Agentul „Max” şi membrii grupării de spărgători de lux, puşi în libertate...

Agentul „Max” şi membrii grupării de spărgători de lux, puşi în libertate de Curtea de Apel Timişoara

12
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a decis punerea în libertate a celor trei membrii ai grupării de spărgători de lux şi a agentului de poliţie Lucian Maxin, acuzat de DIICOT că le-a vândut un pont membrilor grupării. Adrian Bondar şi  Gabriel Drăgan , împreună cu ceilalţi membrii ai grupării, sunt acuzaţi de faptul că au dat mai multe lovituri la pont de unde au plecat cu sume importante de bani. Dan Ciucă, zis „Boxi”, este cel care a făcut legătura între gruparea de spărgători şi agentul „Max”.


Acesta le-a dat un pont pentru a sparge locuinţa unor bătrâni care aveau o sumă importantă de bani. Poliţistul şi  „Boxi” au fost arestataţo la sfârşitul lunii august. Avocaţii apărării au cerut, vineri, punerea în libertate pe motiv că nu se mai impune arestarea, în timp ce procurorul a solicitat menţinerea în aresta a celor patru având în vedere pericolul pe care aceştia îl reprezintă pentru ordinea publică şi faptul că ancheta nu este finalizată. Cei patru au fost puşi în libertate imediat după decizia Curţii de Apel Timişoara,

12 COMENTARII

 1. Vad ca instantele timisorene au impus practica pedepsirii inculpatilor inainte de judecarea pe fond a cauzei penale. Consider ca acest obicei constituie un pericol real care afecteaza functionarea principiului prezumtiei de nevinovatie. Prezumtia de nevinovatie inseamna ca orice persoana este considerata nevinovata pina cind o instanta de judecata decide in mod definitiv asupra existentei faptei penale si a vinovatiei autorului. In tot mai multe cazuri inca de la inceputul cercetarii unei cauze penale instantele de judecata dispun arestarea preventiva a celor vizati de ancheta penala, prelungesc o anumita perioada starea de arest preventiv si dupa citeva luni pun oamenii respectivi in libertate bruc pentru ca acestia nu mai constituie pericol public. Ne punem o intrebare fireasca :judecatorii au avut vreodata indicii temeinice de a aprecia ca acesti oameni au savirsit vreo fapta penala si prezinta pericol public sau ei au fost arestati la nimereala? In practica judecatoreasca timisoreana se mai constata ceva.Faptul ca pe parcursul arestarii unui inculpat daca se formuleaza o cerere de liberare sub control judiciar in primele saptamini, aceasta se respinge cu unicul motiv ca durata arestarii preventive a fost prea scurta. Concluzia este una singura si deloc satisfacatoare: arestarea preventiva se transforma in pedeapsa inainte de judecata. In asa maniera se incalca prezumtia de nevinovatie.

 2. Rusine Curtii de Apel.”Nu prezinta pericol social”,dar oare ce ar mai trebui sa faca ca sa prezinte pericol social? Sa omoare pe cineva?
  Poate intr-o zi o sa le vina randul si domnilor judecatori sa le sparga casa,sau sa le dea una dupa cap!Poate atunci o sa-si revina!
  Sau poate este situatie similara cu a judecatorului Serban,tot de la Curtea de Apel!Rusine sa va fie domnilor judecatori!

 3. Bravo!!!avocat Obirsanu Carmen,foarte frumos!!!astia era organizati pana in cele mai mici detalii,nu erau niste naivi,sau fara antrenament,oare la a cata spargere erau in formula asta de succes!?!Agentul”Max”cica se infiltra in lumea spargatorilor,ca sa le afle ponturile!?!ba nerusinatilor,escrocilor,voi avocatii sunteti niste dublicitari,Max le punea in aplicare,lua cascavalul,se pierdea in ceata,daca iesea prost,ii aresta pe faptasi!!!Simplu doamna avocat,nu mai complicati cazul!!!sau aveti interese!!!

 4. domnul timisorean probabil esti unul din accea cinstiti, dar nu vorbi pana nu cunosti cazul si oameni, o sa fii surprins cum va evolua acest caz

 5. ptr Dl @Umbra
  Nu exista nici un interes insa comentariul a fost facut fata de atitudinea in general a judecatorilor. Nu mi-as permite sa fac comentarii despre un caz cu privire la care nu cunosc amanunte cu atit mi mult cu cit este pe rol. Mi-e greu sa cred ca daca s-a emis mandat de arestare preventiva cu motivarea ca inculpatul prezinta pericol social in numai 2 luni nu mai prezinta pericol social Ciudat este ca azi prezinta pericol social si a doua zi nu mai prezinta pericol social. Cind vezi in calitate de avocat mai multe cauze cu aspecte similare realizezi ca ceva este putred. Atit si nimic mai mult. Nu il cunosc pe acest politist si nici nu il apar.

 6. Am fost deja surprinsi,dar in mod neplacut! Sper sa nu ne surprinda din nou,nici vre-o decizie a vreunui judecator,si nici vre-o hotarare a vreunui achetator!Credeti-ma ca stiu ce spun!
  Sa nu uitati ca Torj a fost,de exemplu,achitat de acelasi judecator care a dispus punerea in libertate de indata a hotilor!
  Asa sa le ajute Dumnezeu!

 7. RUSINE PROCURORULUI!!!
  cum se poate una ca asta?dupa ce da pontul el ca POLITIST sa fie eliberat dupa 1luna???in ce tara traim mai oameni buni?
  asta e inca o dovada ca avem PROCURORI INCOMPETENTI!!!!

 8. …bravo justitiei timisorene ,este de o cinste de neintrecut in tara romaneasca , de neegalat—-de ar stii oameni sforariile ,au au…. si ce mai procurorii-

 9. La Curtea de apel se intimpla lucruri incredibile! Aici se poate vedea, pe ce criterii s-au angajat lucratorii acestei institutii! De respectat, nu pot sa respect institutii, care sint mina in mina cu infractorii de tot felul. Pentru mine sint mai mari infractori ca banda lui „Max”!

 10. Ionel Mitran a fost dat afară din Poliţie după ce a fost condamnat irevocabil, în 2005, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetare abuzivă, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Sențința s-a dat cu suspendare.
  L-am cunoscut pe acest „criminal contopist”,un hot in hainele statului!!!Isi incepea activitatea,pe cand lucra la sectia nr.2,str.Cluj,prin caminele studentesti,isi lua portia de valuta,ii speria pe arabeti,isi urma traseul bine definit:abator,Guban,Banatim,Piele si Manusi,isi umplea masina lu’Colombo,aia verde,veche,dar cu portbagajul de intra 2 carcase de porc,20 de fete de masa,5 perechi de pantofi,10 perechi de manusi,1 geaca de piele de porc,asta in zilele rele!!!Ajungea la biroul sectoristilor,mai falsifica niscai declaratii ale martorilor,si gata ziua de lucru,viata lu’ Mitran de zi cu zi!?!Cum e doamna Obirsanu Carmen?tot nefondat?ba prea fondat duduie,asta trebuie rejudecat,chemati toti cei facuti de acest hot,si intemnitat la Gherla!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.