Rectorul Universităţii de Vest vânează cazările ilegale din cămine

Rectorul Universităţii de Vest vânează cazările ilegale din cămine

1
DISTRIBUIȚI

An de an, înainte de debutul anului universitar gardurile şi copacii din Complexul Studenţesc  sunt pline de oferte care sună astfel : „vând loc în cămin, detalii la numărul de telefon …..”.


Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, spune că anul acesta va fi cu ochii pe ofertanţi şi că toţi cei care sunt prinşi că fac comerţ cu locurile de cazare vor fi exmatriculaţi din universitate.  Nu mai puţin de 6.000 de studenţi au depus cereri pentru un loc în căminele UVT. Dintre aceştia, doar 3.000 vor primi un loc de cazare, restul fiind nevoiţi să se mute cel mai probabil în chirie.  Deşi mulţi din studenţii UVT se pot caza în căminele Universităţii  Politehnica afacerea nu e una rentabilă. Asta pentru că un student de la Vest achită pentru un loc în căminele Politehnicii nu mai puţin de 200 de lei lunar, în vreme ce un loc în căminele de la Vest nu sare de 100 de lei pe lună.  Pirtea a explict că pe lângă cele două cămine noi pe care Univeristatea le va ridica în Complex,  va încerca să aibă şi o discuţie cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş pentru a închiria internate ale liceelor din oraş, în care să fie cazaţi studenţii UVT.

1 COMENTARIU

  1. Domnul rector Marilen Partzea este putin ipocrit aici. Adica el ca si student se ocupa cu vanzare de locuri in caminele din complex si se ocupa chiar cu bisnita marunta iar acuma se lauda prin presa ca vrea sa o starpeasca. Eu sunt foarte curios daca se va si tine de cuvant fiindca deocamdata este ceea ce frumos a denumit cineva… o forma fara fond”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.