Cum au justificat șefii de la aeroportul “Traian Vuia” Timişoara achiziționarea sistemului...

Cum au justificat șefii de la aeroportul “Traian Vuia” Timişoara achiziționarea sistemului Big Brother pentru angajaţi

1
DISTRIBUIȚI

Fostul director al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara Cornel Sămărtinean, şi ceilalţi directori au încercat să explice auditorilor de la Curtea de Conturi de ce au achiziţionat în mod ilegal sistemul de supraveghere a angajaţilor. PRESSALERT.ro a dezvăluit că au fost introduse camere de supraveghere şi microfoane în toate birourile din aeroport, echipamentele fiind ascunse în sensorii de mişcare fără ca angajaţii să fie avertizaţi. Pedelistul Sămărtinean a susţinut în nota pe care a dat-o că achiziţionarea ssitemului Big Brother s-a făcut „în urma unor observaşii şi constatări obiective şi în vederea necesităţii asigurării măsurilor specifice de protecţie şi securitate a activităţii în clădirile administrative ale AIT.


(…)Presupun că în continuare va fi nevoie în continuare de susţinerea şi creşterea măsurilor de protecţie atât a informaţiilor cât şi a securităţii aeroportuare în contextul geopolitic actual, precum şi a evenimentelor petrecute la vecinii noştri bulgari, deci în imediata noastră vecinătate. Consider că Lucrările şi achiziţiile efectuate au fost nu numai oprtune dar şi NECESARE”. Directorul comercial Marius Mezin a susţinut că memoriile de necesitate au fost întocmite la solicitarea verbală a lui Sămărtinean. „Menţionez că nu am cunoştiinţe de specialitate în domeniul echipamentelor electronice care să-mi permită identificarea camerelor video şi microfoanelor ascunse în senzorii de prezenţă”, a susţinut Mezin. Auditorii Curţii de Conturi nu şi-au însuşit răspunsurile şi au considerat cele două plăţi de 40.324,87 lei pentru proiect şi de 76.717, 13 lei reprezentând echipamentele ca fiind nelegale.

 

1 COMENTARIU

  1. Pe zi ce trece,acest dipl.ing.Samartinean Cornel-Mircea,se „afunda”in minciuni,in justificari care n-au nici o noima(contextul geopolitic,oportune).De ce s-au folosit camere video,in sistem „oglinda”, pe holurile administrative ale aeroportului Timisoara,foarte costisitoare,ele se folosesc doar in perimetrul bancilor?Oare de ce masurile specifice de protectie si securitate,n-au fost asa de stricte,si-n cazul terminalelor 1-2,unde exista c.v. „oarbe”,interesul consilierului Preunca a fost mai arzator,pentru angajatii A.I.T.,decat pentru pasageri,acei 1.400.000 de pasageri,care de fapt au fost mult,mult mai putini!?!Auditorii Curtii de Conturi au decis,CINE va plati aceste sume,117042 de lei cazul”sistem Big Brother,cazul inchirierilor cu preturi la super promotii(in loc de 160 de euro per m/p,40 de euro per m/p!?!),cazul „bird 01”,cazul”Siberian winter”(utilaje inchiriate,degivrant,la preturi soc),banii achitati angajatilor ce au castigat in instanta,circa 65.000 de lei,procesele cu A.I.T.,din vina managerului dipl.ing.Samartinean Cornel-Mircea,alte licitatii in defavoarea aeroportului Timisoara,dar facute sa n-avem „evenimente ca la vecinii nostri bulgari”!?!Adevar sau minciuna?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.