Ce datorii uriaşe a acumulat spitalul judeţean în ultimii trei ani

Ce datorii uriaşe a acumulat spitalul judeţean în ultimii trei ani

4
DISTRIBUIȚI

„Spitalul Judeţean din Timişoara are datorii de 20 milioane de lei, acumulate în ultimii trei ani”, acuză deputatul PNL Horia Cristian. Acesta a explicat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doar cinci milioane de lei din suma totală reprezintă costurile nedecontate aferente serviciilor medicale oferite, restul banilor fiind cheltuiţi cu servicii,  mâncare, medicamente şi  materiale.


Altfel spus, Spitalul Judeţean Timişoara primeşte hrană pe datorie de circa trei ani de zile.  „Momentan se caută soluţii pentru plata datoriilor, însă este dificil în condiţiile în care trei sferturi din datorie nu este aferentă sumei cu servicii medicale”, a atenţionat Cristian. Soluţia, în viziunea deputatului, ar fi crearea unui cont cu acumulare în care angajatorul să achite 30 la sută din cei 6 la sută pe care îi virează acum pentru contribuţiile la sănătate, metodă care ar putea fi aplicată cu succes şi pentru pensii. Ba mai mult, spitalul judeţean nu are contractat bugetul pe luna decembrie. Pacienţii nu vor avea de suferit, însă spitalul va acumula în continuare datorii pentru serviciiile medicale oferite, bani pe care eventual îi va recupera la o rectificare de buget a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

4 COMENTARII

  1. Verificati si citi bani au fost varsati in conturile unor avocati care nu prestau nici o activitate pentru Spitalul Judetean. Numai unui singur avocat i se platea de catre Spital peste 4000 lei pe luna pentru colaborare in conditiile in care Spitalul mai avea cel putin trei juristi angajati. Singura diferenta dintre avocatul A si cei trei juristi era ca avocatul era prieten cu directorul.De ce nu verifica CASS aceasta colaborare ?

  2. va rog ca in urma documentarii dumneavoastra sa prezentati corect situatia si sa-l informati pe Dl. deputat despre realitatea din SCJUT, si anume: datoriile acumulate de 20 mil lei sunt corespunzatoare realizarilor de servicii medicale de 24 mil lei (7,5 mil nedecontate in 2010, 11,5 mil in 2011 si 5,3 mil pt 6 luni ale anului 2012). Ca urmare total plati restante, acumulate in ultimii 3 ani, sunt integral acoperite de servicii medicale. Spitalul nu asteapta pomeni electorale ci plata serviciilor medicale prestate pentru pacientii asigurati ai CAS.

  3. Serios? Si cum avea SCJUT 3 juristi pe 2 posturi aprobate de MSP, din care unul vacant?- pt a te convinge il vezi zilele acestea la concurs!Si avand in vedere ca SCJUT are contract cu avocat de peste 4 mandate de director … ne poti preciza cu care director era prieten. Bati campii! Poate verif si cate procese la care este nevoie de reprezentare are SCJUT.

  4. OARE NIMENI NU VEDE DIFERENTA MARE DINTRE SARACIA SISTEMULUI DE SANATATE A SPITALRLOR SI AVERILE OPULENTE ALE MEDICILOR SI A CELOR CARE CONDUC CASELE DE SANATATE…..SA VINA VLAD TEPES

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.