Liberalul Ben Oni Ardelean: „Timişoara trebuie să devină un reper de revoluţie...

Liberalul Ben Oni Ardelean: „Timişoara trebuie să devină un reper de revoluţie continuă”

18
DISTRIBUIȚI

– Aţi fost candidatul surpriză al liberalilor din Timiş pe lista USL pentru Senat. Cum a ajuns Ben-Oni Ardelean să candideze pe colegiul 1 Timişoara?

– Nu știu pentru cine am fost surpriză, dar cu siguranță sunt onorat să pot candida acasă în Timișoara pe colegiul 1 Senat. Cu toate că în anii precedenți am desfășurat o intensă activitate politică pe diverse planuri, inclusiv la național, în ultima perioadă de timp m-am concentrat pe o construcție politică locală. Convins fiind că pot contribui în mod semnificativ la demersurile recent demarate de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, mă alătur în felul acesta la un proiect amplu ce necesită efort susținut și multă muncă, tocmai ca nivelul de trai al timișorenilor să înregistreze o creștere semnificativă. Cred în definitiv că aceasta va fi surpriza majoră, o surpiză plăcută de altfel pentru concetățenii mei.

– Este un avantaj sau un dezavantaj să fii considerat omului lui Dan Radu Ruşanu?

– Dan Radu Rușanu este un om pe care îl respect foarte mult, ce întradevăr îmi este un bun prieten. De altfel, relațiile pe care le-am cultivat cu diverși colegi de partid sunt mai mult decât relații de colegialitate, sunt relații interumane ce se bazează pe respect și încredere. Niciodată nu m-am gândit la dezavantaje, nici nu cred că sunt, asta datorită faptului că avem deziderate comune. Avantajul major este că am învățat multe din experiența politică a domniei sale, iar în sfera politicii, unde înveți tot timpul, este bine să ai de la cine să înveți lucruri bune.

– Ce ar trebui să ştie alegătorii despre Ben-Oni Ardelean?

– Ce-mi doresc cel mai mult este ca oamenii să mă cunoască înainte de a mă eticheta pe baza poveștilor.


Din momentul în care am intrat în politică mi-am propus să dau dovadă de bună practică, să demonstrez, alături de alții care fac același lucru, că nu toți politicienii sunt la fel. Deseori am auzit că politica este coruptă. Însă, politica este făcută de oameni, iar dacă aceștia sunt corupți, normal că politica care o vor face va fi coruptă. La fel este și în afaceri, în educație, cultură ș.a.m.d. Dacă însă oamenii care sunt aleși în poziții de demnitate publică sunt integrii, au valori și principii sănătoase, politica acestora va fi potrivită caracterului lor. Ferm convins că sunt mai atent monitorizat decât până acum, chiar vreau să demonstrez că se poate să fi altfel.

– În colegiul 1 Senat, contracandidat din partea ARD va fi revoluţionarul bucureştean Teodor Mărieş. Ce vă diferenţiază faţă de acesta în faţa electoratului ?

– Permiteți-mi să nu vorbesc despre contracandidat atât timp cât nu îl cunosc. Aș încălca ce v-am spus mai sus, iar lucrul acesta nu cred că este normal. Vorbind însă de revoluție, pot spune că am simțit pe deplin, alături de familia în care am crescut, ce a însemnat persecuția comunistă. Am fost în acele vremuri un mic-revoluționar, iar la revoluție am participat și eu, în măsura în care am putut la acea vârstă. Totuși, să vă răspund la întrebare, cred că ce mă diferențiază de contracandidații mei sunt principiile și sigla sub care candidez. Cred că USL este o construcție politică ce a demonstrat o diferențiere majoră în politica recentă a României.

– Care este viziunea pentru dezvoltarea Timişoarei ca posibil viitor senator?

– Viziunea mea este una complexă ce are ca principal obiectiv o construcție societală amplă. Când l-am întâlnit prima dată pe John McCain înainte de campania prezidențială din SUA în 2008, m-a întrebat de unde sunt și i-am spus Timișoara. Primul cuvânt rostit a fost “revoluție”. Cu siguranță, revoluția din 1989 rămâne pentru mulți un reper semnificativ în istoria Timișoarei. Cred însă că, dincolo de o capitală europeană respectată, Timișoara trebuie să devină un reper de revoluție continuă, o revoluție a reformei morale, a bunului simț, iar asta să genereze schimbare în întreaga societate românească.

18 COMENTARII

 1. Nu pot sa creeeeed, scrieti mai nou articole pozitive de campanie? Ce noutate!!! Se vede ca a începută campania si au început sa curga banii……… Ca fara bani nu se poate la pressalert!!!Tare, am trăit s-o vad si pe asta, pe când un interviu pozitiv cu Cornel Sanmartinean si Dorin Candea? hahahaha

 2. un tanar demn si corect care poate schimba fata timisoarei impreuna cu primarul robu,cei din pd-l nu merita nici macar sa mai candideze si nicidecum sa fie votati

 3. Vio poate ca dl bota are o boala rara siare nevoie de cas,sa poate Cornu nu mai poate sa duca in spate toate capusele,dar nu ar fi exclus articole pozitive chiar cu Ostaficiuc sau mama Omida ,poate chiar cu Basescu de ce nu?De la Gunoaie e posibil orice contra casssss.Doamne unde sa ajuns ,cred ca sfirsitul lumii e aproape

 4. Un candidat demn, fara contracandidat! Daca Domnul Ben nu-l cunoaste pe Maries, revolutionarii autentici pot sa spuna ca-l cunosc: Un oportunist, fara limite, care acolo la Bucuresti, unde a amagit o mana de revolutionari ca le va reprezenta interesele, in calitate de presedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989 din Buc. a „pupinkoorat” in stil basescist tot ce era portocaliu in fata ochilor, pentru a se catara pe cadavre nelinistite in randurile puterii de stat. Nu puteam crede, insa, are un tupeu atat de mare sa vina in orasul, simbol al Revolutiei din Decembrie 1989, aici la Timisoara, sa candideze pentru o fonctie! Mai mult decat nerusinare! Dar cum toti portocalii, azi cu alte culorii, caci cameleoni sunt din nastere, sunt imorali, nu-i putem pretinde acestui Maries sa fie altfel. Dar ce putem face este sa-l demascam, sa-i aratam adevarata fata si sa nu-l primim in orasul nostru si, cel mai iomportant, sa NU-L VOTAM!

 5. @ Irina & Irina & Karo : Sunt convinsa ca o singura fufa, care face cat trei a scris acest mesaj porno!!! In timp ce postai tampenii mai bine faceai si tu un ban la locul tau de munca, pe centura… Ti-ar fi drag tie un asa pocait, dar uite ca dak n-ai succes faci spume si te destrabalezi aici pe site, unde nu e locul tau potrivit. In concluzie: Lasa-ne ca poluezi!!!

 6. domnul ben-oni ardelean se da acum timisorean. asa o fi, dar pina la alegerile astea, nu am auzit sa se fi remarcat cu ceva in filiala locala a pnl. iar propozitia asta – „Viziunea mea este una complexă ce are ca principal obiectiv o construcție societală amplă” – denota mult ambalaj, scump si frumos colorat, dar continut minuscul si nu de foarte buna calitate. iar in 2008, cind s-a intilnit cu john mccain, era membru pnl sau pdl?

 7. Nu stiu eu multe de politica … da! este adevarat … nu stiu multe lucruri … dar stiu alte lucruri care altii nu stiu, ca si oricare persoana … sa ne dam parerile sincere este tot ce conteaza …. este un articol foarte interesant dar sunt multe semne de intrebare … ne convine nu ne convine trebuie sa accept si sa asteptam sa vedem ce se poate intampla … este si normal ca nu se poate spune ceva rau despre un om … poti spune multe intr-un articol dar cand este vorba de ¨A face¨ nu exista … politica romana
  hmmmm cum sa spun …
  Se vad foarte multe contrarii din ceea ce se scrie si se aude.
  Nu mi-am dat parerea exacta despre acest lucru … si despre ce vorbesc va pune multe semne de intrebare .. La fel ca acest articol
  … tot ce este nevoie este de sinceritate si respect … nimic mai mult

 8. A mai candidat si-n Hunedoara si nu a fost ales. Ar trebui sa-si vada de ,, FRATII ” lui si sa ne mai lase-n pace cu atatea ,, Vorbe goale”.
  Intrebati-l: va percepe de la cei care-i va reprezenta si ,, ZECIUIALA” ?ptr. neoprotestanti e valabila.

 9. Domnule da ce rău o duc pastorii…are 14 terenuri și 2 mașini de lux ”săracul de el”!!! Acest Ben Oni vrea doar să se îmbogățească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.