Milionarul Constantin Bădescu şi ceilalţi complici, de negăsit după ce s-a decis...

Milionarul Constantin Bădescu şi ceilalţi complici, de negăsit după ce s-a decis arestarea lor. UPDATE 2 Cine a mai fost capturat

3
DISTRIBUIȚI

Constantin Bădescu, cel mai bogat om de afaceri din Mehedinţi, este de negăsit după ce Tribunalul Mehedinţi a decis, azi noapte, la solicitarea DIICOT, arestarea acestuia pentru o fraudă de 12 milioane de euro prin metoda facturilor falsificate. Nici ceilalţi patru nu s-au predat până la ora redactării acestui material. Vă reamintim că după descinderile de joi, pe numele celor cinci au fost emise ordonanţe de reţinere pe 24 de ore, care au expirat a doua zi când au fost duşi la arestare. Avocaţii au tras de timp, făcând cereri de recuzare. Când instanţa s-a dus să delibereze, inculpaţii s-au făcut nevăzuţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, inspectorul principal Nicolae Lohon a susţinut, astăzi după amiază, că poliţiştii de la Investigaţii Criminale îl caută pe Constantin Bădescu şi pe ceilalţi pentru care există mandate de arestare preventivă la domiciliile acestora şi la sediile firmelor.


Întrebat de ce nu au fost daţi toţi cei cinci în urmărire naţională, Lohon a venit cu nişte explicaţii halucinante „nu putem să facem lucrul acesta pentru că nu a dispus instanţa. De unde să ştiu eu dacă este în urmărire? Ar trebui să întreb la instanţă. Pe cine găsesc eu acolo, astăzi, sâmbăta? Dacă-l dăm în urmărire naţională şi află credeţi că mai rămâne în ţară, logic vorbind? Colegii mei desfăşoară activităţi pentru identificarea lui şi a celorlalţi pentru care există mandate de arestare preventivă. Fiecare lucrează după propria metodă. Şi dacă îi dai în urmărire generală şi peste o oră sunt prinşi, ce se întâmplă?”.

UPDATE 1 Constantin Bădescu s-a predat, sâmbătă seară, în jurul orei 19,30, la sediul Poliţiei Drobeta Turnu Severin şi a fost dus în arest.

UPDATE 2 Cei trei ţigani din clanul Mihai, care aveau mandate de arestare preventivă, au fost capturaţi în urmă cu câteva minute de poliţiştii de la „Crimă Organizată”. Aceştia erau în maşină cu avocatul lor.

 

3 COMENTARII

  1. S-ar părea că se mişcă ceva şi în acest oraş uitat de lume în care Bădescu şi prietenii lui – Isvoranu, Duducea şi alţii fac legea. La “marea asfaltare” lucrează firmele lor, pe drumurile judeţene lucrează firmele lor, la RAAN tot ei, creed că O simplă căute pe net arată că Sorin Crudiu era cenzor la BC distribution, firma lui Bădescu, iar fata lui Gherghe este înscrisă ca avocat stagiar la cabinetul lui Crudiu. Cabinet care are sediul, ghici unde, in casa piata Heliade 1, unde stă Gherghe. Deci legaturile intre cei trei sunt mult mai strînse. Intrebarea este : ar putea fi Crudiu, omul de legatura între Gherghe si Bădescu ? si daca da, va spune Bădescu procurorilor acest lucru ?

    Ar fi interesant de văzut la cine va apela Bădescu pentru a ieşi din această belea,şi cîţi din cei care se dădeau prieteni cu el îi vor mai răspunde la telefon. Lui sau prietenului, său avocatul Crudiu Sorin, cel care a preluat cabinetul de primarul Gherghe. Vedeţi cum se leagă lucrurile? Crudiu a preluat de la Gherghe cabinetul de avocatura iar Bădescu contractele.
    In sfarsit, s-a vazut aici si valoarea „celebrului” avocat Crudiu, despre care cunoscătoarii spun că în acest moment controlează o parte importantă a justiţiei din Mehedinţi, având angajaţi la cabinet oameni cu relaţii la Judecătorie, Tribunal sau Parchet. Mă gândesc aici la Narcis Bordea, avocatul a cărui nevastă este judecătoare la Tribunalul Mehedinţi, la Marian Valon,avocat acum, dar fost poliţist la investigvarea fraudelor, sau la Raluca Cercel, fata lui Fănică Cercel, procuror de la secţia de urmări penale a Parchetului.Toţi aceşti avocaşi au ceva în comun: au fost angajaţi de Crudiu pentru că au rude în justiţie.
    Tot tribunalul stie despre povestea de dragoste a lui Crudiu cu Sânziana Sârboiu, fata procuroarei Carmen Sârboiu. mai ales că fata şi-a făcut ucenicia la cabinetul de avocataura lui Constantin Gherghe, alături de Crudiu. Despre Sânziana scria in presa locală că obţine bani buni din reprezentarea primăriei Severinului în procese , ca şi cum primăria nu ar avea jurişti. Eu cred ca banii pe care Gherghe îi dă Sânzienei ajung tot la Crudiu, fata fiind doar un intermediar.
    Acum se va vedea şi dacă investiţiile făcute de Bădescu în case ridicate pentru procurori sau judecători au fost cu folos, sau au fost bani aruncaţi, iar DNA ar avea ce să ancheteze aici, cu condiţia să vrea. S-ar putea începe cu terenul de la Batoţi, obţinut în condiţii dubioase de procurorul Fănică Cercel, de la fostul primar al comunei Devesel, Alexandru Mimiş, acela implicat în furtul a kilometri întregi de ţeavă metalică din aducţiunea de apă de la Topleţ. De parcă ar fi făcut asta singur.
    Sau ar putea începe cu vila construită pe malul Dunării de Sanziana Sârboiu, cu banii primiti de la primaria lui Gherghe.
    Pe scurt, acţiunea DIICOT arată că se poate, judecatorii au aratat ca se poate, dar lipsa DNA din anchetă arată că nu intotdeauna se vrea.
    Sunt curios cum se ve termina aceasta poveste, in care unii cred ca suntem chiori, si nu vedem ce se intampla .

    Avocat anca gherghe http://www.avocatura.com/av.15155-gherghe-anca-costina.html

    Cenzori http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2009/mof4_2009_1236.pdf
    Partener http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2011/mof4_2011_3298.pdf

    O simplă căute pe net arată că Sorin Crudiu era cenzor la BC distribution, firma lui Bădescu, iar fata lui Gherghe este înscrisă ca avocat stagiar la cabinetul lui Crudiu. Cabinet care are sediul, ghici unde, in casa piata Heliade 1, unde stă Gherghe. Deci legaturile intre cei trei sunt mult mai strînse. Intrebarea este : ar putea fi Crudiu, omul de legatura între Gherghe si Bădescu ? si daca da, va spune Bădescu procurorilor acest lucru ?

  2. Oricum în Mehedinți sunt avocați mult mai buni decât Crudiu, care se bazează întodeauna pe relații, iar faptul că Bădescu este în arest arată că relațiile nu merg întotdeauna.
    Să nu uităm că Gigi Epuran , un alt caz celebru cu legături în lumea bună a Severinului a primit 7 ani cu executare, doar pentru că avut încredere în avocatul Crudi.
    Dacă punem la socoteală și faptul că decizia ANI privind incompatibilitatea lui Gherghe a rămas definitivă pentru că nu a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, ne dăm seama ce fel de cunoștințe juridice are acest avoCĂȚEL venit din Gorj.
    Dovada cea mai clară a incompetenței lui Crudiu este ceea ce se întâmplă zilele acestea prin oraș. În loc să caute temeiuri juridice pentru a-l scăpa pe Bădescu din arest, “avocatul minune” au trimis emisari pentru a strînge semnături pentru eliberarea lui Bădescu
    Și dacă vineri seara, după pronunțarea sentinței, Bădescu nu a fugit nicăieri, ci a plecat ușurel spre Craiova pentru a-și rezolva singur problemele, așa cum a făcut de atâtea ori ????? iar aranjamentele se vor face laCurtea de Apel Craiova unde Bădescu îl cunoaște foarte bine pe judecătorul Vintilă Gherghe, originar din Podeni ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.