Strada pietonală Mărăşeşti, adoptată de două firme şi inaugurată de un primar...

Strada pietonală Mărăşeşti, adoptată de două firme şi inaugurată de un primar cu alai

2
DISTRIBUIȚI

Cu alai  format din USL-işti  şi şefi de direcţii din Primăria Timişoara, muzică, spectacol pe picioroange şi discursuri despre viitoarele sale planuri – aşa a inaugurat, astăzi, primarul Nicolae Robu strada pietonală Mărăşeşti.  „Începe Săptămâna Mobilităţii. Iată că am transformat această stradă în una pietonală. Va fi un loc perfect de promenadă pentru mulţi timişoreni.  Nu a fost o lucrare constisitoare”,  a explicat Robu răsucind tacticos foarfecele cu care urma să taie panglica tricoloră.  Deşi  de circa două săptămâni timişorenii se plimbă în voie pe strada Mărăşeşti, inaugurarea nu s-a putut face în absenţa mobilierului stradal.  25 de bănci, 25 de coşuri de  gunoi, 50 de jardiniere şi mai mulţi stâlpi de iluminat, achiziţionate de firma Continental la suma de 25.


000 de euro. Ce o fi având special strada Mărăşeşti nu poate spune nimeni, însă, după cum a explicat viceprimarul liberal Dan Diaconu, aceasta are, mai nou, doi părinţi adoptivi.  Astfel, strada va fi decorată cu statui şi  fântâni arteziene, totul pe banii Bega Group, care va achita şi costurile legate de iluminat.  La finele lunii august, primarul Nicolae Robu anunţa că firmele care poluează vor trebui sa plece din oraş, dacă nu încetează . Întrebat dacă nu cumva donaţia cu pricina e un bilet de şedere pentru firma Continental, viceprimarul Dan Diaconu a explicat că deja au fost trimise notificări către firmele vizate şi că nu este nicio legătură între cele două situaţii.  Însoţit de mai mulţi membri PNL Timiş , edilul şef a intrat în Sinagoga de pe strada Mărăşeşti, unde a ţinut să dea de veste că a discutat la Bucureşti şi „am promisiune că la anul intrăm pe lista monumentelor care vor primi bani pentru renovare”. La final, timişorenii, oficiali şi trecători, au avut parte de câteva miniconcerte.

2 COMENTARII

  1. Sa retinem ca pe strada Marasesti nu bate soarele decat cateva minute, cand razele sale cad intre cladirea Operei si Hotelul Timisoara… In restul timpului, strada este in umbra.
    Sa ma retinem ca pe aceasta strada nu prea sunt unitati de alimentatie publica (una este la Opera, una la coltul cu strada Eugeniu de Savoya, una la coltul cu strada Gh. Lazar si una la coltul cu strada General Praporgescu – sau cum s-o fi numind).
    Sa deie Cel de Sus ca strada sa intre in gratiile timisorenilor amatori de preumblare !
    (fotografia este tare cool – chair daca festivitatea nu a fost …)

  2. La aspectul cu soarele m-am gandit si eu. Strada este mai tot timpul in umbra. Dar asa proiectantii nu mai au grija copacilor care sa faca umbra vara..

    Am fost si noi aseara pe Marasesti, dupa incheierea festivitatilor. Deocamdata strada mi se pare destul de seaca, dar probabil cu timpul se va anima. Desenati cu creta, copii, desenati!

    M-as bucura ca biciclistii sa mearga totusi cu atentie mai mare si cu viteza mai mica pe acolo..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.