EXCLUSIV Firma deputatului Popoviciu a dus în instanță acte falsificate ca să...

EXCLUSIV Firma deputatului Popoviciu a dus în instanță acte falsificate ca să scape de amenda Gărzii Financiare

5
DISTRIBUIȚI

Firma deputatului PD-L Alin Popoviciu, Prozax SRL, a făcut orice pentru a scăpa de amenda primită de la Garda Financiară Timiș pentru că nu a emis bonuri fiscale, ajungând până la a falsifica probe care au fost folosite în instanță. PRESSALERT.ro a dezvăluit în premieră faptul că în 14 septembrie 2009, o echipă de la Garda Financiară Timiș a făcut un control la magazinul din gară al firmei soților Popoviciu şi a descoperit, din nou, că nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate sumele din casa de marcat, existând o diferenţă de peste 600 lei. Deşi era vorba de o firmă recidivistă, s-a dispus amendarea Prozax SRL cu 8.000 lei, confiscarea diferenţei şi suspendarea activităţii pe trei luni. Judecătoria Timișoara a respins plângerea firmei lui Popoviciu împotriva procesului verbal și a menținut sancțiunile, chiar dacă deputatul a susținut că este un control politic.

Pentru a-şi susţine varianta că a fost un control ilegal şi că s-a făcut un abuz, reprezentanţii firmei Prozax au depus în instanţă şi o chitanţă emisă de unul dintre furnizorii de băuturi răcoritoare, din care reieşea că banii, care nu au putut fi justificaţi şi au confiscaţi, reprezentau contravaloarea unei facturi.


Conform documentului, semnat „conform cu originalul, Doroiman Camelia, avocat stagiar”, chitanţa ar fi fost emisă chiar în ziua controlului – 14 septembrie. Garda Financiară a depus în instanţă o notă în care se arată că „societatea comercială verificată, prin avocatul său, în intenţia de a manipula condiţiile de efectuare a controlului (realitatea faptelor) prezintă ca şi justificare Chitanţa seria BQAC nr.1037414-14.09.2009 întocmită în fals întrucât originalul existent la furnizor cu aceeaşi serie şi acelaşi număr poartă data de 15.09.2009″. Ataşat, comisarii au depus şi copiile trimise de furnizor care le confirmă afirmaţiile. În acelaşi document se arată că urmează să fie sesizate instituţiile abilitate pentru fals material şi uz de fals. Firma deputatului Popoviciu a pierdut procesul şi în recurs la Tribunalul Timiş, sancţiunile Gărzii Financiare rămânând irevocabile.

Avocatul Camelia Doroiman a refuzat să facă orice comentariu pe marginea acestui caz, susţinând că nu are acordul clienţilor, în timp ce deputatul PD-L Alin Popoviciu a declarat „nu ştiu, nu cunosc, nu mă interesează”.

 

5 COMENTARII

  1. Aici vorbim deja de infractiuni iar mancatorul de langosi din imagine va raspunde penal. Chiar daca el va fi facut acest lucru prin intermediari, acestia il vor „da in gat” pe mancator fiindca altfel risca ei libertatea. Proasta aia cu numele „Doroiman Camelia” va fi exclusa din avocatura pentru fapta ei penala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.