Războiul declaraţiilor între cei doi agenţi de la Rutieră acuzaţi de corupţie...

Războiul declaraţiilor între cei doi agenţi de la Rutieră acuzaţi de corupţie UPDATE Decizia instanţei

1
DISTRIBUIȚI

Petru Jebelean şi Adrian Micula, cei doi agenţi de la Poliţia Rutieră trimişi în judecată pentru corupţie, s-au contrazis în declaraţii la primul termen de la Tribunalul Timiş. Dacă Jebelean a recunoscut toate acuzaţiile conform articolului 320 indice 1, Micula a solicitat să fie judecat pe procedura normală deoarece nu a recunoscut acuzaţiile de luare de mită şi „doreşte să-şi dovedească nevinovăţia”. În aceste condiţii, când a fost audiat, Micula a susţinut că la accidentul din 30 august nu a făcut decât să constate avariile şi să-i trimită pe şoferii implicaţi la biroul de accidente uşoare unde era de serviciu Jebelean. Când Micula, care a fost pus în libertate, a început să paseze vina pe Jebelean, susţinând că nu era obligaţia sa să întocmească actele după tamponare, acesta a început să tremure de nervi în boxa acuzaţiilor. „Nu-mi explic de ce Jebelean a susţinut că mi-ar fi spus că unul dintre şoferi urma să aducă o sumă de bani. M-am dus în birou să-l întreb dacă-mi poate înregistra un proces verbal. Jebelean s-a ridicat, mi-a dat nişte bani şi mi-a spus „cadou”. Atunci au intrat de la DGA. N-am apucat să-l întreb ce este cu banii. M-au prins cu mâna în buzunar. Am băgat repede banii pentru că am auzit că se deschide uşa. Nu am ştiut de unde-s banii, nu am discutat înainte. Dacă aş fi avut timp, l-aş fi întrebat ce este cu banii respectivi. Domnul Jebelean avea o datorie la mine şi când cel de la DGA m-a pus să scot banii, am văzut că sunt 200 lei, exact suma care mi-o datora”, a susţinut Micula. Când judecătoarea l-a întrebat pe Micula de ce Jebelean i-a spus că banii sunt cadou şi nu datoria, acesta a răspuns „nu ştiu”.


Jebelean l-a întrebat pe Micula de ce în cazul accidentului unde s-a dat şpaga nu a putut întocmi actele, iar a doua zi, într-un caz similar, a putut să facă lucrul acesta. Micula a răspuns că nu erau situaţii identice.

Instanţa a considerat că se impune şi audierea lui Jebelean, chiar dacă acesta a optat pentru procedura simplificată, agentul fiind de acord. Enervat de declaraţiile colegului său, Jebelean a povestit instanţei că „a doua zi după accident, când lucrurile s-au lămurit, denunţătorul a venit după mine şi recunosc că i-am sugerat, la insistenţele acestuia, că se poate revanşa faţă de noi. Nu-mi amintesc dacă i-am spus şi suma. Ulterior, am purtat o discuţie şi cu Micula şi i-am spus că denunţătorul o să vrea să se revanşeze faţă de noi. Sub nici o formă Micula n-a spus că nu vrea. Denunţătorul când a venit cu banii a spus că sunt pentru mine şi pentru cei care au fost la faţa locului. Cei 600 lei erau în copia după procesul verbal de contravenţie. După ce denunţătorul a plecat, Micula a venit şi m-a întrebat dacă a lăsat banii. I-am dat cei 200 lei pentru că îi împărţisem pentru toţi trei. Inculpatul Micula a spus ceva de genul „las că e bine”. Micula a urmărit să primească banii, aşteptând în curte, în maşină, după care a urcat la mine. Nu am împrumutat niciodată bani de la vreun coleg şi dacă aveam vreo datorie la el puteam să o achit din cei 500 lei ai mei pe care-i aveam în buzunar”.

Apărătorul lui Jebelean a solicitat revocarea mandatului de arestare preventivă sau punerea în libertate provizorie sub control judiciar a acestuia, invocând faptul că a recunoscut faptele şi nu a încercat sub nici un fel zădărnicirea adevărului. Instanţa a rămas în pronunţare pe aceasta solicitare şi a stabilit ca la următorul termen să fie audiaţi martorii.

UPDATE Tribunalul Timiş a decis admiterea cererii de punere în libertate sub control judiciar a lui Jebelean.

 

1 COMENTARIU

  1. adi tu credeai ca jebeleanu e vreun coleg adevarat sa ia toata fapta pe el? stai linistit ca o scris de toti inclusiv si de aia care-l tineau pe scaun la caldura ,sincer eu sper sal prinda craciunu tot in arest! hahaha jebeleanu sa ma sugi pisatura

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.