După ce a fost interceptat numind şpăgării şefi din vămi, Blejnar susţine...

După ce a fost interceptat numind şpăgării şefi din vămi, Blejnar susţine că a fost arhanghelul luptei anticorupţie

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a evitat să clarifice legăturile sale cu vameşii pe care i-a numit la Moraviţa şi care ulterior au fost arestaţi, prezentându-se în schimb ca un mare luptător împotriva corupţiei. Vă reamintim că într-o interceptare din dosarul DIICOT în care Blejnar a fost trimis în judecată apare o discuţie cu şeful ANV în care-i dă indicaţii pe cine să pună şefi de tură la vama Moraviţa. Ancheta ulterioră a DNA a dovedit că aceştia erau printre jupânii contrabandei şi şpăgii din punctul de trecere a frontierei. „În vara anului 2010, înainte, am ieşit public şi am spus că sunt nemulţumit de calitatea morală a angajaţilor din vămi şi întrebat de ce am spus pentru că iau şpagă. De ce eram nemulţumit? Primeam anumite informări de la instituţiile abilitate ale statului, în speţă, de la SRI, cu privire la activitatea neconformă a unor oameni. I-am luat, i-am mutat, pentru că nu puteam să-i dai afară. Pot să vă spun un singur lucru – că am luat la rândul meu legătura, în iulie, iunie, cu celelalte structuri ale statului român, am avut discuţii cu şeful DGA-ului, şi i-am spus „om bun, ajută-mă, să fac curăţenie aici, pentru că altfel ne sufocă”.


Acţiunea de instrumentare a DNA-ului, a DGA-ului, notorie şi notabilă, s-a facut în câteva luni de zile”, a susţinut Blejnar la Gândul live.

Sorin Blejnar nu a lămurit nici discuţia purtată cu liderul PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc pentru numirea şpăgarei Gabriela Ionescu ca adjunct la Finanţele Publice Timiş, afirmând doar că în 2009 a fost propusă de pesedistul Ilie Sârbu. Fostul şef al ANAF a uitat să spună că discuţia cu Ostaficiuc era din 2010 şi s-a discutat despre preluarea acesteia pe filieră PD-L şi nici nu a explicat ce a însemnat că i-a spus proaspetei numite în funcţie „să fie mai fermă şi să-şi bage minţile în cap!”. Întrebat de intervenţiile pentru numiri, Blejanar a afirmat că „am avut discuţii de la PSD-ul domnului Ilie SÂrbu, până  la PNL, trecem prin UDMR şi ne oprim la PD-L-ul domnului Mircea Toader.Toată lumea. (…) Când am primit câte o recomandare pentru o numire, aşa cum apar prin tot felul de stenograme s-au făcut cu respectarea prevederilor legale. Nu s-au făcut blaturi, nu am pus pe funcţii oameni incompetenţi, oameni pe bază de CV de la partid”. Blejnar a susţinut că dosarul este unul politic pentru că se doreşte atacarea PD-L prin intermediul său şi a explicat că „pila nu însemnă trafic de influenţă. Poate fi o pilă mică”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.