Fina lui Ovidiu Marian l-a indicat pe senator ca fiind omul care...

Fina lui Ovidiu Marian l-a indicat pe senator ca fiind omul care a dus 10.000 euro la Cotroceni. UPDATE 1 DeciziaTribunalului Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Patricia Bala, avocat în Baroul Constituţional Arad şi fina senatorului PNL de Arad Ovidiu Marian, a fost prezentată de DNA, în această după amiază, Tribunalului cu propunere de arestare preventivă. Aceasta a fost reţinută, ieri, fiind acuzată că a cerut 17.000 euro, din care a primit 10.000 euro, pentru a obţine graţierea individuală a unui condamnat pentru tâlhărie. Printre probele de la dosar se află şi o înregistrare efectuată în urmă cu câteva zile, în care Patricia Bala le invoca denunţătorilor numele senatorului Ovidiu Marian, acesta fiind cel care se ocupă de rezolvarea problemei la Palatul Cotroceni şi care ar fi dus banii mai departe. Ba mai mult, avocata din Baroul Constituţional a supralicitat afirmând că dacă s-ar fi dat toţi cei 17.000 euro nu ar mai fi fost probleme.

Senatorul Ovidiu Marian a declarat, ieri, după ce a fost audiat ca martor, că totul n-ar fi decât o manevră a contracandidatului său Mihai Răzvan Ungureanu după apariţia sondajelor în care liberalul era câştigător.


Întrebat de PRESSALERT.ro cum comentează faptul că fina sa a cerut şi primit banii când încă era membru PD-L şi coleg de alianţă cu MRU, Ovidiu Marian a declarat că „nu ştiu ce să spun, dar tot rămâne întrebarea de ce acum a acţionat DNA şi nu după o lună sau acum două luni”. În timpul audierilor de ieri, complicele Patriciei Bala, Ionel Marineaţă, a recunoscut toate acuzaţiile, declaraţia sa fiind în concordanţă cu spusele denunţătorilor. Înainte de a începe şedinţa de judecată, apărătorul Patriciei Bala, avocatul Marius Ioniţă, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” în cazul de faţă nu vorbim de trafic de influenţă. Este o înşelăciune banală, făcându-se trimitere la persoane care nu au în atribuţiile de serviciu graţierile individuale şi nici statut de funcţionari, condiţie obligatorie pentru traficul de influenţă”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei

UPDATE 1 Patricia Bala a dat prima sa declaraţie în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă în faţa judecătorului de la Tribunalul Timiş. Aceasta a susţinut nici mai mult, nici mai puţin că familia deţinutului s-a oferit să dea până la 17.000 euro pentru ca ea să se ocupe de formalităţile pentru obţinerea graţierii. În ciuda înregistrărilor de la dosar, Bala a negat că ar fi folosit numele senatorului, nereuşind nici să explice pentru ce a încasat banii. Tribunalul Timiş a decis arestarea sa pe 29 de zile, urmând ca recursul declarat să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.