Cătuşele, cea mai bună reformă la Interne

Cătuşele, cea mai bună reformă la Interne

10
DISTRIBUIȚI

A fost nevoie doar să se crape puțin pojghița „normalităţii” ca să înceapă să curgă puroiul stătut de zeci de ani al corupţiei, devenit parte integrantă a sistemului. Sistem care, teoretic, asigură siguranţa cetăţeanului. Doar câteva plimbări prin judeţ ale investigatorilor DGA, cam prea târzii, dar binevenite, au dovedit ce se ştia de ani de zile – că şpaga a devenit adevărata sursă de venit a unora dintre poliţişti. Prima scuză pe care am auzit-o – le-au tăiat salariile. Este clar că un stat puternic, în care legea să funcţioneze, nu se poate realiza cu instituţii slabe şi oameni slabi plătiţi. Dar, pe de altă parte, n-am auzit ca vreunui poliţist să i se pună pistolul în cap ca să rămână angajat la stat. Nimeni nu i-a oprit să părăsească acest sistem pentru care au muncit zi şi noapte – un alt laitmotiv al celor care plâng pe urmele şpăgarilor.


Au fost unii care nu au plâns – poliţiştii cinstiţi, care au strâns din dinţi şi au mers înainte, fără a face compromisuri şi care au continuat să-i vadă pe cei din cealaltă parte a baricadei ca infractori şi nu ca parteneri pentru făcut bani negrii. Unii dintre cei arestaţi şi-au dat deja demisia, mai toţi au recunoscut acuzaţiile şi probabil că vor părăsi rapid sistemul după ce vor fi condamnaţi. Dacă vor fi nişte acţiuni sporadice ale DGA, rezultatele vor fi egale cu zero. Ca lucrurile să se mişte cu adevărat, trebuie să fie normalitate, nu excepţie, şi acum, şi peste o lună, şi peste opt săptămâni, arestarea poliţiştilor corupţi sau a celor care vor să-i „ungă”.

Pentru că s-a dovenit că putreziciunea sistemului este atât de adâncă încât nici măcar arestările de săptămâna trecută n-au activat reflexul autoconservării. Şi cel mai bun exemplu au fost cei doi rutierişti care şi-au cerut şi luat dreptul la un sfert de oră după ce au fost avertizaţi să nu se joace cu focul. Mai ales că au curs arestările de şpăgari în zilele de dinainte. Rutina şpăgii a învins, dovedind, încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că reforma adevărată a Internelor nu se poate face decât în timp şi cu multă încăpăţânare. Iar, până acum, reforma cea mai bună pentru acest sistem a fost cu cătuşele.

 

10 COMENTARII

  1. din pacate politisti corecti au fost dati afara din sistem . asa si patania mea , care fiind in politia locala a militienilor cojanspatarubalan , fiindca nu am facut compromisuri , m-i sau pus bete-n roate pina mi-au gasit ceva si am fost eliminat din sistem. si sunt multi altii ca mine!

  2. sefii ipj timis nu isi dau seama?
    ce mai asteapta?
    cei doi adjuncti sunt tinta bolbos si popescu
    ati fost pusi politic(pdl)
    acum usl-u face jocurile ,normal ca vor oamenii lor
    e greu cand te imbeti de sefie sa-ti mai revii:)))))))))))))))))))

  3. @fost politist-in primul rand ai fost orice latceva dar nu politist ,cel mult un surogat de politist asa cum si pol locala nu e politie ci o abureala cu iz de politie ,o cloaca fara rost .Daca ai fost dat afara desi esti/ai fost competent trebuia sa-i dai in judecata pe cei doi dinozauri dezaxati care traiesc inca in anii 80.In al doilea rand eu zic sa fi un om fericit ca ai scapat de acolo,pana si omul de la salubritate se bucura de mai mult respect decat scursurile locale .Crezi ca ti-au facut rau?dimpotriva ti-au facut fara sa vrea un bine .Ai un fost coleg ,probabil plecat odata cu tine care la ora actuala e mecanic auto si e un om realizat !Cu timpul se va scutura si Timisoara de tampitii aurolaci locali in frun te cu cercopitecii antici care se cred politisti (numai asta nu sunt si nici nu au fost .Ex:Spataru-fost ofiter politic inainte de 89 )

  4. Se pare ca toate s-au intamplat cand la conducerea ipj-ului era tripleta Popescu-Bolbos-Dumbrava. Dumbrava a fugit repede pe aceeasi functie, de parca nu mai erau ofiteri competenti care sa conduca armele iar ceilalti doi inca mai sunt la conducerea inspectoratului. Ce mai asteptati domnilor ofiteri? Nu va este clar inca ce aveti de facut? DEMISIA! Dar din politie, nu din functii.

  5. Din cauza sefilor Bolbos si Popescu care sunt la conducerea IPJ TIMIS se intampla ce se intampla cu polistii arestati din Timis.Cei doi nu vor sa isi dea demisia, tinand de scaune si de ciolan !!!
    Ar trebui sa ii fie rusine la domnul Bolbos ca a ajuns agentul sefului IPJ CU NOTA 2.5 si nu a luat examenul, dar a fost pus politic de PDL.
    Ar trebui sa isi dea amandoi demisia pentru ca nu merita functiile pe care le au.
    Bolbos a uitat cand era subofiter la circulatie in 95, 96, 97 si lua spaga in filtrele din Calea Lugojului si Aradului
    Rusine pentru ceea ce face in prezent !!!!Merge la politistii arestati si
    le cere demisia ….cum poate fi numit acest om politist…ce onoare poate sa aiba acest om ??????????

  6. GATA ati starpit coruptia in tara asta ca ati prins 3 militieni cu 400 lei spaga,ce realizari marete la domnii de la DGA………………aloooo domnilor de la DGA in spitale de ce nu umblati?????? Acolo daca nu dai spaga te lasa medici sa mori.Sau acolo nu aveti acces in spitale DGA gisti de kkt ce sunteti,luati doar firmiturile??? vedeti la ce preturi se cumpara medicamentele si ustensilel in spitale ca toti platim si cand ajungem pe acolo trebuie sa ne aducem de toate de acasa
    V-am dat tema de casa???? sau nu aveti destul sange in instalatie????
    Apropo arestati Politisti cu niste filmari amarate fara flagrant,dar Hoti nu puteti sai arestati doar cu filmari ca de……..se face abuz si nu prezinta pericol social,doar militieni prezinta pericol.tara de kkt Ar trebui sa va dea la CEDO pe toti procurori care faceti abuzuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.