EXCLUSIV Sistemul de spionare a angajaţilor aeroportului „Traian Vuia”, achiziţionat în mod...

EXCLUSIV Sistemul de spionare a angajaţilor aeroportului „Traian Vuia”, achiziţionat în mod ilegal de pedelistul Sămărtinean

8
DISTRIBUIȚI

Controlul Curţii de Conturi la aeroportul „Traian Vuia” Timişoara a scos la iveală faptul că achiziţionarea sistemelor pentru spionarea audio-video a angajaţilor s-a făcut de către administraţia condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean cu grave încălcări ale legislaţiei în vigoare. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că după ce Sămărtinean a fost schimbat din funcţie s-a descoperit că au fost montate camere video şi microfoane, ascunse în senzorii de mişcare plasaţi în toate birourile. 

Auditorii au constatat că ilegalităţile au fost atât în cazul contractului pentru proiectul tehnic, cât şi la cel de instalare a sistemului de supraveghere. Când s-a solicitat întocmirea unui proiect tehnic, „s-a optat pentru „achiziţia directă”, primindu-se 3 oferte, care nu au dată şi număr de înregistrare, nici din partea ofertanţilor şi nici la entitatea verificată, şi în niciuna dintre oferte nu precizează nimic în legătură cu proiectul tehnic”. Câştigătoare a fost declarată firma M.T.Systems, societate condusă de Mircea Preunca, fost ofiţer SRI, fratele fostului consilier judeţean PD-L Daniel Preunca.


Când s-a făcut controlul, auditorilor nu li s-a putut prezenta proiectul tehnic pentru care aeroportul a plătit 40.324,87 lei, fără a exista viza controlului financiar preventiv.

Nici în cazul contractului de furnizare a echipamentelor de supraveghere, cele trei oferte de preţ nu au dată sau număr de înregistrare, câştigătoare fiind, în final, SC AGORA IT&C SA. Culmea este că pentru acest contract nu a fost găsit caietul de sarcini şi nici propunerea tehnică. În plus, nu există „documente prin care au fost recepţionate produsele de la achizitor”. Plata celor 76.717,13 lei s-a făcut în 29 decembrie 2010 fără a exista viza compartimentului de specialitate, ci doar a directorului de securitate şi protecţie civilă Călin Marinete, „această viză punându-se doar în data de 05.01.2011”.

8 COMENTARII

 1. Nu se poate asa ceva!!!Nu cred ca dipl.ing. Samartinean Cornel Mircea,mai este inca in libertate!!!Domnilor politisti,procurori,judecatori,jandarmi,sereisti,acest ins are la activ,pe constiinta,daca are,decesul subing.Nicolae Mihut,fost angajat al aeroportului Timisoara,falsuri dovedite,contracte dubioase,dividentele „smulse” pe 2010,2011,care au fost atat de „plimbate”:angajat-curtea de conturi,pana li s-a pierdut urma,deci concluzia:VINOVAT!

 2. La puscarie cu nemernicii astia! Daca un cetatean anonim este prins cu asa ceva, este arestat preventiv si apoi ingropat in puscarie. Pe cand banditii astia isi bat joc de lege si nu patesc absolut nimic nici in ziua de azi…

 3. Bravo DNA said
  am November 29 2011 @ 3:15 pm
  Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că ” într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport”

  DE AIA VOR SA MODIFICE LA LEGEA ANI CA CEI CARE DETIN SUB 3% DIN FIRME SA NU MAI DECLARE CONTRACTELE CU STATUL, CA SA POATA FURA IN VOIE

  Comment RSS · TrackBack URI

 4. JAF cu acte în regula la Aeroportul International Timisoara Traian Vuia, cu beneficiari in judetul VALCEA

  LUPU VALERIU, controlor de trafic la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, împreună cu o parte din familie, au tras un tun de miliarde!

  Banii au fost viraţi în contul firmei SC BENDIS SRL care are sediul în staţiunea OLĂNEŞTI (din jud Vâlcea!). Firma acoperită iniţial sub numele unui individ, Titel POPA, a fost cumpărată şi controlată de sora lui Valeriu: MIOARA VIORICA STAN (administrator) şi de către mama lor (acţionar). Banii plătiţi către BENDIS SRL, au reprezentat contravaloarea unui Plan BUSINESS al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia. Planul a fost croşetat folosind ca bază informaţiile deţinute şi oferite de LUPU VALERIU.

  Lupu a fost Director al companiei Banat Air. La 13 decembrie 1995, 45 de pasageri şi 5 membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Verona. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că Valeriu Lupu nu a aprobat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro. Directorul general şi cel adjunct ai aeroportului din Verona sunt şi acum în puşcărie.

  MIOARA VIORICA STAN, sora lui LUPU VALERIU, fără studii de specialitate în domeniul transportului, nu are în nciunfel experienţă necesară pentru elaborarea unui STUDIU/PLAN în genul de care a „beneficiat” Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia. Firma SC BENDIS SRL, pe care o administrează Mioara, nu are nici măcar angajaţi (posibil 1-3 formali care sunt moşteniţi de la fostul administrator, Titel POPA). BUSINESS Planul fabricat de BENDIS este stângaci şi se bazează în mod clar pe informaţiile primite de la LUPU VALERIU, care a participat efectiv la elaborare.

  LUPU VALERIU îşi retrage banii de la SC BENDIS SRL sub forma unor contracte de împrumut. Cei doi fraţi au în derulare noi scenarii asemănătoare, cu siguranţă aceştia beneficiind de sprijin la nivelul conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia.

  Acţionarul principal al SC BENDIS SRL este mama celor doi: LUPU VALERIU şi MIOARA VIORICA STAN.

  Pe surse am aflat că SC BENDIS SRL, alături de o altă firmă din Vâlcea, controlată de Mioara, sunt pe cale să fie puse la dispoziţia unor indivizi care le vor „sacrifica” după ce vor face achiziţii fără acoperire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.