Metoda prin care pot fi curăţate listele electorale pentru parlamentare

Metoda prin care pot fi curăţate listele electorale pentru parlamentare

0
DISTRIBUIȚI

„Instituţia Prefectului nu are atribuţii în ceea ce înseamnă actualizarea listelor electorale, ea se face de către fiecare primărie în parte, în baza datelor puse la dispoziţie de Biroul de Evidenţă a Populaţiei. Pe calendarul alegerilor există termenul în care Biroul de Evidenţă a Populaţiei trebuie să pună la dispoziţia primăriilor listele electorale permanente, 25 octombrie. Ele vor fi supuse consultării publice, cel mai probabil la avizierul primăriilor. Acolo pot fi consultate şi chiar contestate, dacă sunt persoane care nu au ce căuta pe aceste liste.


Cei care sunt interesaţi şi doresc să verifice aceste liste pot să depună întâmpinări la primari”, a declarat astăzi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, cu privire la curăţarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare din
decembrie, la care, spre deosebire de referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu se cere cvorum.  Prima întâlnire pentru pregătirea scrutinului din Timiş va avea loc pe 21 septembrie, când primarii vor lua act de paşii de parcurs în organizarea alegerilor. Dogariu a anunţat că  sediul Biroului Electoral Judeţean va rămâne, cel mai probabil,  la Universitatea de Ştiinţe Agricole .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.