Record absolut la muncă în folosul comunităţii pentru amenzi neplătite

Record absolut la muncă în folosul comunităţii pentru amenzi neplătite

3
DISTRIBUIȚI

Biroul Juridic al Poliției Locale Timișoara a înregistrat anul acesta un număr de 315  dosare în care s-a propus executarea de muncă în folosul comunității pentru persoanele care au încălcat legislația în vigoare, dar nu au achitat sancțiunile primite și nici nu posedă bunuri pe numele lor pentru a fi executați silit. Cazurile cele mai frecvente sunt cele legate de practicarea cerșetoriei, întreținerea de relații sexuale contra unor sume de abni, abandonarea de deșeuri, deplasarea cu căruța pe drumurile publice sau mers cu tramvaiul fără bilet. Un bărbat din Secuieni – Neamț va trebui să muncească în folosul comunității 30 de ore, acesta fiind sancționat de patru ori pentru tulburarea ordinii publice, iar un altul din Cozmești, judeţul Vaslui  trebuie să muncească 16 ore pentru provocare și participare la scandal, conform unui comunicat al Poliţiei Locale Timişoara.


Alte două persoane, din Teremia Mare și Galați, trebuie să muncească în folosul comunității 6 respectiv 20 de ore pentru că au călătorit pe mijloacele de transport în comun fără bilet și nu și-au achitat sancțiunile. Recordul în ultima perioadă este cel al unui bărbat din Umbrărești, județul Galați, care a primit sentința de muncă în folosul comunității la 32 de sancțiuni de câte 150 lei fiecare pentru că a comercializat diverse obiecte fără a deține autorizație în acest sens,  acesta având de executat 270 de ore în folosul comunității.

3 COMENTARII

  1. Dl. Bota …ia vezi daca Politia Romana a inregistrat vreun dosar de genul asta:)))in jud Timis…. mai ales ca se dau in jur de 30 amenzi/zi la contraventiile prevazute de Legea 61. ps. poti sa nu aprobi postarea

  2. @Alin-daca habar nu aveai in cadrul instanteleor de judecata ,cand se pune problema de „munca in folosul comunitatii” invinuitul este intrebat daca este de acord sau nu sa execute aceasta munca .Avand in vedere ca cei condamnati pana la ora actuala sunt oameni ai strazii te umflii degeaba cu marea realizare .Refuzul de a accepta sa munceasca in folosul comunitatii este un drept al contravenientului daca nu stiai ,si nu i se poate refuza.Refuzand nu il poti condamna la munca in folosul comunitatii .
    In al doilea rand inregistrarea acestor dosare nu prezinta interes deoarece nr de lucratori din cadrul Politiei Romane este mic si au in lucru alte cauze decat acesti „infractorii” extraordinari .In concluzie :politia asta locala atata poate ,justoficarea salariilor foarte mari pe care capata acesti locali(comparativ cu restul structurilor de politie locala din tara ),trebuiesc si ele justificate cumva ,ca doar primaria da banul insa …nu prea se vede pe ce … Daca e sa compari munca din Politia Romana cu cea din locala o sa fi surprins d-le Alin ce mici sunteti in acest sistem din care nu faceti parte ,desi vreti sa fiti politisti nu sunteti si nici nu veti fi vreodata.Politia Romana nu alearga dupa infricosatoarele vanzatoare de patrunjel fiindca sunt mult mai constienti decat cercopitacii locali ca viataa este grea si fiecare vrea sa traiasca .In cel mai rau aaz da o amenda nu se bat cu caramida in piept la fiecare boschetar prins,sau individ ce isi arunca gunoiul pe undeva .
    Sfatul meu pe mai departe :pune mana baiatule si invata ,poate o sa ai ocazia de a afla ce inseamna sa fii politist cu adevarat nu slugoiul primariei ceea ce esti in prezent.

  3. Bai sluga boța eu am amenzi de 150 de milioane.nimic pe numele meu si nici sluga ca tine la primarie sa imi ia din salariu.o pedeapsa penala pentru o fapta contraventionala nu am auzit asa ca daca refuz munca in folosu com imi dati alta amenda sau ce faceti?:))))SLUGI SLUGI SLUGI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.