EXCLUSIV Echipa Poli Timişoara a lui Marian Iancu, finanţată ilegal ani la...

EXCLUSIV Echipa Poli Timişoara a lui Marian Iancu, finanţată ilegal ani la rând de primărie şi consiliul judeţean. Vezi constatările şocante ale Curţii de Conturi

13
DISTRIBUIȚI
Toţi banii, pe care Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș i-au pompat, ani la rând, în echipa de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu, care a fost „plimbată” prin mai multe firme, au fost daţi ilegal. Această concluzie apare în cele două raporturi ale Curţii de Conturi după controalele efectuate la cele două instituţii publice, finalizate de curând. Auditorii au descoperit ilegalităţi în lanţ, iar printre cei vinovaţi de „sifonarea” banilor publici în buzunarele celor care au patronat Politehnica Timişoara se numără fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, pedelistul Constantin Ostaficiuc, fostul primar al Timişoarei, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari.
 În perioada 2008 -2011, primăria a alocat 27, 1 milioane lei, iar consiliul județean 9,95 milioane lei. Deși între SC Politehnica 1921 Știința Timișoara și Primăria Timișoara a fost semnat un „contract de asociere” , auditorii au constatat faptul că din analiza acestuia „nu rezultă care sunt beneficiile directe şi reale în ceea ce priveşte dezvoltarea economico-socială şi de mediu a municipiului Timişoara” şi „nu s-au precizat care sunt acele acţiuni, lucrări sau servicii pe care municipiul Timişoara le realizează în comun cu societatea comercială sau proiectele de interes local”. S-a constatat că banii publici puteau fi acordaţi doar unei entităţi sportive nelucrative, nu unei firme şi se poate considera că au reprezentat o formă mascată de sponsorizare , lucru interzis de lege.
Conform contractului, banii trebuiau folosiţi exclusiv pentru activităţile sportive ale echipei de fotbal. Aproape 25 % din banii daţi de municipalitate echipei de fotbal a lui Marian Iancu au ajuns în conturile Finanţelor Publice, în urma executării silite a datoriilor către bugetul de stat, acest lucru reprezentând o încălcare a contractului. De  asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că au fost decontate aceleaşi cheltuieli atât de primărie, cât şi de consiliul judeţean.


„Pentru exemplificare auditorii publici externi menţionează centralizatorul cheltuielilor pentru activitatea sportivă în perioada octombrie – noiembrie 2008, centralizatorul cheltuielilor pentru activitatea sportivă în perioada ianuarie – decembrie 2008 întocmite de SC Fotbal Club Timişoara SA”, arată în raportul Curţii de Conturi.
Verificările de la Consiliul Judeţean Timiş a u scos la iveală faptul că deşi în 2010 clubul de fotbal avea datorii pentru că nu şi-a plătit facturile pentru întreţinerea stadionului şi utilităţile a continuat să primească bani publici, chiar dacă „protocolul de colaborare” permitea instituţiei să întrerupă finanţarea. Ba mai mult, o parte din datorii au fost plătite „paradoxal din sume alocate tot de Consiliul Judeţean Timiş în baza protocolului cu şi pentru SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest SA”.
Modul în care s-au decontat banii de către consiliul judeţean a fost de asemenea ilegal. „La Consiliul Judeţean Timiş s-au decontat prime acordate pentru performanţe sportive deosebite, pentru anul competiţional 2010 -2011. Precizăm că în condiţiile în care plata din bugetul judeţean a fost efectuată la data de 30.06.2010 (data la care beneficiarul sumelor le şi utilizează conform datelor din Trezoreria Timişoara),  justificarea se face prin adresa înregistrată doar la beneficiar sub nr. 6982 din data de 28.12.2010 ce are anexat un tabel înregistrat la CJ Timiş sub nr. 6852-31.05.2011(?!), cu numele şi sumele acordate unor persoane cu titlul de primire”, se arată în raport. Concluzia este că banii au fost deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJ Timiş şi „au determinat adusă indirect bugetului de stat la nivelul plăţilor efectuate de 9.950.000 lei, având în vedere că această societate înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, iar acest buget a acordat bugetului judeţean Timiş fonduri pentru echilibrare în vederea finanţării propriilor obiective”.
Având în vedere prejudiciile de zeci de milioane de lei, anchetarea acestor matrapazlâcuri este de competenţa DNA, mai ales că la structura din Timişoara există deja un dosar deschis pe tema finanţării echipei de fotbal a lui Marian Iancu de către autorităţile locale, după ce avocatul Carmen Obârşanu a depus o plângere.

13 COMENTARII

 1. Poate acum are,primarul Robu, un motiv sa-l inlature pe secretarul corupt Cojocari,din Primarie.Sper ca nu a prins Cojocari din nou radacini!Parca Primarul cauta un motiv temeinic ca sa scape de el? Sper ca acum il are!I-o fi ajuns lui Cojocari atatia ani de furaciuni!

 2. oGHOSTaficiuc…..prieten cu toti……
  But the way, tiuch asta nu e partener de afaceri cu oGHOSTaficuc???? Sau ii dadea doar dreptul pentru lucrari, cum ar fi piata din Lovrin? Si acum candideaza la USL? Cred ca ma duc cu capu!!!!!
  La puscarie cu toti papagalii astia!!!!!!!!!!
  DNA poate sa ne scape de lichelele astea. ARD de nerabdare sa-i vad in lanturi!!!!

 3. @archibald: faci o confuzie intre Tiuch si Tiuca.Agma Tiuca e firma la care probabil te referi, fara legatura cu Tiuch. Faci o confuzie sau faci intentionat o combinatie pe acest forum. Ramane de vazut…

 4. COMISIA DE REEVALUARE SI CONTROL DIN PRIMARIE , NU SI-A SPUS ULTIMUL CUVANT ? MOMENTAN , A PICAT CIUPA ( SI EL CURAT ) DUPA CE SA IMBOGATIT IN PRIMARIA ,,CIUHANDU”. MIUT, A STERS-O LA TIMP , FIIND AVERTIZAT DE ,,SERVICII” . MAI RAMANE ,,COJOCARII”, SIMPLU-PENSIE ! SI UITE CUM SCAPA CA INGERII ,,ALBITI” , IAR DNA-UL LOCAL …. PAUZA ! N-OM FI PROSTI PI-N LA CAPAT , DAR PREA PUTE ,,TOVARASI”, ROBULE …PROMISIUNILEEEEEE??????????????

 5. In sfarsit!
  S-a declansat TAVALUGUL D.N.A. cu banditii de Ostafriciuc Cojocare si Ciugandu. Cu siguranta incet, incet se vor dedescoperi si celelalte abuzur, furaciuni si ilegalitati in care vor fi impicati, anchetati si CONDAMNATI si ceilalati vinovati(consilieri functionari si beneficiari).
  Adica, cele peste 300 de locuinte de la L 112/1995 repartizate ILEGAL la judecatori procurori militieni lideri de partide si cumparate apoi MOCA(ar fi trebuit sa fie vandute prin licitatie la pretul pietii, in plus beneficiarii aveau deja cumparate tot MOCA locuintele detinute.Iar mare parte din locuintele primite ilegal si cumparate MOCA au fost revandute cu preturi astronomice la domnii TZIGANI. Vezi cazul BORZA cu locuinta din bv. D. Loga, vezi cazul P. PETRISOR, vezi cazul MUNTEANU cu locuinta din blocul Materna etc etc !).
  Adica, restituirea terenurilor si mproprietatilor la L 18/90 L 10, etc.
  Adica, implicarea Primariei (ciuhandu,cojocare, miut) in Marea Tiganiada. Punerea la dispozitia tiganilor bashbuzuci(ionelas, dulcea, vishinel, kovacs etc.) a datelor din arhiva locativa preluata de la ICRAL, privind casele nationalizate pt. „confectionarea” cu ajutorul notarilor si avocatilor a unor…”mostenitori” fictivi.
  Adica afacerile cu bani publici in amenajarea de parcuri cu bani multi si intrati in conturile firmelor de familie.
  Adica, MEGA AFACEREA TELPARK cu bani multi si furati din buzunarele noastre ca sa intre in conturile FAMIGLIEI barbu, ciuhanu, cojocare, miut etc etc etc

 6. Bravo!hai ca incet ,incet se poate !Astept un control al Curtii de Conturi la PMT si cu privire la „sifonarea „de bani publici catre Politia locala !daca se trece peste prietenia celor de acolo cu Robu bineinteles..

 7. azda Gojogare drebe urgent bagad la bushgaria ghe luvad mulde giubughe de la arabe gare vinde la brangovean street. ALLAH AKBAR bedebzeshte la hodz ji tae la azda mana ze nu mai boada se fura shi mai vozd un hotze la primaraia care ze ghema Miudz da asta vugit de giuzdidtia che dat mulde caze la shefii mare ji la dziganii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.