatorilor, sau ai vrut sa fii elegant?! CU AJUTORUL JUDECATORILOR care ar trebui verificati bucata cu bucata, da cine sa o faca, inspectia judiciara….ha ha ha !?

  2. Dreptate ai. Ce-i mai rau, ca USL- ul nu reactioneaza acum! Ceva se intimpla in zona de vest! Mai spun inca o data parerea mea: Ponta si socrul, Ilie Sirbu tradeaza! Au oameni de baza, fosti pedelisti, care ii ajuta mai departe si pe unii si pe altii; banul sa iasa.

  3. Vreunul dintre comentatori a citit in ultima vreme Constitutia Romaniei are reglementeaza dreptul la munca si prezumtia de nevinovatie? Sensul cuvantului „constitutie” il identificati in dictionar. Pentru cunoscatori.

  4. Un „savant” explica sensul cuvantului „constitutie” si a prezumtiei de nevinovatie… Amice,du-te la stana ca esti in afara oricarei discutii pertinente ! Normal ca exista prezumtie de nevinovatie,dar dupa aproape un an de arest preventiv ti se pare normal sa revina pe functie pana la sfarsitul procesului ??? Mie nu,iar o masura administrativa de eliberare din functie era suficienta si mai mult decat necesara!Nu aruncati vina doar pe judecatori! Politistii de la rutiera au fost demisi sau si-au dat demisia imediat ce li s-a dat mandat de arestare preventiva ! Macar au avut demnitate.

  5. Din cate stiu,nu la APIA lucreaza Anculia ci la Consiliul Judetean.Anculia nu a furat doar cu Simi ci si cu alti 15 primari din Caras,inclusiv cu Stepanescu de la Resita.Hotia este colosala,bani multi.Primariile respective au depus cereri de subventie pentru pajistile comunale si au primit sume mari de la APIA.ILEGAL!!!!!Conform legilor pajistile aflata in administrarea primariilor pot fi inchiriate,arendate,concesionate doar fermierilor,persoane fizice si juridice,care cresc animale,sunt inscrise in Registrul Fermierilor si indeplinesc alte cateva conditii.Primariile nu pot depune cereri pentru subventii directe.Primariile pot insa beneficia de sume ca urmare a inchirierilor catre fermieri a pajistilor,sume pe care,obligatoriu,trebuie sa le foloseasca pentru intretinere acestora.Toate primariile care au beneficiat de subventii directe sunt bune de plata iar primarii sunt penali,la fel si cei care au aprobat,in dispretul legii,plata sumelor respective.Prin urmare Musiu Anculia va mai avea de dat socoteala si va mai trage dupa el si alti beneficiari ilegali de fonduri europene si guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.