Georgică Cornu, „tun” de peste 150 milioane de lei dat RAAN cu...

Georgică Cornu, „tun” de peste 150 milioane de lei dat RAAN cu schela metalică şi macaraua minune. Vezi preţul record pentru înlocuirea a 300 metri de ţeavă

5
DISTRIBUIȚI

Confort SA, firma omului de afaceri Georgică Cornu, supranumit „Regele asfaltului din Banat”, a reuşit dublarea valorii unui contract cu Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, printr-o serie de acte adiţionale în care cheltuielile au fost umflate aberant, a dezvăluit, aseară, la Antena 3, jurnalistul Oana Stancu în cadrul emisiunii „Exces de putere”. Firma a câştigat contractul pentru instalaţia de evacuare în şlam dens a zgurii şi cenuşii cu suma de 163.381.830,05 lei fără TVA pentru ca la final să încaseze mai mult decât dublu, mai exact 341.173.335 lei fără TVA. Un control efectuat de Serviciul Antifraudă – Anticorupţie al Corpului de Control al ministrului Economiei a scos la iveală mecanismul folosit pentru sifonarea banilor publici.

Analizarea actelor adiţionale ale contractului a scos la iveală faptul că una dintre metode a fost umflarea preţului pentru schela metalică de 50 de ori. Peste 13 milioane de lei a costat închirierea scheleor metalice, „o valoare anormal de mare ţinând cont cont că scheleleoricum au fost înscrise ca montateîn devizele iniţiale”.


Dacă cei 6.800 de metri lineari de ţeavă au costat 5,7 milioane lei, doar 251 de bucăţi de ţeavă curbată au costat peste 7 milioane de lei.  Un alt „tun” s-a dat la înlocuirea a 300 de metri de ţeavă cu diametrul de 400, operaţiunea ajungând să coste peste 23 de milioane de lei, din care valoarea ţevii reprezenta doar aproximativ 264.000 lei.  În schimb factura s-a umflat cu costurile a 272 bucăţi de ţeavă curbată care au fost facturate cu peste 7,6 milioane lei sau cu cele ale unei macarale care ar fi lucrat non-stop pentru înlocuirea celor 300 de metri de ţeavă 4.477 ore, adică 186 de zile non-stop. Astfel de probleme au fost descoperite în toate actele adiţionale semnate de RAAN cu firma lui Cornu, aceste practici fiind patentate de Confort şi celelalte firme din grup în relaţia cu CNADNR, PRESSALERT.ro dezvăluind că regele asfaltului din Banat a fost pe punctul de a încasa zeci de milioane de euro pentru lucrări niciodată efectuate.

5 COMENTARII

  1. Si Cornuletu asta apare a fi o BESTIALITATE DE THILHAR ORDINAR,asa ca,prin mizeria de javre de bisnitari ca asta,conducatori acestei TARI,ne fura ca-n codru.

  2. si rezultatul? a furat cu milioanele si este liber…mi-e scarba! au fost taiate salarii si pensii pentru a avea ce fura PDL-istii, mi-e scarba si de USL care nu face nimic, nu vedem nici un arestat din randul PDL….daca nu ar exista presa am muri prosti! Noroc in ziaristi ca altfel nu stiu ce era in tara asta, se pare ca doar presa ii mai trage de urechi….si atunci mai are rost sa vorbim de justitie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.