EXCLUSIV Grupare libiano – pakistaneză de traficat migranţi „sandvich”, anihilată în urma...

EXCLUSIV Grupare libiano – pakistaneză de traficat migranţi „sandvich”, anihilată în urma unei operaţiuni DIICOT

9
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai active grupări specializată în traficul cu migranţi, formată din libieni şi pakistanezi, a fost anihilată, în această noapte, în urma unei operaţiuni DIICOT şi a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu sprijinul SRI. Agenţii trupele speciale ale Poliţiei de Frontieră au acţionat simultan pentru reţinerea membrilor grupării, dar şi a migranţilor clienţi. Anchetatorii au monitorizat, în ultimele luni, activitatea grupării care racola clienţi dintre azilanţii din centrul de la Timişoara. Cei care-i racolau pe migranţi îi puneau în legătură cu liderul reţelei, cel care  avea legătura cu transportatorii şi cu călăuzele. Şeful era cel care încasa între 1.000 şi 1.300 de euro de la fiecare pakistanez care urma să fie dus până în Austria sau Italia. Zece bărbaţi, care au apelat la serviciile reţelei, au fost descoperiţi, în urmă cu două zile, în vama Vărşand, ascunşi sub podeaua a doua autoutilitare, conduse de cetăţeni români. Au fost făcuţi „sandvich” câte cinci într-un spaţiu extrem de îngust şi ar fi trebuit să traverseze „presaţi” toată Ungaria, până Austria.


„Sunt cel mai mare dintre fraţii mei şi am plecat de Pakistan pentru că am avut un conflict pentru proprietatea unui teren cu nişte oameni mai bogaţi şi-mi era teamă că mă vor răpi. Am plecat în Turcia, de acolo în Grecia şi apoi prin Macedonia, unde călăuza m-a ţinut 23 de zile, în Serbia şi de aici în România. Am vrut să plec spre Italia şi cei la care am apelat m-au ascuns sub podeaua aceea împreună cu alţi nouă din Pakistan, dar ne-au prins la graniţă”, a povestit unul dintre migranţi.

Între intermediarii afacerii şi migranţi a izbucnit scandalul, iar cel considerat „garantul” afacerii a primit şi o corecţie fizică de la cei  care au dat banii şi nu au mai ajuns în vestul Europei. Anchetatorii estimează că, într-o singură lună, membrii grupării au scos din România, ascunşi în maşini sau direct peste fâşia verde, aproximativ o sută de persoane. La audierile din această noapte de la DIICOT au fost aduse 25 de persoane, majoritatea migranţi. Patru dintre liderii grupării au fost reţinuţi pe 24 de ore, urmând să fie prezentaţi, astăzi, cu propunere de arestare preventivă instanţei pentru trafic de migranţi şi constituire de grup infracţional organizat.

9 COMENTARII

 1. BRAVO DICOT, POLITIA DE FRONTIERA,VA FACETI DATORIC CA NISTE PROFESIONISTI ADEVARATI IN ULTIMI 10 ANI…………………CU SIGURANTA UNIUNEA EUROPEANA NU VA PLANGE NICIODATA DUPA BANI ALOCATI ROMANIEI PT TRAFIC DE MIGRANTI.

 2. Just, trebuie sa isi faca meseria, ca de asta ii plătim.
  Lamentabil in schimb e modul in care isi dau comentarii singuri, ii fac penibili, chiar jenanti.
  Chestii din alea Can Can cu Simona Sensual si Pamela de Romania.

 3. Astia care vin din Sirbia,sint trimisi peste granita chiar de autoritatile din Sirbia,dupa ce au ispasit pedeapsa de trecerea ilegala a frontierei Sirbe.Asa procedau si autoritatile Yugoslave in timpul comunist,ii trimitea pe detinuti peste granita cu Italia ori Austria,chiar cei de la Politia yugo.,si li se spunea sa nu spuna ca au fost in puscarie ori ca au fost dusi pina in granita de catre politie.

 4. „Anchetatorii estimeaza ca, intr-o singura luna membrii gruparii au scos din Romania…….aproximativ 100 persoane!!!!!!!!!!!!”Ori sunteti cretini,ori incompetenti ! Pai daca au scos intr-o luna 100 persoane,inseamna ca intr-un an au scos 1200 persoane,ceea ce nu cred ca este posibil.Este ridicol sa faci astfel de afirmatii,doar pt.PUBLICITATE.

 5. ,,Bravo Politia de Frontiera,,?Pentru ce? Pentru ca nu sunt pe felie cu traficantii?Pentru ca dupa combinatiile cu tigari mai prind si cate un boschetar care trece frontiera?
  Mergeti pe verde si urmariti cum s-a facut autostrada peste tot.Tigarile si refugiatii navalesc peste noi,si noi ne dam singuri comentarii cu laude.Scarbos…

 6. Cei mai frumosi, destepti,profesionisti…..trebuiau inventati!!!!
  Imi vine sa vomit!!!!
  Parca erati in elicoptere acum ceva timp!!!!! Spagarii si-o s@g intre ei!
  Bravo pentru munca unor anonimi, dar pana la osanale, e mult…..
  Merg la piata dupa tigari de contrabanda, care vin prin sms nu prin frontiera!!!!!
  Sa va tine vilele si Mercedes-urile, ca doar din munca le-ati facut!!!!!
  Ave, galinaceelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.