Judecarea dosarului de crimă organizată al grupării Torj, amânată din cauza avocaţilor

Judecarea dosarului de crimă organizată al grupării Torj, amânată din cauza avocaţilor

4
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a început, astăzi, să judece apelul în dosarul DIICOT în care au fost trimiși în judecată membrii grupării conduse de fostul consilier local PSD Lucian Torj pentru mai multe infracțiuni de crimă organizată și în care liderul a fost achitat de majoritatea infracțiunilor de care era acuzat. Asta în timp ce „săgeţile” au primit pedepse grele.

Patru dintre inculpaţi au depus cereri de amânare pentru a-şi angaja apărători, dar instanţa a respins cererile pe motiv că apelul a fost depus din mai şi au avut timp să se pregătească.


În schimb, instanţa a fost obligată să amâne totuşi judecarea dosarului pentru că la termenul de astăzi era doar un singur avocat din oficiu  pentru cei şase inculpaţi fără apărător ales. De asemenea, preşedintele de şedinţă i-a avertizat pe toţi cei prezenţi că este singurul termen pentru pregătirea apărării.

4 COMENTARII

  1. Poate că judecătorii de la C. de Apel Timișoara pot studia în câteva zile un dosar cu peste 10 volume și mii de pagini (nu știm cum, dar se pare că pot), dar pentru un avocat nou angajat în cauză nu este suficient pentru a putea pregăti o apărare temeinică. Să nu uite domniile lor că apelul e o cale de atac devolutivă și ar trebui să se aplece mai serios asupra judecatei pe care trebuie să o facă, nu să respingaă ab initio toate cererile în probațiune și să mențină cu ochii închiși sentința de la fond. Nu înțeleg cine-i grăbește în halul ăsta, de parcă e mai important să judece apelul în 2-3 termene decât să facă o judecată cu adevărat valoroasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.