STENOGRAMĂ Cum dădea Blejnar undă verde la controalele sensibile ale Gărzii Financiare...

STENOGRAMĂ Cum dădea Blejnar undă verde la controalele sensibile ale Gărzii Financiare Timiş

40
DISTRIBUIȚI

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, superviza controalele sensibile ale Gărzii Financiare, discutând direct cu comisarii peste capul şefilor – aşa reiese dintr-o interceptare aflată în dosarul în care Blejnar a fost trimis în judecată de DIICOT. În 9 septembrie 2010, Blejnar a fost sunat de comisarul Pavel Roman de la Garda Financiară Timiş, care i-a cerut voie să facă un control. Imediat a primit undă verde de la Sorin Blejnar „daţi-i bătaie! Fă-ţi autosesizare şi intră”. Ulterior, Roman i-a cerut o întâlnire pentru a discuta despre firma Lukoil.

Contactat de PRESSALERT.ro, comisarul Pavel Roman şi-a adus aminte imediat de discuţia purtată cu Blejnar şi a explicat că ” era vorba să facem un control la Smithfield. Nu vroia nimeni să mă lase să intru acolo. Am forţat intrarea. Era nevoie de sprijinul lui (a lui Blejnar, n.a.). Acolo, chiar a făcut-o corect. În 2009, când ne-am dus în control, ne-au ţinut cei de la Smithfield la uşă. În 2010, era vorba de făcut un control legate de o o faptă cu vânzări fictive de cereale, cu unul Uscatu”. Deşi este un simplu comisar de Gardă Financiară, Roman a susţinut că era firesc să vorbească direct cu şeful ANAF pentru că ” fost colegul şi şeful meu şi la Arad şi la Garda Financiară centrală.


11 ani mi-a fost şef. Dacă nu-mi dădea el ok-ul să intru la Smithfield nu mi-l dădea nimeni, chiar dacă l-aş fi cerut la Garda Financiară centrală”.

Vezi stenograma completă a discuţiei dintre Pavel Roman şi Sorin Blejnar.

Sorin Blejnar: Da, Pavel.

Pavel Roman: Te-am sunat ca să mă bag acolo, ştii!

Sorin Blejnar: Daţi-i bătaie! Fă-ţi autosesizare şi intră!

Pavel Roman: Da, fac autosesizare, aşa cel mai bine, Nu?

Sorin Blejnar: Bineînţeles.

Pavel Roman: Auzi, da eu vreau să vin oricum săptămâna asta şi pentru chestia ailaltă, cu Lukoilu’ !

Sorin Blejnar: Eu sunt plecat, abia săptămâna…

Pavel Roman:Şi când te întorci?

Sorin Blejnar:…

Pavel Roman: Na, o lăsăm pe săptămâna viitoare, că..,

Sorin Blejnar: Plec mâine dimineaţă.

Pavel Roman: Da.

Sorin Blejnar: Şi mă întorc miercuri seara. Deci joi dacă vii sau vineri.

Pavel Roman: Bun, aşa o să-mi fac po delegaţie să vin, că vreau să vorbesc şi aia cu Lukoilu’ şi mai am o chestie tare cu….

Sorin Blejnar: Bine.

Pavel Roman: S-o discutăm noi, nu cu, ştii!

Sorin Blejnar: Bine, bine.

Pavel Roman: Şi atunci eu îmi fac autosesizare şi asta şi-i dau drumu’. Bine.

Sorin Blejnar: Ok, bine, bun, bun, ceao.

Pavel Roman: Ceao.

Sorin Blejnar: Ceao.

 

40 COMENTARII

 1. Nu sunt „avocatul” lui Blejnar si nu m-am numarat nici printre favoritii sai si nici printre executantii de ordine din partea lui Blejnar. In pofida aparentelor, statutul meu profesional mi-a permis si inca imi permite sa-mi sun superiorii (indiferent de nivel) si mi se pare firesc sa ma consult cu privire la unele spete mai complexe sau sa raportez unele cazuri grave privind evaziunea fiscala. Asa cum am afirmat in discutiatelefonica purtata, discutia din septembrie 2010, urmata si de intalnirea la sediul ANAF Bucuresti, s-a purtat avand ca obiect taxarea inversa in materie de comert cu cereale, plante tehnice si legume fructe. Controlul la SC SMITHFIELD FERME SRL Timisoara (efectuat de altfel), a avut ca scop intocmirea unei liste cu societatile care au livrat cereale catre aceasta societate si care, ulterior, au devenit „fontome”, neachitand la bugetul public sume de ordinul milionelor de euro. Documentele ridicate de la Smithfield Ferme SRL, alaturi de alte societati de acest gen, au contribuit, in final, la introducerea metodei simplificate de colectare a TVA in cazul cerealelor, care, avand in vedere efectele pozitive in ceea ce priveste TVA incasata la buget, nu cred ca-i poate fi imputata ca o „deficienta” lui Blejnar. In ceea ce priveste problema LUKOIL, fac precizarea ca era vorba de o lucrare care privea vechea conducere a LUKOIL, respectiv unele contracte derulate prin PLANOIL, control care depasea competentele Garzii Financiare Timis. In ceea ce priveste ultima „chestie tare”, discutata la intalnirea cu Blejnar, aceasta privea sectorul neplatii TVA de catre firmele ce transferau utilaje agricole din spatiul intracomunitar si le valorificau in Romania fara plata TVA, facturile fiind emise din strainatate pentru a se evita plata TVA. Si ca sa inlaturam suspiciunile nefondate legate de relatia mea cu Blejnar, fac precizarea ca o astfel de relatie am avut-o si cu predecesorul acestuia, Nicolae Plaiasu (actual sef al OFSB),ambele, din punctul meu de vedere, relatiile avand un numitor comun: profesionalismul. In rest, fiecare raspunde personal pentru modul in care si-a indeplinit sau nu atributiile, motiv pentru care va rog sa nu interpretati ceea ce nu este de interpretat si sa nu transformati buna credinta in abuz. In profesia noastra nu exista interdictii in ceea ce priveste relatia cu superiorii si nici nu suntem un sistem de tip cazon, inchistat si ingradit de respectarea ierarhiilor, daca acestea dau nastere la blocaaje profesionale. Iar daca pentru ati indeplini atributiile de serviciu si a stopa evaziunea fiscala este nevoie de trecut „peste capul sefilor”, am facut-o, o fac si o voi face cu placere, pentru ca n-as vrea sa se intoarca in Garda Financiara dictatura „olariana”, cand si mersul la toaleta a unui comisar trebuia raportat sefului ierarhic.

 2. 1) Mie imi place ca se tutuiau. Oare Blejnar era in asemenea relatii cu toti comisarii de la GF Timis?
  Apropo, din interceptari reiese ca Blejnar se tutuia si cu Ostaficiuc, si cu altii (nu cu Basescu, insa).
  2) Am doua nelamuriri.
  Deci chiar asa se procedeaza la GF – cand nu ai de lucru sau ti se pune pata pe ceva, te autosesizezi si te duci unde vor muschii tai? N-ar fi rau se se poata proced asa si la alte locuri de munca (inclusiv la alte institutii)…
  Cand se autosesizeaza, un comisar de la GF trebuie totusi sa ii ceara permisiunea unui sef ? Daca da, cui: sefului tau ierarhic de la locul de munca (ca in orice institutie publica si ca in sectorul privat), sefului GF pe tara sau direct sefului caruia ii este subordonat seful GF pe tara ?

 3. Domnule Roman, din stenograma se vede clar ca dumneata faci numai si numai abuzuri, ca nu trebuia sa il consulti pe Blejnar daca ai voie sa intri sau ca sa iti acopeti fundul in caxul in care ar fi iesit prost controlul! Daca esti un comisar adevarat desi nu prea cred, pentru ca esti corupt pana in maduva oaselor, nu intri intr o unitare economica de capul tau, ai nevoie de un ordin de serviciu semnat chiar de seful tau direct nu de ordinul verbal al lui Blejnar, care platea polite in stanga si in dreapta el si cu proxenetul de Codrut Marta:):)

 4. Sa moara mata Pavele. Da cand te-au arestat tot cu evaziunea din toaleta …..te luptai…ca sa nu te prinda sefii. Da de Casa Altringen ce zici..

 5. Foarte interesanta explicatia domnului de la Garda, mai ales cea relatata in articol, numai ca nu prea are legatura cu realitatea ce rezulta din interceptare.
  Domnul Roman nu face altceva decat SA CEARA VOIE SA FACA ACEL CONTROL, NU SA CEARA SPRIJIN PENTRU A INTRA LA SMITHFIELD. Cum l-a sprijinit Blejnar sa intre in incinta? Se vede ca un asemenea sprijin nu i-a dat, nici macar nu se discuta despre asa ceva.
  Interesanta si sustinerea comisarului despre „sprijinul” lui Blejnar: „Acolo, chiar a facut-o corect.”. Asadar, in alte situatii, nu a fost chiar corect…. Ar trebui sa ne spuna mai multe.

 6. Spre deosebire de alti, Dl ROMAN (daca se poate denumi domn) spune ca el lupta pentru a rezolva evaziunea din Romania.
  In realitate lucrurile stau in felul urmator:
  Arestat preventiv
  În 1993, Pavel Roman era director de doi ani la complexul Hotel Timişoara. O plângere penală însoţită de un proces verbal de control şi verificare tematică întocmit de revizori ai S.C. „Banatul” S.A, proprietara complexului, arăta că la hotel se încasau diverse sume de bani reprezentând costul cazării fără a fi întregistrate în registrul de recepţie. Concret, era vorba de 25 de milioane de lei (în perioada februarie – mai 1993), 2.600 de mărci germane şi 195 de mii de lei (în perioada aprilie-august 1992). În urma cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş dispune arestarea preventivă a lui Pavel Roman.
  Nemţi şi balerine
  Direcţia Controlului Financiar de Stat a Judeţului Timiş a făcut o verificare amănunţită. „… a rezultat că Pavel Roman şi-a însuşit prin diverse forme suma de 2.160 de mărci germane şi 195.000 de lei în contul cazării cetăţeanului german Christian Johanes Sollors, precum şi suma de 650.000 de lei de la Sava Simcelescu – pentru cazarea unui grup de balerine din Republica Moldova”, ne-a declarat o sursă oficială, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.
  În urmărire generală
  Eliberat din arestul IPJ Timiş după 60 de zile, în septembrie 1993, Pavel Roman a dispărut, fiind dat în urmărire generală. IPJ a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, arătând că acesta se sustrăgea urmăririi penale, fiind fugit din ţară şi dat în urmărire generală (perioada 1993-1995). Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a hotărât scoaterea de sub urmărire penală (S.U.P.) a lui Pavel Roman fără a dispune revocarea mandatului de arestare emis faţă de acesta. După emiterea ordonanţei de S.U.P., Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timiş a dispus infirmarea ei. După redeschiderea urmăririi penale faţă de Pavel Roman, dosarul a ajuns la Serviciul Cercetări Penale din cadrul IPJ Timiş, care a solicitat trimiterea în judecată a lui Pavel Roman (iunie 1996). După patru luni, filmul se repetă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara dispunând S.U.P.
  Comisar la Arad
  Pavel Roman, ajuns în 1998 comisar la Garda Financiară Arad (GFA), a făcut echipă cu comisarul-şef Dan Cancel. O echipă despre care se spunea că era în graţiile conducerii PSD Arad la acea vreme. Lumea vorbea că Roman şi Cancel fac jocurile preşedintelui PSD – Dorel Popa şi ale unui om de afaceri apropiat acestuia, Emil Siegmeth. De altfel, Siegmeth a recunoscut că a vândut o vilă în roşu cumnatei lui Cancel contra sumei infime de 13.500 de euro. Şi că i-a mai împrumutat lui Cancel o maşină luxoasă (VW Passat – AR – 2585) cu tot cu şofer. Totul a culminat în 28 aprilie 2004, când Ionel Blănculescu, ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, a prezentat rezultatele verificărilor de la GFA. Dan Cancel a revenit la Garda Financiară Centrală, iar Pavel Roman, Acuzat de însuşirea unor foloase necuvenite, a fost suspendat din funcţie. Fostul comisar GFA, trimis în judecată de către PNA, are procesul pe rol la Tribunalul Arad.
  Cum este posibil ca un fost puscarias sa fie comisar gradul 1 in garda financiara?
  DL Roman este informator al securitati. altfel nu se explica de unde atita ;curaj;
  Dupa unele surse din interiorul Garzii Financiare dl Roman face rapoarte la SRI cu toti colegi lui . Adica pe romaneste este un turnator.
  In 1998-2002 oprea cisternele de combustibili in judetul Arad si lua taxa de trecere de 500 marci/masina.
  Tot explica el ce cinstit este el la aceasta ora, dar daca si eu as fi facut bani din spaga , probabil as fi cel mai cinstit.
  Pe scurt Dl Roman este un foat spagar ajuns cinstit.
  El stie ca face abuzuri dar se bazeaza pe faptul ca este turnator la serviciile secrete si crede ca nimeni nu il poate atinge.
  Nu intelege un amanunt.
  DUMNEZEU NU BATE CU PARUL.
  Cred ca isi va primi pedeapsa asa cum merita

 7. urla ura in voi! numai prin aceste comenturi isi da seama orice om cu putina minte ca Roman si-a facut treaba corect, din punctul meu de vedere este cel mai tare comisar de la garda financiara impreuna cu cms Botosani, ei fac o echipa pe cinste si nu pleaca capul in fata nimanui! Am lucrat cu domnul Roman si Botosani care mi-au lasat o impresie extraordinar de buna! sunt niste oameni care sunt disponibili la orice ora doar pentru asi face datoria si a stopa evaziunea! eu le felicit activitatea si sprijinul pe care mi l-au acordat!
  De-ar fi macar 10 oameni ca ei in garda financiara timis, altfel ar sta lucrurile! eu sunt sigur ca ei doar au fost folositi de Blejnar, cine stie poate apar si convorbirile dintre Blejnar si SC SMITHFIELD FERME SRL sau Lukoil. Timpul le va rezolva pe toate

 8. Daniele, draga ! Stiu exact cine esti si ce te roade. Esti un individ extrem de complexat, care n-a reusit sa-si depaseasca mediocritatea. Un ins manipulat, exact de ceeaa ce-mi reprosezi tu mie. Adica de o parte din servicii, aservite unor gasti care cred ca li se cuvine totul in viata. Oricat te-ai straduit si continui sa te stradui, nu vei depasi stadiul de lingau si vierme, care contamineaza tot ceea ce atinge. Indiferent de dorinta matale si de orbecaiala prin haznaua lipsei de constiinta, vei ramane un nimeni absolut, un frustrat incapabil sa perceapa normal societatea. Singur arati ca esti prost si n-ai habar de nimic. Despre asa zisele fapte pe care mi le atribui, am fost cercetat si rascercetat anu de zile, fiind facute presiuni uriase pentru a se retine ceva. Or, cand patru procurori, asupra carora ai facut presiuni permanente, au spus ca faptele nu exista, cat de imbecil poti fi sa le tot reiei ? Esti de plans daca dupa 19 ani, inca speri ca cineva iti va lua in seama elucubratiile sau te vor vor crede. Intr-o lume normala, oricat de paranoia ai fi, cand justitia se pronunta, definitiv si irevocabil, a relua la infinit acuzatiile, numai ca adevarul nu-ti convine, devine o problema ce tine deja de psihiatrie. In ceea ce priveste cercetarea mea de catre PNA – lasata in coada de peste deliberat de catre dumneata – sa stii ca s-a soldat cu achitare, atat a subsemnatului cat si a lui Daniel Cancel, la toate instantele, chiara daca presiunile facute de indivizi ca tine si de furnizorii tai de informatii – frustrati la fel – n-au dat roadele scontate. Ca iti place diversiunea, se vede. Confunzi deliberat arestul preventiv cu puscaria, ma faci informator al securitatii in conditiile in care tu iti culegi de acolo informatiile, ma faci spagar cand tu esti trimis in judecata pentru spaga, imi spun ca sunt un turnator la securitate cand tu traiesti doar din turnatorii… Dar daca, prin absurd, tot ce ai scris este adevarat, de ce nu-ti dai numele real ? Ti-e rusine cu numele de familie sau de botez ? Sau ti-e frica ca ai putea sa raspunzi pentru minciunile pe care le spui profitand de anonimat ? Si ca sa-ti fac o confidenta, am sa-ti spun ceva ce stii de fapt. Si anume ca de peste 10 ani sunt in „atentia” celor pe care tu ii invoci ca fiind beneficiarii „turnatoriilor” mele. Am beneficiat si de filaj, si de interceptari si de urmariri si de tot tacamul posibil pentru a fi compromis. Daca eram „spagar” cum spui tu, eram de mult, intr-adevar, la puscarie. Din fericire, in pofida dorintei tale si a celor ce-ti hranesc ura ce mi-o porti, asa cum este firesc, continui si voi continua sa-mi desfasor activitatea profesionala, sa am cazierul curat (chiar daca nu-ti place) si sa cred ca justitia stabileste vinovatia sau nevinovatia si nu un grup de indivizi frustrati, care, mai mult ca sigur, mi-ati fost „clienti” in sens profesional. Viata mea, fiind o persoana publica, este publica si nu mi-e rusine cu ea si nici cu trecutul meu, pentru ca, pe mine chiar m-a ajutat Dumnezeu sa scap de intrigile unor nemernici ca tine.

 9. Stimabile „Daniel” ! Am uitat un mic „amanunt” interesant. Eu n-am plagiat niciodata, nimic, pentru ca mi-am facut studiile cu profesori reali si-mi stiu numele colegilor. Nu mi-am facut studiile nici la Sibiu, nici la „Dimitrie Cantemir” si nici la Herculane, sau Lugoj si n-am primit diploma acasa, prin posta, cu mandat „raburs”. Ce stii despre un articol, din 2005, intutulat „La PNA”, la care ai mai adaugat ceva, ca sa para ca esti „informat” ? Trebuia sa schimbi macar virgulele si sa corectezi pleonasmele, daca ai vrut sa fii „original”. Nu de alta, dar articolul cu pricina, scris contra unei sume mult mai mici decat l-a costat avocatul pe cel care l-a scris, n-a avut nici un efect asupra PNA, din contra, l-a cam facut somer pe autor. Si ce zici tu, acum ca stiu exact cine esti, cum vei proceda daca vei fi pus sa dovedesti ca sunt turnator la SRI, ca am luat spaga 500 marci de masina (in 2002 nu mai exista marca, inteligentule !) sau ca am facut puscarie ? Din ce-ti vei plati onorariul ? Stiu ca, plagiatul si scrisul pe pereti nu se platesc ! Sau te dai vre-un pui de evazionist, in (re)devenire si ti-e tema ca te vei intalni cu comisarul Roman ?

 10. Raspuns pentru Margareta
  Da, madam ! Asa se procedeaza la Garda Financiara, la Parchet sau Politie. Daca ai cunostinta de savarsirea unor fapte (si este firesc sa ai, ca doar asta este profesia)de natura contraventionala sau penala, esti obligat, atat de normele de lucru ale institutiei cat si de procedura penala, sa intocmesti o autosesizare, scrisa sau sa o prezinti verbal. Autosesizarea, de regula, presupune efectuarea verificarilor si luarea masurilor de catre cel care a intocmit-o. Este logic ca autosesizarea va fi supervizata de un sef si cuprinsa in obiectivele de control, daca este cazul. In ceea ce priveste cui se adreseaza autosesizarea, in functie de gravitate, complexitate sau protectia informatiilor, aceasta poate fi inregistrata la orice nivel ierarhic si, incepand de la seful ANAF si pana la seful sectiei, oricare are competenta sa aprobe sau sa dispuna efectuarea de verificari. Dar, inainte de a da cu parerea, cum actele normative ce reglementeaza activitatea Garzii Financiare sunt publice, mai cititile si nu inventati reguli ce nu exista sau care v-ar placea sa existe ca sa va puteti proteja interesele. Nu cred ca este mai imoral sa fii controlat neanuntat de catre Garda Financiara, in baza unei autosesizari, decat sa „praduiesti” bugetul public, „protejat” de faptul ca organul de control nu este bine sa se autosesizeze. Ce este mai grav si mai periculos ? Asa zisul abuz al functionarului care se autosesizeaza si intra „unde vrea muschii lui ” sau furtul de la bugetul de stat, timp de zeci de ani, de firme protejate de aceste „abuzuri’ ? Eu chiar cred in ce spun.

 11. Rasouns pentru „Medintu”
  Mai documenteaza-te. Vezi ca Medintu a luat sapte ani de parnaie, cu tot cu autodenuntul impotriva mea ? Ti-e dor de el ? Nu te opreste nimeni sa-i calci pe urme. Si cu parerile despre cand este necesara consultarea sefilor sau de ce, ori ca un comisar de Garda Financiara are nevoie de un ordin de serviciu semnat de seful sau, se4 vede ca esti prost informat. Citeste actele normative ce reglementeaza organizarea Garzii Financiare si vezi de ce are nevoie un comisar in control. Sau incearca, pe proprie-ti „piele”, sa nu permiti efectuarea unui control pe motiv ca functionarul Garzii Financiare nu are ordin de serviciu semnat de seful lui direct. Ai curaj ? Sa te vad eu atunci cum iti aperi „fundul” ?

 12. Raspuns pentru „fratii Jderi”
  Sunteti perspicace, dar nu suficient. Ati intuit ceva, dar sunteti foarte departe de a intelege adevarul. Accesati pe internet ce inseamna Smithfield Ferme SRL in Romania, ce a insemnat in Polonia, cati smecheri din Romania s-au imbogatit din vanzarea de terenuri pentru fermele Smithfield, cati politicieni au permis functionarea Smithfield fara autorizatie de mediu, cati functionari au fost „executati” ca au incercat sa aplice legea in cazul Smithfield, ce legaturi stranse exista intre PDL Arad si Smithfield, ce dosare sunt pe rol privind Smithfield, cine din „sponsorii” PDL Arad a vandut cereale de milioane de euro la Smithfield, cine din politicienii actuali au contracte cu Smithfield, cat este investitia Smithfield in Romania si ce reprezinta, cati dintre ministrii agriculturii din Romania au „protejat” Smithfield si cum, cine este in conducerea Smithfield si a fost „partener” cu Dinu Patriciu, ce legatura este intre Tariceanu si Smithfield, ce legatura este intre Ostaficiuc si Smithfield, ce legatura este intre Sarbu si Smithfield, ce legatura este intre Seculici si Smithfield, ce legatura este intre firmele samsarilor de cereale si Smithfield, etc.,etc., etc, si o sa intelegi ce s-ar fi intamplat daca nu-l informam pe seful ANAF ca doresc sa intru acolo, in conditiile in care stiam ce scandal puteam declansa dupa ce solicitam ceea ce aveam de solicitat. Nici sa scriu zi de zi, un an de zile, n-as epuiza subiectul Smithfield si rolul acestui colos in economia neagra sau alba a Romaniei. Si cum bine ati intuit, intr-adevar, sunt situatii si locuri in Romania, cand, indiferent cine ai fi, este nevoie si de „aprobari” si de „sustineri”. Altfel, am fi ipocriti sustinand contrariul. Si, da, am avut si am multe de spus. Problema este daca merita sa le spui, cui si de ce ? Stiti pe cineva capabil si de buna credinta, care sa poata valorifica informatiile ? Am saisprezece ani de Garda Financiara si nu m-a convins inca nimeni ca doreste sa faca ceva cu adevarat, in care interesul personal sa nu primeze. Poate „fratii Jderi” ? Ma indoiesc.

 13. Pentru „yyy”
  Esti cumva cel care executa filajul la locuinta mea in perioada respectiva ? Sau esti – cum banuiesc – unul care astepti in curand o „sentinta” si musti mana care ti-a fost intinsa, precum „Medintu”? In nici un caz, nu cred ca esti indreptatit nici sa ma faci gunoi si nici sa vorbesti de „calculatoare”. Uitate in oglinda, atent, inainte de a vomita ceea ce ai visat cand erai beat. Sau, daca ai ceva pe suflet si te apasa atat de tare, cauta-ti un duhovnic, care sa-ti stearga din minte faptul ca faci parte din cei indreptatiti sa arunce cu pietre. Si nu fi asa convins ca nu poti fi vazut dupa cei trei y.

 14. Catre toti patronii spagari

  Nu mai criticati organele de control atata timp cat voi patronii spagari ,sariti cu plicul cand vine vreun control si cu miloaga ca sa fiti iertati.
  Atata timp cat sunteti cu 80 % din marfa la negru , fara acte , si nu dati bonuri fiscale sau facturi pe marfa vanduta , si cu personal la negru si de care va bateti joc , cu salarii minime pe economie , nu mai comentati ca datorita voua este economia tarii unde este si am ajuns unde am ajuns .
  Rusine celor care cauta si sapa in trecutul unei persoane , cine a fost , ce a facut , ce probleme a avut , etc. are vreo impoartanta ?
  Sunteti nimeni si cu cerebelul vostru invechit , inapoiat si depasit nu sunteti capabili sa purtati si sa deschideti subiecte constructive de prezent si de viitor . Pacat ca a-ti mai ramas in Romania .
  De ce nu vorbiti de rezultatele Comisarului Roman ?Ptr. ca sunteti incapabili cu cerebelul vostru care nu va duce decat intr-o zona negativista si bolnava psihic .
  Daca va duce cerebelul vostru bolnav , scrieti de prezentul Dl Roman , de pregatirea lui profesionala si de rezultatele deosebite pe care le are . Haideti va astept mintilor invechite si bolnave ce sunteti .

 15. Astazi vineri Dl Roman a venit in biroul secretarei si a afirmat ca isi va pune streangul de gat atunci cand vreo persoana va primi vreo despagubire din partea vreunei institutii in Romania. Dumnealui se referea la situatia unui comerciant care a obtinut in instanta anularea unui proces verbal de contraventie si institutia pe care dinsul o conducea GF a fost obligata sa plateasca cheltuieli de judecata.S-a laudat ca el a mincat multi avocati pe paine.Tupeul manifestat de acest individ pe care mi-l amintesc in boxa in anii 1993 a fost maxim atunci cind i-am replicat „Doriti sa va aduc si sapun?” cind a spus :Terminati cu glumele! Domnule Pavel nu e gluma treaba este serioasa!

 16. D-na avocat Obarsanu
  Daca e vorba de tupeu, cu Dvs. nu mi-e rusine de loc. Sunteti campioana absoluta. Asa, pentru curiozitatea mea profrsionala: Cate procese ati castigat impotriva Garzii Financiare ? Ceea ce nu stiti Dvs., sau va faceti ca nu stiti, este faptul ca nu Dvs. ati castigat procesul ci traficul de influenta si banii clientului. Sa nu-mi spuneti mie ca nu stiati ca toata marfa clientului Dvs. provenea din contrabanda, respectiv de la firme „fantoma” din celebrele en-grouri din Bucuresti, fara plata taxelor vamale. Ati profitat de naivitatea unor colegi care, in loc sa verifice pana la origine provenienta marfii si sa faca sesizare la organele de cercetare penala, s-au rezumat la o sanctiune contraventionala. DEaca e sa vorbim de morala, ar trebui sa va fie putina jena, pentru ca multi infractori zburda si praduiesc bugetul public sprijiniti de Dvs. si de mizeria pe care o intretineti. Daca n=am fi noi, cei pe care ii blamati si carora va credeti „superior”, tara aceasta s-ar prabusi, pentru ca pentru Dvs. toti hotii si infractorii sunt oameni de afaceri onesti. Nu vreau sa intru in polemica cu Dvs., in materie profesionala, pentru ca singura v-ati dat examenul prin ceea ce ati afirmat. V-am spus, la birou, ca nu puteti cere executarea persoanei care a intocmit actul de control si trebuie sa va indreptati impotriva statului pentru a obtine despagubiri. Cu ce am gresit ? Chiar daca nu am facut facultatea de drept, nu inseamna ca trebuie sa fim prosti pentru ca asa doriti Dvs. Poate in fata clientilor pozati ca fiind o profesionista. Modul in care v-ati prezentat insa la Garda Financiara, aroganta si mandra ca ati castigat un mic proces impotriva acestei institutii si apoi modul in care ati pus problema, de parca ati intrat intr-o institutie de ageamii, nu va onoreaza si nu demonstreaza ca sunteti profesionistul care doriti sa-l impuneti prin modul de manifestare. In ceea ce priveste afirmatiile cu boxa, dovedesc cat de marunt caracter aveti, pliat pe „sa moara si capra vecinului”. Daca Dvs. considerati firesc si normal sa veniti intr-o institutie si sa jigniti functionarii spunand bazaconii de care ar rade si curcile si va deranjeaza faptul ca Garda Financiara este o institutie publicxa si nu WC public, iar functionarul merita acelasi respect pe care-l pretizi (culmea, functionarul cu tupeu este investit cu exercitiul autoritatii publice si nu Dvs.), atunci avem o problema grava de disolutie a autoritatii. Legal, Dvs. nu aveati ce cauta la Garda Financiara neinvitata si nu erati nici executor judecatoresc abilitat sa puna in aplicare o sentinta. Or, in conditiile in care ati intrat in sediul Garzii, profitand ca usa era deschisa, substituindu-va unei autoritati legale, neinvitata, de ce vorbim de tupeu ?
  Detineati cumva, vreo imputernicire Conform Codului Fiscal sau asistati vreun client la control atunci cand ati intrat in sediul Garzii ? Aveati audienta la Garda Financiara ? In ce situatie legala va aflati Dvs. la Garda Financiara cand vorbiti de tupeu ? Mai degraba cred ca v-a deranjat faptul ca vi s-a spus adevarul si ca ati fost reandrumata sa bateti la usa unde trebuia sa vaduceti initial si vi s-a spus, suficient de elegant, ca ati gresit usa. In rest, chestia cu „boxa” nu este decat orgoliu, mojicie si mitocanie, generata de incapacitatea de percepere a normalitatii si adevarului. Si ca o paranteza, care spune tor, prin „boxa” au trecut si Coposu, Diaoconescu, Noica, Steinhardt, Patriciu, Tender, Becali, Popovici, multi procurori, doctori, politisti, judecatori, dar asta nu inseamna ca toti – mai ales ca au fost achitati, mare parte din ei -, sunt mai prosti decat Dvs. Sau insinuati ca justitia nu este curata, decat numai in cazul clientului Dvs. ? Daca imi explicati prin ce „miracole” – facand abstractie de consilierea DVS. -, pleiada de cetateni turci, de origine araba, chinezi si alte nationalitati, care n-au introdus nici un leu in Romania, au reusit, in cativa ani, sa ajunga milionari in euro, in conditiile in care contul de profit este, de regula, pe pierdere, atunci va dau dreptate. Pana cand insa nu-mi ve-ti dezlega „miracolul” imbogatirii fara profit pe firme, nu ma lasa constiinta sa accept ca singura morala in care credeti este „onorariul”, de unde si consecintele…. Continuam ?

 17. Domnule Pavel, dumneata dai dovada de lipsa de profesionalism in momentul in care discriminezi cetatenii din punctul de vedere al etniei Conform art 247 cpen in conditiile in care activitatea dumitale de control asupra unor firme se desfasoara ca urmare a etniei patronului inseamna ca imbraca forma unei infractiuni de natura celei prevazute de art 247 c pen. Pe de alta parte sediul Garzii Financiare nu este mosia dumitale Se vede ca asa tratezi aceasta institutie precum prietenul dumitale Blejnar. Indiferent in ce calitate ma aflu nu fac discriminari pe baza de etnii si nationalitati. Tratez pe toti la fel fie bogat fie sarac fie frumos fie urat.In acest sediu loc public intra orice persoana care are o problema de rezolvat ca si mine. Cind ai deschis dosarul pe masa secretarei ai vazut delegatia mea semnata si stampilata de firma pe care o reprezentam. Ca iti vei atirna o sfoara de gat dumneata ai afirmat Si de fata nu a fost numai secretara ci si un al doilea cetatean care statea in usa. Am venit la Garda Financiara pentru ca aceasta institutie a incheiat actul de control abuziv si asa era firesc. Si pentru ca in termenul legal de 30 de zile nu mi-ati raspuns la notificarea scrisa.In ceea ce priveste cauza adu-ti aminte ca ai sustinut ca daca insist pentru recuperarea debitelor vei promova o revizuire. Cind colegii dv au incheiat actul de sanctionare erau obligati sa verifice daca actele de provenienta werau sau nu reale insa au sustinut doar ca unele nu erau reale ceea ce nu era suficient Cind am verificat, a rezultat ca actele proveneau de la firme care functioneaza si acum. Superficialitatea unor factori de control care confisca marfa unui comerciant motivind ca presupun ca actele nu ar fi reale reprezinta un pericol real in aceasta activitate si nu o naivitate.Nu discutam despre admisibilitatea revizuirii dar retine ca tonalitatea si momentul acestei afirmatii(ca vei face o revizuire in caz ca voi solicita cheltuieli de judecata) echivaleaza cu cel putin santaj.In discutia noastra retineti ca v-am atras atentia despre existenta unui proces verbal de contraventie incheiat tot de institutia in care lucrati in care se mentioneaza ca o serie de firme au sediul in JUDETUL BUCURESTI. Luni dimineata voi veni sa vorbesc cu domnul comisar sef. Ce vei face dumneata ? O sa-mi interzici accesul in sediu ? Tocmai faptul ca ai raspuns cu un alt IP mesajului inseamna ca nu vrei sa recunosti apartanenta impresiilor dumitale.Te sfatuiesc sa iti reconsideri pozitia si sa tratezi problemele de serviciu cu seriozitate.Niciodata sa nu crezi ca daca esti comisar de GF ai dreptul sa tratezi oamenii diferentiat. Functia asta iti da si drepturi dar si obligatii.
  Apropo de examen. Stenograma convorbirii dumitale cu Blejnar a reprezentat teza dumitale de examen in fata opiniei publice.

 18. Doamna avocat Obarsanu,
  Vad ca in loc sa recunoasteti ca v-ati depasit atributiile si ati incercat sa intimidati (epatati) institutia, atunci cand ati facut notificari la Garda Financiara si cand v-ati prezentat sa „:trageti la raspundere” Garda Financiara pentru ca nu v-a restituit bunurile si, in special, „onorariul” Dvs, incepeti cu amenintari, jigniri si acuzatii penibile. Orgoliul Doamna este problema si pacatul Dvs.! Orgoliul ca sunteti ceea ce nu sunteti, va determina sa actionati la modul cum actionati. Nu mai sunteti judecator, dar se pare ca nu ati inteles acest lucru. Ati plecat din magistratura (sau ati fost fortata sa plecati, cum singura afirmati), acolo unde puteati imparti dreptatea si v-ati mutat in tabara unde aparati, pe langa cei care au dreptate si infractorii si hotii, pe motiv ca „sunt oameni”. Da Doamna ! Oameni au fost si Hitler si Ceausescu si Al Capone si oricine doriti Dvs. Dar si cei care sunt in spitale si copiii nostrii si pensionarii, profesorii, functionarii publici, care traiesc si supravietuiesc din taxele si impozitele pe care clientii Dvs. nu le platesc , sunt oameni. Ce fel de persoana sunteti afisand satisfactie atunci cand clientii Dvs. iau painea de la gura copiilor si cand spitalele nu mai au medicamente si condamnati astfel la moarte mii de bolnavi ? Afisati satisfactie, de asemenea si sunteti mandra cand castigati procese in care „oamenii” Dvs., au furat pensia parintilor Dvs. Cat cinism si mizerie morala puteti afisa ! Intr-o societate bolnava, in care peste 50% din PIP este hotie, iar campionii sunt „oamenii” aparati de Dvs., cu succes, in dauna bugetului de stat din care supravietuiesc copiii, bolnavii si parintii nostrii, punctul Dvs. de vedere nu este numai imoral, ci tine de o mentalitate de comuna primitiva, in care numai cel mai tare si mai influent are drepturi. Cand v-am spus ce v-am spus, am facut-o pentru ca sunt platit sa apar bugetul public si cred in ceea ce fac. Ma doare cand vad cum este jefuit bugetul public de oricine o face si voi face tot ceea ce tine de prerogativele functiei mele pentru a stopa si a recupera ceea ce este de recuperat, indiferent daca cel care se opune este un simplu cetatean, client de-al Dvs. sau avocat. Nu duca acasa nimic Doamna, in afara de de salariul pe care – lipsit de mosdestie – il merit cu prisosinta. Din ceea ce realizez, chiar si Dvs. beneficiati, direct sau indirect, pentru ca si Dvs, sunteti beneficiar al asigurarilor sociale, aveti (banuiesc) copii care merg la scoala, circulati pe drumurile publice care doriti sa fie in buna stare, etc., etc., etc. Cu ce gresesc eu cand apar avutul public ? Cand ma opun ca bugetul public sa fie devalizat de „clientii” Dvs ? Dar cand va situati, cu atata vehementa si indarjire, in barca cu cei care praduiesc bugetul public, de ce va mirati ca nu va respect si nu va accept metodele de exprimare? Eu percep societatea normal si nu mi se pare ca era firesc sa va adresez felicitari cand ajutati un individ sa praduie bugetul public si inca sa fiti mandra ca ati ajuns in postura de a obliga statul sa „subventioneze” evaziunea fiscala. Daca ati fi iubit adevarul si dreptatea, ati fi ramas in magistratura. La fel si eu, pentru ca – in pofida a ceea ce se spune despre mine, de catre cei certati cu morala -, sunt in Garda Financiara pentru ca, asa cum este firesc, cred in justitie si in adevar. In ziua cand voi considera ca prostitutia morala este unica cale de supravietuire, voi trece de partea celalata a baricadei, voi trai din TVA si impozitele furate si va voi angaja sa ma protejati( Sa ma fereasca Dumnezeu de asa ceva !). In ceea ce priveste ziua de luni, nu la seful Garzii Timis sa va duceti, ci la comisarul general sau la ministrul finantelor si sa-i spuneti ca nu sunt de acord ca Dvs., cu faptul ca ati sprijinit un „om” sa jefuiasca bugetul public si ca am luat pozitie cand ati venit la Garda Financiara, afisand o satisfactie nedisimulata, flutaurand o sentinta imorala, incercand sa ne intimidati, bazandu-va pe faptul ca ati fost judecator si numai Dvs. aveti voie sa aveti dreptate. Mai sunt si alti avocati care au castigat procese impotriva Garzii Financiare, dar s-au comportat decent, limitandu-se la prerogativele pe care le aveau si nu s-au transformat si in recuperatori.
  In ceea ce priveste, asa zisele verificari pe care le-ati facut cu privire la legalitatea actelor de provenienta, va spun ca incercati sa manipulati adevarul. Saptamana viitoare am sa va produc public dovada ca furnizorii clientului Dvs., respectiv operatiunile, nu au fost reale si ca, in fapt, nu ati castigat un proces, ci ati ajutat un client sa se strecoare pe langa lege. Singurul adevar din aceasta poveste, este ca Dvs. nu va manifestati din convingere ci determinata de „onorariu”, pe cand in cazul meu este invers. Hai sa lasam pe altii sa constate cine este moral si cine imoral ! Hai sa cerem acest raspuns de la opinia publica, vis-a-vis de modul cum s-au imbogatit chinezii, turcii, arabii si alte specimene de asa zisi „investitori strategici” in Romania, pe care Dvs. ii sustineti. Cred ca stiu mai multe decat Dvs. in acest sens si nu fac discriminari etnice ci de metode de hotie fiscala.

 19. Domnule comisar Roman, sunteti o reala surpriza pentru mine! Va felicit pentru modul in care puneti problema, daca dvs chiar credeti in ceea ce scrieti! Iar daca voi fi pus in situatia de a va sprijini vreodata, o voi face cu placere

 20. Stimata Colega si voi ceilalti, in frunte cu Bota
  De ce=l suparati pe domnul comisar ? De ce incercati sa-l intimidati si tracasati cand este la un pas sa depaseasca faima Comisarului Moldovan ?
  Eu cred ca cel mai bine ar fi sa adoptam cu toti atitudinea din celebra piesa a lui Alexe Andries – „Garda Financiara”.
  Domnule comisar, o gasiti pe albumul „Texterioare” din 1999 sub A&A records.

 21. Domnule Marinescu,
  Dar „Avocatul Diavolului” l-ati vizionat ? Daca tot imoralitaea este o virtute si vanitatea ceva firesc, de ce nu ne-am baga in sema ? N-am auzit sa traga clientii la Dvs. si sa rupeti „gura targului” cu cazuri rasunatoare profesionale. Va place sau nu, eu sunt atat de solicitat, de cei care chiar vor sa mai salveze ceva in tara aceasta (Politie, Parchet, societati comerciale, persoane fizice, sefii Garzii Financiare, ANAF, etc.,), incat urmatorii doi – trei ani de zile ii am ocupati in intregime. N-oi fi eu „comisarul Moldovan” dar, cu certitudine, sunt mai multi infractori trimisi in judecata sau dupa gratii, in baza lucrarilor mele, decat ai reusit dumneata sa salvezi. De asemenea, cu cati bani am adus eu la bugetul de stat in cei saisprezece ani de activitate s-ar fi putut deschide o banca serioasa, bani de care ai profitat si dumneata, indirect sau direct. Dumneata ce-ai facut pentru societatea in care traiesti de crezi ca esti indreptatit sa critici un functionar public care chiar isi face datoria? Hai sa nu fim ipocriti, pentru ca daca n-am fi noi si daca n-am mai si gresi, cateodata, multi colegi de-ai dumitale ar fi someri (facand abstractie de faptul ca daca am fi tot la fel de imorali si am lua „mita”, cel putin din partea noastra, ati ramane fara clienti). Si daca tot abordati subiectul la mistocareala si va plac asocierile, as vrea sa fac si eu o comparatie, cerandu-mi scuze publice de la cei care nu se regasesc in aceasta postura: Stiti ce asemanare exista in prezent in Romania intre activitatea de comert si institutia avocaturii ? Ambele colcaie de imoralitate, pentru ca sunt atat de multe si de multi, incat oferta depaseste cererea si atunci, in ambele cazuri, nu mai exista un prag al decentei, compromisul moral dictand piata. Comerciantii, nu mai concureaza in baza profitului, ci a furtului de TVA si impozite, iar avocatii, in cele mai multe cazuri (vorbesc de cei tineri, neexperimentati, in special si sper ca nu va numarati printre ei) promit ceea ce nu cred nici ei ca pot realiza, numai sa „pescuiasca” clientul. Mai mult decat atat, aroganti si vanitosi, pentru a „impresiona” clientul, in cele mai multe situatii, in prezenta acestuia, jignesc functionarii statului, substituindu-se clientului, in conditiile in care legea ce reglementeaza aceasta activitate stipuleaza clar ca „aparatorul asista clientul”. Or, a-l asista nu este sinonim cu al substitui. Gresesc cumva ? Cand te substitui contribuabilului (incalcand prevederilr Codului fiscal), dand raspunsuri sau luand pozitie in locul acestuia si ameninti, jignesti sau sfidezi functionarul public, investit cu exercitiul autoritatii publice, este un comportament legal, moral, firesc si corect ? Consultati-va colegii (cu foarte multi dintre ei, in special cei in varsta, care au inceput scoala la sapte ani si cunosc ce inseamna respect, ma cunosc si am o relatie excelenta, pentru ca ne respectam reciproc ) si o sa va dati seama ca nu este suficienta vanitatea si orgoliul pentru a va impune in viata mai ales atunci cand aveti de-a face si cu profesionisti care cunosc nu bine, ci foarte bine care le sunt atributiile si obligatiile. Este nevoie de vloare, pentru ca Garda Financiara – contrar afirmatiilor unor colegi de-ai dumitale -, conform legii, nu este o institutie nici de indrumare nici de asistenta, ci o institutie a carei atributie principala este depistarea si sanctionarea faptelor de evaziune fiscala si este compusa din profesionisti, multi dintre ei – cel putin in materie de fiscalitate -, cu mai multa experienta decat mjoritatea colegilor Dvs. In aceste conditii, este firesc ca prezenta la aceasta institutie sa se faca in conformitate cu regulamentele de organizare, respectiv atunci cand esti invitat sau cand te-ai inscris in audienta, acordand respectul cuvenit (asa cum faceti in fata unui organ de politie sau a unui procuror). Altfel, prezenta unor persoane neinvitate nu face altceva decat sa perturbe activitatea si da dovada de lipsa de respect fata de institutie. Ca multi indivizi confunda Garda Financiara cu Gara de Nord, unde intra cine vrea si cand vrea, este o realitate ce tine de educatie, de aroganta si tupeu si, nu in ultimul rand, de necunoasterea legii. De ce nu se comporta astfel colegii Dvs. si la Parchete si la Politie si la SRI sau alte institutii similare ? De ce trebuie, in fata comisarului de Garda Finaciara, sa va purtati cu aroganta si sa-l sfidati, manifestandu-va ca si cum acestia sunt niste diletanti iar avocatii niste super-profesionisti ? Nu credeti ca lucrurile stau putin invers in materie de fiscalitate ? N-ar fi normal si firesc sa ne respectam reciproc si sa invatam unii de la ceilalti ? Nu ne-ar servi mai mult in cariera fiecaruia dintre noi ? De ce trebuie sa fim aroganti si vanitosi ? Si intre noi sunt functionari foarte bine pregatiti, absolventi a cate doua facultati (stiinte economice si drept), cu masterate si chiar cu doctorate. Cum se simte un astfel de functionar cand vine un coleg de-al dumitale, care nu stie ce inseamna o balanta contabila dar se rasteste la comisar ca a comis abuz sanctionand un „client” care a incalcat legile fiscale si comerciale si-l ameninta ca-i face plangere la organele de cercetare penala ? Este deontogic, etic si motal ? Spre deosebire de altii, nu cred in proverbul „capul plecat sabia nu-l taie”, pentru ca autoumilinta ne-a adus in situatia in care suntem, sa fim desconsiderati si batjocoriti in propria tara, de orice smecher fara scrupule ce a profitat din plin de faptul ca i s-a permis.
  Nu cred ca ne-am intersectat vreodata si nici nu cred cafaceti parte din categoria asilor in materie fiscala, altfel nu vorbeati atat de lejer de „faima”. Circula o vorba prin „targ” cand este vorba de Garda Financiara: „cine nu ma cunoaste nu are cultura”. Si reciproca poate fi adevarata ?

 22. EU VREAU SA STIU CINE E DANIEL ? VA MULTUMESC ! SA NU MA INTREBATI CINE E ‘ZZZ’CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?CINE E DANIEL ?

 23. Atitudinea asta virulenta este chiar hilara.
  Pe de alta parte, ma gandesc daca nu ar fi mai bine ca din ce ati scris mai sus sa faceti un ghid de bune practici pentru avocatul care se intalnete cu organul garzii, in habitatul lui natural sau in alte locuri in care poate intra in baza ordinului sau permanent si a legitimatiei vesnice si lucioase.
  Cat despre cultura generala si mai ales profesionala m-as bucura ca Eminenta voastra macar sa fi citit cat am scris eu in materie de impozite indirecte, in special TVA al carei expert va autoproclamati.

 24. ZZZ
  Chiar esti curios ? Citeste articolul din „Banateanul”, „LA PNA”, ia legatura cu autorul si o sa afli si te crucesti. Articolul cu pricina, conspecatat pe sarite si insailat dupa interes, a fost „conceput” cu colaborarea fostului procuror sef al Parchetului Militar, Cosneanu si cu colaborarea fostului procuror Nastasiu. Cei doi, impreuna cu arhivarul Radoslav al Parchetului Timis – „ofiterul acoperit”, cum se lauda in cercurile sale – si cu comisarul-sef Mihuta (fost adjunct la IPJ Arad) au incercat sa-l ajute pe prietenul lor George Medintu – aflat in arest la acea data -, sa-l scape de puscarie. Moneda de schimb era comisarul Roman si seful sau Dan Cancel, de la Garda Arad, cei care determinasera arestarea lui Medintu in urma controalelor facute la firmele acestuia. Pentru ca „autodenuntul” facut de Medintu, in biroul lui Cosneanu, la Parchetul Militar, prin care voia sa dea la schimb doi functionari publici, era subtire rau (s-a vazut in instanta ca era numai minciuna), au scormonit trecutul lui Roman, spicuind ce-au vrut dintr-un dosar cu hotelul Timisoara in care Roman nici nu a fost trimis macar in judecata – Parchetul constatand ca acesta a fost victima unui complot pus la cale de fostul sef al OJT, Munteanu Dorin, impreuna cu Pavel Radulescu (fost sef al Politiei economice) cu fostul ofiter Petrachioiu (protectorul lui Zaher Iscandarani) si cu concubina acestuia, judecatoarea Barcaci. Miza a fost privatizarea hotelului Timisoara, de catre Sava Simcelescu si partenerii sai. Si cum Roman nu s-a data la o parte, a fost „fortat” sa plece astfel. Numai intr-o tara ca Romania este posibil sa faci 57 de zile de arest, sa fii scos de sub urmarire penala din lipsa totala de probe si nimeni din cei care au emis mandatele sa nu raspunda. Din contra, dovedind un tupeu incredibil, incurajati de faptul ca n-au patit nimic, tot ei sunt cei care continua sa improaste cu mizerie. Dar despre acest adevar (unicul de altfel in aceasta poveste)nu s-a sesizat nici un jurnalist.
  Initial, materialul pe care l-a primit acum „Daniel” si care reprezinta o „facatura” marca Cosneanu, dupa „rechizitoriul” lui Petrachioiu (el a fost permanent cel care a sustinut existenta valabilitatii unui mandat de arestare dupa ce existase o scoatere de sub urmarire penala !!?? si in baza caruia a dispus neanceperea urmaririi penale fata de politistii Radulescu si Petrachioiu pentru abuz in serviciu), a fost transmis la presa. Si ca sa capete credibilitate, materialul a fost transmis presei prin intermediul fostului sef al SRI Arad, Goron Nicolae, un alt prietan al lui George Medintu – individ ce a fost uns sef prin traficul de influenta facut de Medintu la senatorul Sergiu Nicolaescu. Ulterior, Goron a plecat din SRI si s-a stabilit ca a facut politie politica. Implicarea SRI a fost dovedita in instanta, unde ziaristul Lucian Valeriu a relatat instantei cum a ajuns in posesia materialului. Iar cum la Parchetul Militar era procurorul Cosneanu, normal ca totul s-a musamalizat.
  Acelasi material, la care au fost adaugate argumente de S.F., a fost utilizat si de procuroarea Zamfirescu (fosta procuroare la PNA/DNA), care a incercat astfel sa stramute dosarul comisarului Roman de la Curtea de Apel Timisoara, pentru ca nu reusise sa-l plaseze la completul pe care l-a dorit si stia ca n-are nici o sansa sa obtina ceva la un complet la care nu putea face presiuni. De altfel, celebrul sot al doamnei Zamfirescu, procurorul Zamfirescu de la Parchetul din Sannicolaul Mare s-a arata foarte deranjat ca un avocat din Timisoara nu intelegea ca Roman era un „trofeu’ si pentru el. Dar cum nu-i bine sa sapi groapa altuia, cel care a ajuns sa fie retinut de DNA a fost chiar Zamfirescu. De asemenea, cu tot sprijinul lui Cosneanu, Nastasiu, Goron, Mihuta, Zamfirescu, Speriusi (care se ruga de judecatori, in cazul Roman, macar pentru o amenda penala, ca avea ordin de la superiori sa-l scoata pe acesta din Garda Financiara ??!!), Radoslav si protejatul Medintu a fost condamnat definitiv la sapte ani de detentie. Asa ca domnule (sau doamna ?) ZZZ, daca-l cautati pe „DANIEL”, vei gasi nu unul ci mai multi fraieri servili si creduli manipulati de aceasta gasca care, la un moment dat, controlau intreg judetul Timis si nu numai. Exceptandu-l pe „Nastasiu” – care a ajuns la DIICOT, structura centrala, tot datorita comisarului Roman, musamalizand un dosar privind 20 vagoane de benzina, confiscate de Garda Arad, in care s-a stabilit o evaziune de 17 miliarde lei si in care erau implicati sefii vamii Iasi si Timisoara si care n-au patit nimic datorita lui Nastasiu – nici n-aveau cum sa pateasca intrucat seful vamii Iasi, Eugen Butur, fusese seful lui Timofte, seful SRI – si care in prezent este avocat in baroul Lugoj, ceilalati actori, respectiv Cosneanu, Radulescu, Petrachioiu, Mihuta, Zamfirescu, etc., sunt indivizi care dupa ce s-au pensionat, au devenit, brusc, oameni de afaceri extrem de bogati si influenti si care continua sa manipuleze majoritatea institutiilor statului, consumandu-si averile acumulate. Toti au fost functionari publici, avand salarii de supravietuire si cu toate acestea, au descifrat „miracolul” imbogatirii, din activitai fara profit (??!!). Din cand in cand, cand comisarul Roman se apropie sau deranjeaza interesele acestei gasti sau a celor din anturajul lor, mai gasesc cate un „daniel” caruia ii furnizeaza materialul incropit de Petrachioiu Mihai, acum douazeci de ani, cosmetizat si upgradat, uitand sa spuna ca exista si o expertiza in acel dosar care a infirmat toate mizeriile pe care Petrachioiu, Cosneanu, Nastasiu si altii continua sa le prezinte ca fiind adevarate. Si desi deontologia profesionala ar fi trebuit sa-i determine pe cei care fac publice mizeriile debitate sa solicite si punctul de vedere al celui incriminat, niciodata nu s-a petrecut acest lucru. De ce ? Pentru ca nimic nu se face gratis si cei care o fac stiu ca ceea ce scriu nu este adevarat. Daca ar fi fost adevarat, comisarul Roman n-ar avea cazierul curat, singurul lucru care conteaza cu adevarat ca functionar public. Vorba proverbului: „cainii latra, caravana trece”.
  Asa ca domnule/doamna (!) ZZZ, nu-l mai cauta pe Daniel. Cauta-i pe Petrachioiu, Cosneanu, Zamfirescu (doamna procuror), Nastasiu, Goron si vei deveni dumneata „Daniel”. Numai ca dupa 20 de ani de mizerie, omul se caleste si devine imun la mizerie. La ce ti-ar folosi sa intri in tagma celor care s-au fript aiurea ? Crezi ca te vor recompensa cu mai mult de un whisky si un cotlet si te vor face „asociat”? Intreaba-i pe cei care au scris daca a meritat cat au stat prin salile de judecata. Daca ar fi meritat, acum si-ar fi dat numele si nu s-ar fi ascuns dupa un pseudonim. Nu crezi ?

 25. Domnule Av. Vladimir Marinescu
  M-ati lamurit ! Tot va recomand filmul „Avocatul Diavolului” si, in special, ultima scena. Tot vanitatea ramane !
  Chiar credeti ca stiti Dvs. ceva despre TVA si eu sa nu stiu ? Nu credeti ca e ca si cum te-ai duce la Dumnezeu sa-i dai lectii despre facerea lumii ?
  Nu vreti sa ne intalnim si sa discutam ceea ce eu sunt convins ca dumneavoastra nici nu ati auzit in materie de cum se „evapora” TVA, despre metode perfectionate in decurs de 20 de ani, de catre profesionisti in evaziune, pe care putini experti le inteleg. N-ar fi mai intelept ? Eu nu sunt orgolios, ci sunt mult mai rutinat decat credeti Dvs. si nu prea mai exista situatii cu care sa nu ma fi confruntat.
  Aici pun punct polemicii pentru ca nu am timp pentru asa ceva. Azi mi-am permis putina relaxare dupa o saptamana mult prea incarcata pentru un comisar de garda, cu program de 10 – 12 ore zilnic.
  Nu sunt suparat, nici intimidat si nici tracasat, cum ati afirmat Dvs., ci amuzat de faptul ca exista atata curiozitate bolnava si atata ura impotriva unui functionar public. Am luat pulsul si am invata ceva din toate. Daca nu-mi convenea nu deschideam calculatorul sau nu accesam Pressalert si aveam toata linistea posibila.
  La ce sa ma fi asteptat ? Inca n-am vazut hot sa-l felicite pe ce-l care-l prinde.
  Pe de alta parte, cum nimic nu este intamplator si nimic nu e ceea ce pare, dialogurile si polemicile au fost posibile datorita D-lui Bota, care a permis acest lucru.
  Cine doreste sa continue, stie unde ma gaseste.
  La revedere !

 26. Foarte interesante aceste discutii dintre Dl Roman si D-na avocat Obarsanu.
  Eu ii dau dreptate D-nei avocat.
  E greu de crezut ca DL Blanculescu l-a dat afara doar pentru faptul ca si-a facut bine ” treaba”.
  Eu cred ca Dl Roman ne duce cu vorba si nu este atit de „cinstit” precum incearca sa sustina.
  Asteptam si alte reacti privind acest personaj ; COMISAR CATANI;

 27. Mie mi-a placut domnul Roman.oare este constient ca a atacat functionari publici ( implicit si institutia in care activeaza sau au activat ), politicieni din toate partidele importante,etc..Atatea nume, personaje…

 28. Am verificat putin declaratia de avere a dl Roman. Sper ca nu am gresit. Dl PAVEL ROMAN Timisoara str Glad nr 41.
  Foarte interesant
  1-teren
  3-imobile
  bijuteri(primite de la matusa)-15000 cred ron
  56000 euro depozit brd
  10000 euro depozit brd
  2090 euro card
  3000 usd card
  Cistig din salariu dl Roman 36401ron
  Cistig pe anul cred 2010 d-na Rotar Mariana 148576 ron
  Inchiriere 18180
  Dupa cum se observa schema este clasica. DL.comosar ;CATANI; Roman,
  este ca in multe cazuri din Romania „intretinut” de sotie.
  Ar fi ineresant de lamurit cum poate cistiga sotia asa multi bani in perioada de ‘CRIZA’.
  Probabil va veni dl Roman cu niste dezvaluiri interesante pentru natiune.
  Ce sa intelegem? GARDA FINANCIARA este o institutie in care se intra doar cu invitatie ? Adica Garda ‘POATE’ intra oriunde doreste fara ordin de servici, adica e mai tare decit Politia.
  Ce mindrie pe dl Roman sa mearga la comercianti si sa ‘tipe’… ‘a venit Garda in control’. Pentru ce sa inventat, Registrul Unic de Control ? De fapt l-a cit este de „cunoscut” DL Roman ‘Catani’ nu mai are nevoie de ordin de servici.
  Regretabil este ca individul chiar se crede „Comisar Catani”
  Parerea mea este ca aste un tupeist si un mincinos

 29. Daca ar fi sincer ar spune ce se intimpla in realitate.
  Garda Financiara , ca si multe alte instituti ale statului nu fac altceva decit sa faca controale la comanda. Cind termina cu ele merg si amendeaza doua langoseri si doua buticuri si le dau exemplu in presa ca fiind mari evazionisti.
  Hai ca devine comica toata povestea asta.
  Daca cineva are o afacere si nu stiu cei de la Garda se numeste firma”fantoma”. Ei controleaza tot ce misca in materie de marfa.

 30. tarane dak se ia dl comisar de tine cred ca nu mai ramne nici rahat pt analize.Ai si tu o firma si nu ai reusit sa furi destul,te-a prins cumva? Sa fim cinstiti!Cine se ia de un comisar, asa.. din senin.
  ”Daniel” a solicitat persoenelor care il cunosc pe dl. Roman sa mentioneze dak i-au dat spaga ( ce?, cat? cine?).
  SURPRIZA!!!nimineni, nimic…

 31. Tarane !
  Las-o mai incet cu analizele, pentru ca-ti faci de ras profesorii care au crezut ca te-au invatat sa scrii. Sau poate tu cand trebuia sa inveti sa scrii ai baut cerneala si de acolo consecintele. In ce priveste „analizele” tale, lasa-le mai incet ca-ti ia foc capul si s-ar putea sa constati ca e gol si vezi prin ceata. Dupa cum te exprimi ori esti (ai facut atatea greseli gramaticale si de ortografie ca mi-e rusine ca sunt contemporan cu asemenea specimene) un „absolvent” ce nu-si cunoaste colegii, ori vreunul care a primit diploma prin posta, de la Cuca Macaii si se crede intelectual. Nivelul de cultura si exprimare ? De la jalnic in jos, spre catastrofal. Cine naiba te-a bagat in peisaj cu logica asta de doi bani ? Si de ce jigneti taranii, loaza ? Tu, cu „pregatirea” ta, n-ai sa apuci sa citesti in viata cat a scris comisarul Roman. De inteles, ce sa mai vorbim, pentru ca, dupa cum te exprimi, limba romana este o enigma pentru tine mai mare decat templele aztece, statuile din Insula Pastelui si piramidele egiptene. Postand ce-ai postat pe internet, ce faci amice ? Dai ponturi la hoti ? Cat te-ai scremut si ai stors putul gandirii pana ai scos „perlele” pe care le-ai scos si ai tras (semi)doctele concluzii ? Sau nu esti decat tipul „balcanic” care inainte scapa „porumbeii” si dupa aceea se gandeste de ce le-a data drumul ? Nu ne dai numele sa vedem cine esti tu „autorizatul” care vorbeste de comisarul Roman ? Daca esti curat, cinstit si ti-ai facut studiile cu adevarat – intrand la scoala pe usa din fata, in timpu; zilei si nu prin spate, noaptea, schimband notele in catalog cand profesorii dormeau -, sau ai o profesie pe care o stapanesti bine, de ce injuri si jigneti taranii ? Macar acestia stiu sa dea cu sapa, stiu cand sa semene, sa culeaga. Tu ce stii sa faci, pentru ca daca si profesia ta este la nivelul scrisului, ai o problema mare amice si ar cam trebui sa te pui pe munca nu sa te preocupe soarta altuia care stie bine ce face…

 32. Ultimele comentari au bagat frica in mine.
  Cu aceste raspunsuri’DESTEPTE’ de la baieti ‘cititi’ cred ca merita sa urmarim subiectul Roman ‘CATANI’.
  Uite asa se mai amuza cei mai putin culti.

 33. Dl Banatan
  Vrei sa spui ca daca Comisarul face abuz de functie , imi ia caii de la bicicleta.
  Daca isi lasa insigna deoparte poate facem un meci de la egal la egal

 34. Tarane !
  Vezi ca ti-ai innodat limba ! (comentarii, baietii, etc.) Stii replica din Caragiale „Esti magar si violent” ? Incearc-o pe post de pardesiu, ca a venit toamna. Iti vine ca manusa ! Pentru voi, generatia „Piata de gros”, faptul ca nu sunteti lasati sa „defilati” cum vreti voi, inseamna abuz ? Cu o astfel de logica si unul care a fost oprit sa comita o crima se poate considera nedreptatit si poate acuza „organul”de abuza ca nu l-a lasat sa comita crima ? De unde ati aterizat, specimenelor ! Ce se va alege din tara aceasta cand veti prelua „stafeta” cu numai trei ani de-acasa si acestia cu o groaza de absente nemotivate ? Refuz sa-mi imaginez, ca ma apuca groaza !

 35. suuper!!! taran
  dumneata esti taran sau doar vrei sa pari?
  Nu m-am referit la un abuz al domnului comisar ci la o simpla analiza asupra domeniului in care iti desfasori activitatea ( in cazul in care nu esti vreun parazit al societaii ) .

 36. oamen bun,sunt ultima zilele pt porcul roman arabi nu o sa lasa pana banza alba,,,adica daca are o spate in tara si asta nu cred ,vreau sa vad ce spate are in iunea europeana cand ajunge in istanta si acolo pt discriminare…roman pavel ai omarat un om un medic si ai facut o discriminare ca arabi sunt hoti si tu esti D zau,,deci si abuz ,si daca scapi de romani,,,arabi,,sau instanta,,,de D zau te asigur nu sa scapi,,si atunci o sa ne pisam pe cadavrul tau porcului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.