EXCLUSIV Curtea de Conturi confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro despre matrapazlâcurile pedeliste de la...

EXCLUSIV Curtea de Conturi confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro despre matrapazlâcurile pedeliste de la aeroportul Timişoara

13
DISTRIBUIȚI

Curtea de Conturi a confirmat, în urma controlului finalizat recent la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara , toate matrapazlâcurile grupării Sămărtinean – Popoviciu dezvăluite de  PRESSALERT.ro. În perioada in care aeroportul era condus de pedelistul Cornel Sămărtinean, asociat în afaceri cu deputatul Alin Popoviciu şi cu fiica lui Constantin Ostaficiuc, cele mai bune spaţii comerciale au ajuns la firma verişorului lui Popoviciu la preţuri mult mai mici decât chiriile plătite anterior. Operaţiunea de acaparare a spaţiilor a fost mascată prin două pseudo-licitaţii la care au participat aceleaşi trei firme cu legături între ele  , iar una dintre licitaţii nici măcar nu a fost anunţată oficial. Ulterior, s-a falsificat de către conducerea aeroportului, în frunte cu Sămărtinean, contractul de închiriere pentru a se prelungi contractul de închiriere a spaţiilor.

Controlul Curţii de Conturi a confirmat, practic, toate dezvăluirile PRESSALERT.ro, auditorii descoperind si alte ilegalităţi legate de pseudo-licitaţii – la numărul de înregistrare consemnat în procesul verbal de deschidere ca fiind a ofertei Trinvest Bakery SRL, firma verişorului lui Popoviciu, în registrul de intrare -ieşire este înregistrat alt document „SC ofertă – licitaţie – spălătorie auto”, iar la cea de a doua licitaţie numerele de înregistrate ale ofertelor au fost date în fals în procesul verbal de licitaţie – nu au putut fi prezentate ofertele celorlalte două firme care apar în procesul-verbal al licitaţiei.


Nici măcar documentaţia depusă de  firma vărului lui Popoviciu nu a fost completă. Astfel, pe lângă necompletarea datelor cu privire la cifra de afaceri din ultimii trei ani, firma lui Cristian Iga nu a depus nici proiectul de amenajare a spaţiului, confirmându-se astfel că amenajarea spaţiului tot din banii aeroportului a fost premeditată. Suprafaţa închiriată pentru unul dintre spaţii a fost subdimensioanată la 80 mp faţă de 160 mp.  De asemenea, controlul a confirmat falsificarea contractului prin prelungirea duratei de închiriere. Auditorii au constatat că preţul de pornire al licitaţiilor a plecat de la unul subevaluat – 3o euro/mp, deşi preţul minim de la care trebuia să se înceapă era de 50 euro, conform unei hotărâri AGA din 2005. PRESSALERT.ro va continua să prezinte, în următoarele zile, informaţii explozive despre jaful de la aeroportul „Traian Vuia” din perioada în care a fost condus de Cornel Sămărtinean.

13 COMENTARII

 1. Jaf pe fata ca in vremea guvewrnele Boc nu tin minte sa mai fi fost permis in Romania dupa Revolutie… Ceilalti au furat mai cu perdea, mai cu grija…

 2. bravo dragos, astia trebuie sa plateasca pentru jaful de la aeroport. vad ca acum au aparut tot felul de protestatari cum ca ar fi disponibilizati. ar trebui sa fie multumiti cu disponibilizarea, fiindca citiva dintre ei vor ajunge in fata instantelor si cel mai probabil la puscarie. se stiu ei care.

 3. Urmatorii angajati au jefuit aeroportul Timisoara,prin falsuri,salarii la limita abstractului,instigari frecvente,in perioada 10.01.2010-18.06.2012:1.Samartinean2.Preunca3.Ciolan4.Mezin5.Ursu6.Les7.Parvanescu8.Caragui9.Lazar10.Luchian11.Covasa.A sosit timpul sa plateasca ororile pricinuite,puse la punct sub aripa PDL.Fiind incoltiti se dedau la acte reprobabile,gen proteste,greve japoneze,pentru faptul ca sunt slab pregatiti profesional,au avut un trai in cele 30 de luni,de exceptie,cu prime de 2.000-7.000 de lei!!!,salarii de incadrare intre 2.400-7.000 de lei!!!iar plebea intre 700-1.300 de lei!!!Covasa experta in falsuri la ITM,a „lucrat” cel putin 30 de angajati,ea argumentand si-n fata instantei Timis,a ramas consemnat in rechizitoriu,ca unii angajati,au negociat cu patronul chilotar,nea Cornel,zis Jaures,Gittanos,Perla Marii,a Dunarii,Games Sport,sa munceasca pe bani de cacat,dar munca de rahat!!!Sper ca Parchetul Timis,Politia Timis,DNA,DGA,PNA,Jandarmeria,sa se autosesizeze in acest caz foarte complex,si sa ia masuri din cele mai drastice cu aceste elemente,grupari infractionale de pe teritoriul Republicii Romania,stat de drept,liber si independent.

 4. Intrebare:De ce Samartinean a angajat in perioada 10.01.2010-18.06.2012,in jur de 70 de persoane care nu aveau nici o legatura cu aviatia civila,escroci bancari,care luau sume imense,1.500.000 de euro pentru consumabile,experti in cifre,a creat un haos pe aeroportul Timisoara,nemaiintalnit,de la Marinescu,Les,Sandu,Strambeanu,Idolu!?!De ce? Raspuns:Era un bisnitar notoriu,nu a dat concurs pentru postul de manager,un habarnist,incurca cursele regionale,cu cele low-cost,un zero,si-a cumparat postul cu 100.000 de euro,sursa fiind,asa numitii colegi din PDL.

 5. Ar trebui o ancheta si la cfr calatori,mai exactla STFC Timisoara,sa vedeti ce prapad a facut Alexandru Silvasan,binenteles cu stirea sindicatelor,iar plebea sufera sau este disponibilizata.Va rog frumos domnule Dragos sa efectuati o ancheta serioasa si acolo!Este vorba de afaceri dubioase si de hotii grosolane!

 6. HOTUL CARE STRIGA HOTUL!!!
  Simplu:Samartinean a dat afara prin Covasa,care a falsificat actele:decizii,aditionale,cele trimise la ITM,circa 25-30 de persoane,in perioada 10.01.2010-18.06.2012,dar a angajat 70 de persoane fara pregatire in avitia civila,la indemnul PDL,organigrama din 2011 figura cu 270 de angajati,dar nu era aprobata de nimeni,asadar lucra cu cea din 2010 unde figurau 250 de persoane,scazand echipa inteligenta,persoane care vin la lucru,ca sa aiba de unde pleca,sau pentru anii de pensie,raman circa 240 de angajati profesionisti,onesti aviatiei civile din Romania,conform organigramei aprobata de AGA 2012.
  Peiov , 09 September 2012

 7. Ai facut aviatia=avitia,dar corect ce graiesti,jocul lui Samartinean a luat sfarsit(camere de spionaj,salarii nesimtite pentru echipa inteligenta),a avut 1.400.000 de pasageri,profitul la dus la PDL,prin buzunarele chilotilor,ca era bisnitar,acuma cara cu carca saci la un butic visavis de Casa Studentilor!?!Covasa,hoata de la resurse umane,executa orice decizie,ultima fiind inregistrata la centrul Agora:doamna Les,nu pot sa-i dau mai mult de 2.500 de lei lui x,deoarece nu ma lasa sefu!Da,o.k.,o sa va reclam la ITM,pentru falsuri,nenorocitilor,femeia asta tine in spate tot aeroportul Timisoara,cu platile la zi,iar voi va bateti joc!Dupa 5 minute,in urma unui fir la sefu,persoana x a primit suma de 2.500 de lei,iar un pompier a primit 54 de lei in 2 ani,dupa multe lupte sindicale.Mars ca ma pis pe voi de oameni falsi,niste cacati de ultima speta.La Jilava cu voi,derbedeilor!

 8. Cred ca esti un derbedeu angajat de nea Mircea,un taran,care pentru o galeata de cherosen,motorina,ii „vindeai” pe colegii tai lui directorcarabui,acuma o iei in mana,Hitler va oprit robinetul…Vezi ca Bota te localizeaza cu cei de la Agora,poate mai faci si parnaie,boule!

 9. Bravo DNA said
  am November 29 2011 @ 3:15 pm
  Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că ” într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport”

  DE AIA VOR SA MODIFICE LA LEGEA ANI CA CEI CARE DETIN SUB 3% DIN FIRME SA NU MAI DECLARE CONTRACTELE CU STATUL, CA SA POATA FURA IN VOIE

  Comment RSS · TrackBack URI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.