Traian Igaș nu și-a trecut în declaraţia de avere hotelul şi restaurantul...

Traian Igaș nu și-a trecut în declaraţia de avere hotelul şi restaurantul din Pecica

4
DISTRIBUIȚI

Traian Igaş, fost ministru de interne în Guvernul Boc, nu şi-a trecut în declaraţia de avere hotelul şi restaurantul pe care le deţine în Pecica, a dezvăluit, în această dimineaţă, Antena 3. Prins cu mâţa în sac sau, ministrul şi-a recunoscut cu greu vina. Traian Igaş s-a retras în oraşul natal după ce a eşuat în politica din Capitală. Însă pe plan local politica merge altfel. Mai ales cea financiară. Chiar la intrare în localitate, te întâmpină un hotel proaspăt terminat cu un restaurant cochet la intrare. În ultima declaraţie de avere a fostului ministru, nici urmă de hotel ori de restaurant. În primă fază, Traian Igaş nu a recunoscut ilegalităţile, în discuţia cu jurnalistul de la Antena 3.

Discuţie telefonică reporter – Traian Igaş:

– Legat de Taverna Pecicană, este a dumneavoastră?

-Da!

– Dar, nu o văd, nu o văd în declaraţia de avere!

– Nu ştiţi să citiţi în declaraţia de avere!

– Eu ştiu să citesc, şi chiar o am în faţă, domnule Igaş, şi nu este trecută!
– Declaraţia mea de avere este una transparentă şi corectă!

– Nu apare nicio tavernă!

– Că nu ştiţi să citiţi , de aia nu apare

-Domnule Igaş…Da, păi, haideţi, învăţaţi-mă dv.


atunci!

– Cum?!

– Nu vreţi să ma învătaţi dvs. să o citesc?
– Ba da! Daca mâine mai sunteţi în zonă…”

A doua zi, Igaş s-a întors în localitatea natală – dar nu cu o declaraţie de avere proasăt făcută în care figurau şi afacerile lipsă. Hotelul l-a dat spre administrare uneia dintre cele două surori, iar restaurantul, unui prieten. Chiar şi aşa, propietarul este el. Nu reiese asta însă şi din declaraţia sa de avere.Aşadar sub o firma umbrelă a cărei valoare de piaţă este de doar 200 de lei după cum singur, cu mâna lui a scris în declaraţia de avere, Traian Igaş a ascuns o afacere cu multe zerouri şi nu vede nimic anormal în asta. Chiar dacă şi-a subînchiriat afacerea, dividentele ridicate sau neridicate trebuiau declarate, lucru care nu s-a întâmplat. Dar nimic nu-i poate umbri mulţumirea ministrului vis-a-vis de afacerea sa.

În declaraţia de avere mai apare şi un imobil de 100 de metri pătraţi primit moştenire. O cabană cocheta, în mijlocul unei păşuni, acolo unde ministrul îşi invită partenerii politici şi de afaceri, vorbesc vecinii. Igaş spune însă că nu are nicio casă a lui ridicată de la zero. Stă împreună cu soţia şi cei doi copii în casa bunicilor. Avuţia familei Igaş este însa mult mai mare. Cele două surori ale ministrului îşi ridică fiecare câte o vilă, tot în Pecica.

4 COMENTARII

  1. Precizez din start ca dupa parerea mea, Igas a fost unul dintre cei mai slabi ministri de douaj’ de ani incoace. Dar daca Igas si-a trecut in declaratia de avere (sau interese, cum s-o chema) partile sociale din SRL-ul cu capital social de 200 de lei este absolvit de orice vina. Aici are dreptate, nu el este proprietarul asezamantului cu pricina ci societatea comerciala. Daca e sa-l intrebam cate ceva, atunci sa raspunda cum, dupa propria declaratie, si-a construit sandramaua pe banii furnizorilor de materiale si forta de munca. Si ia sa vedem daca firmele respective n-au beneficiat de niscaiva contracte cu statul sau judetul (primaria) Arad si nu le-o fi ramas de pe acolo caramizi, tigle si tacamuri in plus cu care sa doteze obiectivul turistic al branconierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.