Un avocat a cerut restituirea dosarului lotului Moraviţa 1 pentru că nu...

Un avocat a cerut restituirea dosarului lotului Moraviţa 1 pentru că nu există adresă unde să fie citaţi investigatorii sub acoperire

3
DISTRIBUIȚI

Reluarea judecării la Curtea de Apel Timişoara a dosarului vameşilor, poliţiştilor de frontieră şi contrabandiştilor din lotul Moraviţa 1, după ce primii inculpaţi au recunoscut acuzaţiile pentru a beneficia de reducerea pedepselor, a adus multă agitaţie. Asta pentru că noul judecător care a preluat cauza a avut de „luptat” din greu cu avocaţii. Apărătorii au luat cu asalt instanţa, invocând excepţii privind actul de sesizare a instanţiei şi solicitând restituirea dosarului la DNA. Printre motivele invocate de avocaţi s-au aflat lipsa nominalizării liderilor grupului infracţional organizat, inexistenţa probelor, mai multe de variante pentru aceleaşi fapte, întocmirea rechizitoriului de către patru procurori, dar şi faptul că în rechizitoriu nu s-au precizat adresele unde pot fi citaţi investigatorii sub acoperire.


Majoritatea excepţiilor invocate au fost respinse pe motiv că sunt chestiuni care ţin de fondul dosarului sau instanţa s-a pronunţatat. La cererile depuse astăzi de avocaţi procurorul DNA a solicitat termen pentru a putea pregăti un punct de vedere. Unii dintre avocaţi au cerut instanţei să li se permită să-şi spună şi ei punctele de vedere legate de excepţiile invocate în dosar „pentru că suntem părţi în această cauză”, dar instanţa a respins solicitarea pe motiv că „a fost pusă în discuţia părţilor – cei care au invocat excepţia şi procuror. Este o cauză complexă, vreţi ca toţi să vă spuneţi părerile pe fiecare excepţie? S-a dat cuvântul părţilor”. Instanţa a constatat că unul dintre inculpaţi, Ştefan Marc, a decedat înainte de acest ultim termen de judecată şi urmează să se pronunţe asupra faptului dacă urmaşii vor răspunde pe parte civilă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru vineri.

3 COMENTARII

  1. sa-i citeze la sediul DNA sau vor sa le faca o vizita acasa?!ce avocat destept/ eu zic ca daca investigatorii au avut peste nr.41,5 la pantof nu se pune, sa se ,,tremeata” dosarul inapoi si apoi daca investigator/iu nu are un IQ peste 160 iar nu se pune si daca nu exista la dosar proba etilotest ca investigatorul nu a fost ,,manga” cind a scris raportu/ cum ii zice, iar nu se pune, si daca investigatoru a luat antibiotice in ultimii 5 ani, iar nu se pune si tot asa si au trait fericiti pina la adinci batrineti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.