„VIGILENŢĂ” Gardul de protecție de la vama Moravița, rupt în zona duty-free-ului...

„VIGILENŢĂ” Gardul de protecție de la vama Moravița, rupt în zona duty-free-ului golit de ţigări

3
DISTRIBUIȚI

Noile informaţii care apar legate de furtul ţigărilor din duty-free-ul de la vama Moraviţa ridică mari semne de întrebare asupra modului în care poliţiştii de frontieră păzesc graniţa externă a Uniunii Europene. PRESSALERT.ro a dezvăluit ieri faptul că din unul dintre magazine au dispărut 150 de baxuri de ţigări care erau depozitate acolo. Iniţial, cei de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră au încercat să ascundă gravul incident de securitate şi au încercat să paseze vina susţinând că duty-free-urile nu erau în consemnul lor de pază.


Cercetările efectuate la faţa locului au arătat faptul că hoţii au acţionat cu maxim tupeu, rupând gardul de protecţie care delimitează vama Moraviţa şi forţând un geam. În apropiere a fost descoperită o cărare făcută de cărăuşii de ţigări, una dintre variantele luate în calcul fiind aceea că bax-urile au fost duse, iniţial, spre teritoriul sârbesc. De asemenea, este posibil ca ruperea gardului să fie o înscenare pentru a masca scoaterea ţigărilor cu maşinile prin vamă. Magazinul duty-free este sub sechestrul Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru că firma proprietară are datorii neplătite către stat.

Rămâne de neînţeles cum hoţii au reuşit să transporte o cantitate aşa de mare de ţigări fără ca poliţiştii de frontieră să observe ceva, în condiţiile în care zona vămii şi împrejurimile sunt scanate cu numeroase sisteme de supraveghere. Până la această oră, Poliţia de Frontieră nu a anunţat declanşarea vreunei anchete interne pentru a lămuri condiţiile în care hoţii au făcut legea în vama Moraviţa, iar Poliţia Timiş nu a fost sesizată încă în privinţa furtului deşi au trecut câteva zile de când se ştie de spargere.

3 COMENTARII

  1. voi chiar nu intelegeti ca trebuiau bani pe fiecare tura………..de unde plm daca nu se mai lasa sa intre in tara cantitati mari de tutun ce draq sa facem si noi????ne apucam sa furam ca si asa se mucegaiau in magazia shopului,ce kkt va mirati ca sa evaporat de aici??? sau evaporat zeci de baxuri de tigari,parfumuri si tone de alcool di curtea bine pazita a inspectoratului POLITIEI de FRONTIERA…..ha ha ha ha ha ha ha ha :))))))))))))))))))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.