STENOGRAMĂ Ostaficiuc a susținut-o la Blejnar pe șpăgara Gabriela Ionescu să ajungă...

STENOGRAMĂ Ostaficiuc a susținut-o la Blejnar pe șpăgara Gabriela Ionescu să ajungă adjunct la Finanțele Publice Timiș

18
DISTRIBUIȚI

Constantin Ostaficiuc, președintele PD-L Timiș este cel care a susținut-o la șeful ANAF, Sorin Blejnar, pe fostul director adjunct al Finanțelor Publice, Gabriela Ionescu, arestată şi condamnată pentru corupţie, să ajungă în funcție – așa reiese dintr-o interceptare din dosarul DIICOT în care Blejnar a fost trimis în judecată. În 31 iulie 2010, la ora 14, 27, Sorin Blejnar l-a sunat pe Constantin Ostaficiuc, preşedintele PD-L Timiş şi la vremea aceea şi şef al Consiliului Judeţean Timiş, confirmându-i că „Gabi” l-a vizitat şi i-a confirmat numirea de probă pe trei luni de zile. Şeful ANAF i-a spus lui Ostaficiuc co totul este în regulă „numai i-am spus să fie mai fermă şi să-şi bage minţile în cap!”. Cei doi au discutat şi despre variantele de şef al Finanţelor Publice, fiind de acord că „Reli” (Aurelian Cândea, n.a.) „e un foarte bun executant, da nu e factor de decizie” şi supăraţi că „Doru” (Doru Dudaş, n.a) nu vrea să plece de la Bucureşti din ANAF şi să vină la Timişoara şef.

După această discuţie, Gabriela Ionescu a rămas adjunct la Finanţele Publice Timiş până în când a fost arestată, în decembrie 2011, în dosarul DNA alături de complicele ei Dinu Călin. Favorita lui Ostaficiuc şi Blejnar a fost acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă pentru că a primit de la un om de afaceri 12.500 euro şi 40.985,42 lei, cash şi sub formă de produse, pentru a-i asigura protecţie. Printre şpăgile primite de Gabriela Ionescu s-au aflat 10.000 euro, pe motiv că-i trebuie pentru a-şi asigura protecţia politică a postului,  şi câteva pachete cu produse alimentare care au fost trimise de PD-L la un cămin de bătrâni în perioada sărbătorilor. Complicele acesteia, Dinu Călin, când îi cerea şpăgi denunţătorului îi explica faptul că Ionescu este protecţia ideală pentru că” ţine curul la toate, ţi-a amânat căc…l ăsta şi vezi că acum e forever, cât e acolo nu sunt probleme. Ai avut vreo problemă?(..) e ” genul de om care-i trebuie tot . Deci dacă vine şi dacă vede ceva ce-i place, chiar dacă nu-i trebuie de moment, „mă, vai ce faine-s alea”. E clar, când o zis „ce faine-s alea”. Frate, nu mai pot […], nu mai pot. (…) Nimic nu ţi se face pe gratis şi ea are preţuri de te ca… pe tine”.


De altfel, într-o altă interceptare complicele acesteia i-a confirmat faptul că Gabriela Ionescu este protejată de Blejnar şi Ostaficiuc.

Curtea de Apel Timişoara a menţinut condamnarea acesteia la patru ani de închisoare cu executare, iar pentru că nu a fost atacată cu recurs, aceasta a rămas, astăzi, definitivă şi irevocabilă. Până la ora redactării acestui material, nici fostul şef al ANAF, nici liderul PD-L Timişl nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere. Vezi mai jos stenograma integrală a discuţiei dintre Sorin Blejnar şi Constantin Ostaficiuc:

Constantin Ostaficiuc: Alo, Sorin!

Sorin Blejnar: Alo!

Constantin Ostaficiuc: Ceao, Sorin.

Sorin Blejnar: Salut, salut.

Constantin Ostaficiuc: Ce faci?

Sorin Blejnar: Uite, alerg prin oraş.

Constantin Ostaficiuc: Eşti în Bucureşti?

Sorin Blejnar: Da.

Constantin Ostaficiuc: Ai ajuns. A fost azi pe la tine Gabi?

Sorin Blejnar: Da, da.

Constantin Ostaficiuc: Bine. Şi rămânem aşa de probă?

Sorin Blejnar: Rămânem aşa, da.

Constantin Ostaficiuc: Pe probă 3 luni de zile, nu?

Sorin Blejnar: Da, numai i-am spus să fie mai fermă şi să-şi bage minţile în cap!

Constantin Ostaficiuc: OK. La locu unu rămânem încă cu Reli, nu?

Sorin Blejnar: Încă, da-i foarte moale.

Constantin Ostaficiuc: Ştiu eu, vorbeşte cu Doru, ne trebuie un om din interior de acolo!

Sorin Blejnar: Doru!

Constantin Ostaficiuc: Păi Doru dacă vrea să vină acasă, evident că el e primul.

Sorin Blejnar: Ar fi perfect!

Constantin Ostaficiuc: Păi dacă vrea să vină acasă, el e omul. Nu?

Sorin Blejnar: I-am zis ceva, a râs la un moment dat.

Constantin Ostaficiuc: Păi singurul care e, e el.

Sorin Blejnar: M-a întrebat, vrei să scapi de mine? Şi i-am zis nu mă, nu vreau să scap de tine.

Constantin Ostaficiuc: Nu, deci Sorin, singurul care e ok, e Doru, ce mai!

Sorin Blejnar: Aşa e, aşa e.

Constantin Ostaficiuc: De departe, ce să comentăm.

Sorin Blejnar: El e, ăstălaltu e un foarte bun executant, da nu e factor de decizie.

Constantin Ostaficiuc: Ştiu, ştiu mă.

Sorin Blejnar: Foarte bun executant, da nu e factor de decizie.

Constantin Ostaficiuc: Da mai bun ca el deocamdată n-avem.

Sorin Blejnar: Deocamdată nu, aia da.

Constantin Ostaficiuc: Bine, bine Sorin.

Sorin Blejnar: Uite la Arad au găsit un băiat foarte bun, foarte bun!

Constantin Ostaficiuc: Da, pentru Arad?

Sorin Blejnar: Da, e unu acolo, de 3, de 4 luni, foarte bun!

Constantin Ostaficiuc: E, eu oe Doru, da Doru să apară, ştii! Deci dacă el rămâne cu tine, în Bucureşti!

Sorin Blejnar: Nu, rămâne. Nu, că cel puţin cât stau eu aici, va rămâne!

Constantin Ostaficiuc: Bun, atunci trebuie să vorbesc eu cu Doru să recomandăm pe, eu mai vorbit cu Doru chestia asta, de mai multe ori şi deocamdată şi cu el am ajuns la concluzia că singura variantă e Reli, deşi e moale. E, asta e! Ce să facem? Bine Sorin.

Sorin Blejnar: Bine, ok hai!

Constantin Ostaficiuc: Ceao, ceao, mersi, ceao

 

18 COMENTARII

 1. jeguri PDL-iste care inca stau pe banii nostri si se bucura de libertate! unde e gunoiul de Basescu acum cu independenta intitutilor de stat??? dar si USL e foarte slab atata timp cat astia sunt inca in libertate iar Basescu este inca presedinte! Rusine PDL si rusine USL

 2. ce prosti sunteti! de ce pe asemenea functii nu se da concurs? si ocuparea postului se face prin telefon? gunoiul de Blejnar si Ostaficiuc sunt detinatorii adevarului absolut? ei taie si spanzura pe banii publici? In tarile cu apa calda de ce se ocupa aceste posturi prin concurs corect, iar aici concursul il castiga cel care are mai multe relatii! PDL urla la referendum despre independenta institutilor de stat! unde este aceasta independenta? cand o functie este castigata doar de cel care are PCR (pile, cunostiinte si relatii)…Rusine PDL! si rusine USL pentru faptulca gunoaiele astea PDL-iste inca sunt in liberate

 3. Cei care nu vedeti nimic rau, in toate stenogramele, sinteti la fel ca astia doi si familia lor pedelista! Sinteti orbi de nu vedeti toate furturile, distrugerile din ultimii ani? Asa vreti sa traiasca si copiii vostri? Fara respect ? Totul se cumpara in tara asta: sanatatea, scoala,cinstea, etc. In ultimul timp a fost destul de multa liniste in jurul lui Ostaficiuc. Este timpul sa aflam mai multe magarii facute de trupa de jefuitori portocalii.

 4. Hmmmm….
  Asemenea posturi trebuie ocupate prin concurs, conform legii.
  Daca ele se rezolva la telefon intre oameni care se tutuiesc, nu este OK deloc – pentru ca nu se tine seama de competenta…
  Din stenograma rezulta ca sefii erau numiti de Blejnar la solicitarea unor sefi/baroni locali. Cine spune ca asta este NIMIC nu traieste inb Romania sau crede si acum ca Basescu isi tine promisiunile si nu este interesat de averea personala, ci numai si numai de binele tarii…

 5. La modul in care nega realitatea si jignesc notiunea de adevar,toti cei ce au numele inceput cu litera „B”, Blejnar, Blaga, Boc, Base etc. isi vor nega cat de curand si propria identitate, ca o confirmare ca si-au invatat lectia impusa de Aleodor Manolea…pe acelasi principiu de manipulare au marit TVA -ul, asa au inventat, culmea tupeului, la soloitarea CSAT, OG 54/2010 pt combatere in regim de urgenta a evaziunii fiscale si de fapt, prin smecheria asta au furat acciza de la stat, asa au destabilizat si aservit statul in ansamblul sub masca modernizarii, restructurarii…Toti, dar absolut toti trebuie sa fie acuzati si condamnati de genocid, de inalta tradare, de sabotaj…asta evident intr-o alta lume unde justitia sa nu reprezinte forma suprema de coruptie…la canal cu Aspazia, Macovei & co.

 6. oameni buni,voi sunteti nebuni?????Pai doar nu aveti impresia ca Blejnar sau Ostaficiuc au inventat modul asta de numiri pe functii……ele se practica de cand lumea si cazurile cand presedintele CJT face prop sunt rare1!!!!!!De obicei propunerile se fac la solicitarea catre presedinte de catre tot felul de pampalai din mediu de afaceri care au tot felul de interese obscure de doi bani……pampalai care de obicei dau bani in campanie si cumpara astfel posturile respective!

 7. nu ati vazut aseara documentul prezentat de blejnar? sirbu a propuso din partea psd inca din 2009!! deci de ce nu arati documentul ala draga bota ca e peste tot in media…sau nu stii cum sa speli rusinea ca mai gresesti si tu cateodata?

 8. si ce e nou in asta? toata lumea stie ca ostaficiuc e omul lui jabri si lua spaga ce e nou ca si-a pu som la finante? oare recuperarile de tva ilegale crezi ca-i sant straine? stie jabri ce vorbesc:))))))))))

 9. alooo ostaficiukule dute in mata la prnaie langa directoare a de fisc pentru care facei loby!!! si apropo ia-o si pe hoata de Negrea cu tine nu ne-o lasa pe cap ca scuipa deja lumea pe alee cand trece tiptil prin institutie, tiptil , tiptil sa nu o vada presa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.