Condamnat la închisoare cu executare pentru că a acuzat un procuror că...

Condamnat la închisoare cu executare pentru că a acuzat un procuror că a luat şpagă

4
DISTRIBUIȚI

Acuzaţiile aduse în sala de judecată unui procuror i-au adus condamnarea la închisoare cu executare unui bărbat. Farcaş Petru Nicolae era judecat, în 22 februarie 2011, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de denunţare calomnioasă şi două fapte de insultă şi calomnie la Judecătoria Lugoj. În sala de judecată ” inculpatul a avut un comportament necivilizat şi s-a dezlănţuit împotriva procurorului de şedinţă T.L. din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj acuzând faptul că aceasta ar fi săvârşit infracţiuni de corupţie şi că ar fi primit mită de la părţile civile din dosarul în care era judecat”. Farcaş Petru a fost trimis, ulterior, în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de sfidare a organelor judiciare pentru că spusele acestuia au constituit”o atingere gravă demnităţii procurorului de şedinţă  constând în bunul renume,reputaţia şi consideraţia de care aceasta se bucură atât din partea celorlalţi justiţiabili,părţi în diverse dosare ce urmau a fi judecate, cât şi a publicului în general ce se afla la acel moment în sala de judecată”. Dosarul a fost strămutat la Drobeta Turnu Severin, iar în 19 septembrie Farcaş a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare şi a fost obligat la plata sumelor de 50.000 lei reprezentând daune morale faţă de partea civilă T.L , 800 lei cheltuieli judiciare şi 185 lei cheltuieli de transport efectuate de martorii cauzei.


Farcaş a fost condamnat definitiv în anul 2008 de către Curtea de Apel Timişoara la un an cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi în anul 2011 la pedeapsa închisorii de 1 an cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 6 ani pentru infracţiuni de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi trei infracţiuni de denunţare calomnioasă.

4 COMENTARII

  1. Da se poate intimpla asa ceva in Romania democrata,ca institutiile Judiciare si Procuratura romana sa incalce drepturile omului cu impunitate???????????? Se numeste(FREEDOM OF SPEECH),libertatea de a vorbi(exprima).O sa raportez cazul la US STATE DEPARTMENT,la US congresmana mea si la cei doi Senatori din statul NY. SPAGAGIILOR NERUSINATI CE SINTETI,are dreptate NICOLAE,cazi toti din justitia romana sint ca prostituatele,fiecare cu pretu lui.

  2. 1. Da, denuntul calomnios e o infractiune grava care trebuie luata in serios de organele de urmarire penala atunci cand sunt sesizate cu o plangere in acest sens, mai ales ca este o infractiune des intalnita. Problema organelor de urmarire penala sesizate cu o asemenea infractiune este una de atitudine. Suntem contemporani cu o adevarata „dezincriminare” a acestei infractiuni prin solutiile de NUP pe care le dau total nejustificat si nelegal, atunci cand solutioneaza un dosar al carui obiect este o fapta ce consta in infractiunea de denunt calomnios! In viziunea politiei judiciare si a procurorilor, care mai nou si-au arogat si competente legislative, este ca „aceste fapte nici macar n-ar mai trebui sa constituie infractiuni…”! Citesc titlul acestui articol si raman surprins ca totusi cineva a ajuns sa fie tras la raspundere penala pentru o asemenea fapta, doar ca sa aflu (surpriza!) ca partea vatamata este un procuror pe care acest personaj l-ar fi acuzat de savarsirea unor infractiuni in mod mincinos… Iata ca atunci cand cel vatamat de asemenea acuzatii mincinoase este un procuror, dintr-odata infractiunea capata gravitate si nu ar mai trebui dezincriminata! Mai mult, aceasta este una de natura sa „o atingere gravă demnităţii procurorului de şedinţă constând în bunul renume,reputaţia şi consideraţia de care aceasta se bucură…”. Dar cu reputatia si prestigiul nostru, a celorlalti justitabili cum ramane? Nu e nicio problema sa fim victimele unor asemenea infractori? Atunci raspunsul vostru este „aceste fapte nici macar n-ar mai trebui sa constituie infractiuni…”
    2. Dle mircovi, poate dl Nicolae are dreptate, dar daca face niste acuzatii care pe urma se dovedesc mincinoase, trebuie sa raspunda!

  3. Sefu Elefant Roz,mai lasa vrajeala si nu mai scrie atitea prostii.Au fost incalcate drepturile omului(freedom of speech)a lu Nicolae,cu inpunitate de catre Judecata si Procuratura statului ROMAN,+abuz de putere.Nici decum,nu au dreptu sa-l judece penal pe Nicolae,pt.acuzatiile sau opiniile facute contra oricui,de ai cere despagubiri monetare pt.calomnie,aste este alta treaba,asa ca nu confunda Merele cu Perele. PS…ROMANIA inca nu respecta drepturile omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.