Trei licee adăpostite de clădiri istorice vor reabilitate cu fonduri germane

Trei licee adăpostite de clădiri istorice vor reabilitate cu fonduri germane

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că a avut o întâlnire cu reprezentanţii KfW, privind proiectul de reabilitare a clădirilor istorice cu sprijin financiar din partea Băncii de Dezvoltare a Germaniei.  Este vorba de peste cinci milioane de euro, din care trei milioane trebuie rambursaţi către nemţi în termen de 30 de ani, cu o dobândă modică. Primele clădiri care vor fi renovate sunt liceele Nikolaus Lenau, J. L Calderon şi C.D. Loga. „Am stabilit ca ultimele elemente preparatorii ca proiectul să prindă viaţă. Am stabilit comitetul de orientare, câteva elemente de procedură pentru derularea proiectului şi în viitorul foarte apropiat vor începe lucrările” a declarat Nicolae Robu.


Evaluarea clădirilor, precum şi stabilirea lucrărilor necesare se face de către experţi din partea germană care monitorizează proiectul.  „De asemenea, tot astăzi am bătut în cuie să intre  şi Liceul Calderon.  La C.D Loga există nişte obiecţii ale experţilor germani legate de proiectul de reabilitare. Am dat ordin să fie examinat şi nu vor exista probleme ca şcoala să fie introdusă pe listă”, a mai explicat primarul. Proiectul a fost inagurat de fosta administraţie Ciuhandu, tocmai în campanie elctorală pentru alegerile locale, la liceul Nikolaus Lenau, acolo unde director era Elena Wolf, actualmente consilier local al Uniunii pentru Timiş.  Pe atunci, se vorbea şi de o taxă de habitat din care să fie achitată contribuţia care ar trebui să vină de la bugetul local. Întrebat dacă se pune şi acum problema de aşa ceva, Robu a  explicat că el nu ştie să fie nevoie şi a dat asigurări că există bani la buget pentru contribuţia aferentă. Lucrările ar putea începe la finele acestui an.

2 COMENTARII

  1. Bine ca cineva ia, in sfarsit, atitudine si chiar face ceea ce a promis. Ani in sir nu s-a intamplat aproape nimic cu aceste cladiri, administratia Ciuhandu a facut parcuri si parculete, scolile nu au fost importante pentru…acestia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.