Grădina Zoologică va avea mai mult spațiu. Vezi în ce se transformă...

Grădina Zoologică va avea mai mult spațiu. Vezi în ce se transformă Pădurea Verde

1
DISTRIBUIȚI

Distracţie, astăzi, la plenul Consiliului Local Timişoara, unde fostul viceprimar Adrian Orza, actualmente consilier local din partea Uniunii pentru Timiş, a fost nemulțumit de faptul că majoritatea nu avurt să adopte un amendament precis legat de extinderea grădinii zoologice, tergiversând astfel adoptarea hotărârii de schimb cu Romsilva. Concret, proiectul prevedea ca Romsilva să cedeze câteva hectare de teren pentru extinderea grădinii, urmând să primească în schimb alte câteva hectare la Criciova, de unde PrimăriaTimişoara deţine teren.  Ba mai mult, în viitorul apropiat ar urma ca Romsilva să dea bani pentru ca Pădurea Verde să fie modernizată şi transformată într-o pădure deschisă,  asemenătoare cu Dumbrava  Sibiului.  „Au fost patru miniștri ai Mediului care au refuzat să facă schimb de terenuri.


Să introducem un articol și cu condiția schimbului de teren”,  a cerut Orza, care a şi propus un amendament în acest sens. „Nu trebuie neglijate investiţiile clare care vor veni de la Romsilva în zona Pădurii Verzi. Se doreşte transformarea Pădurii Verzi într-o pădure cu regim deshis, aşa cum e Pădurea Dumbrava la Sibiu. Cred că e bine să deblocăm situaţia, mai ales dacă vin bani de la Bucureşti la Timişoara”, a explicat viceprimarul Sorin Grindeanu, fără a-l convinge pe ţărănist. Într-un final, amendamentul lui Orza a picat, iar  proiectul a trecut. Viceprimarul Dan Dianconu a fost mandatat pentru a se întâlni mâine cu secretarul de stat de la Romsilva, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu, pentru a discuta schimbul.

1 COMENTARIU

  1. Poate noua administratie a Primariei va imbunatati iubita noastra Gradina Zoologica.
    Este de necontestat ca in prezent Gradina Zoo si animalele sale sunt intr-o stare mult mai buna decat erau pe timpul copilariei mele (si nu mai mor de depresie), insa unele animale tot neglijate sunt: cerbi in incinte cu sarme atarnande, porcusori de guineea raiosi, nevastuici intr-o incinta de 2 palme.
    Programul de „adoptii” nu functioneaza pt ca lumea nu stie de el, iar daca stie, nimeni nu iti raspunde la telefon sau la mailuri.
    Pe site sunt mai multe informatii despre cum sa ajungi la Gradina Zoo din Szeged decat la Gradina Zoo din Tm. Exista o harta, fara a se mentiona vreun mijloc de transport in comun.
    Dar „bine” ca sunt clovnii cu baloane…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.