Cum sunt împărțite candidaturile pe listele USL între PSD și PNL în...

Cum sunt împărțite candidaturile pe listele USL între PSD și PNL în Timiș

9
DISTRIBUIȚI

Liderii PSD și PNL Timiș pleacă, astăzi, la ședințe cu conducerile centrale pentru a negocia locurile de pe colegiile de senator și deputat din județ. Lucrurile nu par complicate cel puțin în cazul Timișului pentru că prima împărțire a fost făcută – PSD va avea opt locuri, șase de deputat și două de senator, iar PNL șase, patru de deputat și două de senator. În principiu, parlamentarii care sunt în funcție rămân pe colegiile lor, ceea ce înseamnă că discuțiile sunt închise pentru colegiile de deputați Făget, Lugoj și Deta ocupate de pesediștii Dorel Covaci, Sorin Stragea și Gheorghe Ciobanu, colegiul 1 Timișoara unde este liberalul Horia Cristian și cel de senator al lui Ilie Sârbu. Există și varianta ca socrul lui Ponta să candideze pe unul dintre colegiile de senator din Timișoara, însă încă se discută pentru că liberalii au venit cu o variantă în care au cerut două posturi de senator în municipiul condus de Nicolae Robu.


Teoretic, și colegiul unde este deputat UNPR-ista Maria Barna este blocat pentru aceasta, însă președintele PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, a anunțat că dacă va fi impusă cu forța Barna își va da demisia din funcție pentru că organizația nu o dorește după ce a trădat. Cu siguranță, viceprimarul Sorin Grindeanu va candida pe colegiul unde acum este pedelistul Ștefan Drăgulescu, însă nu se știe care va fi colegiul conservatoarei Maria Grapini. În cazul colegiilor de senatori, printre cei mai cotați liberali cu șanse la nominalizare sunt șeful organiziei Timișoara Petru Ehegartner și Ben Oni Ardelean, susținut de Dan Radu Rușanu. Nu se știe încă pe cine va lansa USL în lupta pentru colegiul de senator unde este anunțat ca posibil candidat șeful PD-L Vasile Blaga – zona Sânnicolaul Mare, Deta și Jimbolia.

9 COMENTARII

  1. Felicitari d-le Grindeanu pentru pozitia transanta. Japitza asta de Barna, a facut mult rau partidului si implicit imaginii lui. Si nu e singura …

  2. ce cauta Barna asta inapoi?bojine nu ai sange in pix??de ce nu iei atitudine?de ce nu-i schimbati pe toti pdl-istii astia din functii asa cum au facut ei in 2009???poate are legatura cu functia de la ape ce o aveati in timpul pdl-istilor??lasa-i in pace..ai ajuns unde trebuie si cel mai important este…SCAPA de ei nu te mai comporta ca un BULZDOZERIST!!!

  3. Era vorba de starpire cand v-am votat.ati promis ca nici măcar un sef de birou nu va rămâne ce a fost pus de portocalii.daca vrei sa mergem in continuare cu usl va trebui sa va tineri de cuvânt.la IPJ timis cand rupeti pisica in doua.bolbos(pdl)-vindea?,popescu(Blaga).

  4. Ar fi frustrant ca Barna sa candideze din nou la mine in colegiu, dupa ce m-a pacalit tura trecuta. Sa candideze independenta daca-i asa grozava cum se crede. Sorine sa nu o vad pe lista ca ar fi o mare dezamagire, din nou !!!

  5. Chiar asa naivi ne credeti? Ciobanu a organizat alegerile la Colegiul Deta, dupa ce a „tradat” PDL-ul. Culmea: aici au cistigat numai pedelistii cu probleme. Tot aici ar vrea si Blaga sa candideze; o coincidenta? Nu cred. La nunta Ebei, o fi fost pusa la cale cu Ostaficiuc,care stie unde se poate baza suta la suta pe „oamenii” lui! COLEGIUL DETA, unde „prietenul” Ghita rezolva tot! Aici ar trebui foarte multa atentie la alegeri, din partea jurnalistilor, etc. Iar Bolbos, despre care vorbeati, nu a fost adus in politie tot de unul care se trage din acea zona? Vorbesc de colegiul Deta. Dar ce legaturi are si cu persoane din PSD? Or fi toti pocaiti?….Doamne, ce multe coincidente…

  6. Buna Grigore! Am o intrebare: Popescu este si el pus pe criterii politice? Pina acum credeam ca nu tine partea nici unui partid, ca nu face politica!

  7. Ce a facut Benone asta de-i sustinut de Rusanu de la Deva pentru Timisoara si PNL Timis ? Aterizeaza si asta ca piticul Busoi de la San Severino in Timis ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.