Nemulţumirea lui Ponta faţa de candidatura „Buldogului” în Timiş

Nemulţumirea lui Ponta faţa de candidatura „Buldogului” în Timiş

1
DISTRIBUIȚI

O şedinţă de partid ţinută într-o sală de sport – aşa se poate descrie lansarea candidaţilor USL Timiş de, astăzi, de la Sala Olimpia la care au luat parte cei trei copreşedinţi ai uniunii – Crin Antonescu – PNL, Victor Ponta – PSD şi Daniel Constantin – PC.  Primii care li s-au adresat celor aproximativ 500 de simpatizanţi, îmbrăcaţi cu geci cu numele canidaţilor şi înarmaţi cu pancarte şi poze, au fost liderii din Timiş – primarul Nicolae Robu şi preşedintele consiliului judeţean Titu Bojin.  Cu un ton hotărât, demn de obrajii roşii din dotare, Bojin a răcnit la microfon că  „e vremea ca Timişul să nu mai fie o pată de culoare portocalie pe harta României”, chemând şi ungurii să se alăture acestei lupte duse de USL. Pomelnicul înfăptuirilor din 10 iunie iunie şi până acum a fost recitat de edilul şef Nicolae Robu. Închiderea datoriilor Colterm şi RATT, asfaltări de străzi, practic, discursul de zi cu zi al primarului, care a rulat din nou pentru cei care poate au neglijat lectura presei în ultimele săptămâni.

După serii de aplauze şi urale, mai ceva ca la meciurile care se joacă în sală, a sosit rândul premierului Victor Ponta. Încercând să îşi apropie auditoriului, premierul a explicat tacticos că el stă cu doi bănăţeni în casă, de la care a învăţat mai multe lucruri.


„E drept că mai mult stau cu domnul Sârbu, decât cu Daciana cum aş vreau eu, dar e bine şi aşa”, s-a calmat de unul singur Ponta. O singură nemulţumire a avut. Că „buldogul” Vasile Blaga nu a mers să candideze „la Târgu Jiu împotriva „pisicului”, ca să vedem cine e mai tare”. Premierul a atenţionat electoratul că „Timişoara nu-i groapă de gunoi să vină aici să candideze cei pe care Bucureştiul nu îi mai vrea”.

Conservatorul Daniel Constantin s-a arătat neîndurător cu portocalii.  „Avem nevoie de votul dumnevoastră ca să nu mai fie niciun pedelist, nici măcar în administraţia centrală”, a afirmat
conservatorul în marea de aplauze.  Ultimul care le-a vorbit susţinătorilor a fost preşedintele PNL Crin Antonescu. Pentru că în mare parte planurile au fost expuse de antevorbitorii săi, liberalul a
vorbit despre geneza şi scopul existenţei USL.  „Uniunnea este mai mult decât Victor Ponta, Antonescu sau Constantin. Este aşteptarea, speranţa a milioane de români. Avem nevoie de conducători puternici care să preia neliniştile şi suferinţele cetăţenilor” – a fost fraza care a băgat sala în delir.  Ceremonia s-a încheiat în harababură, cu liderii USL în grabă spre Arad, obstrucţionaţi de  simpatizanţii mulţi, insistenşi şi cu chef de pupături cu prevestitoare de victorii de „peste 60%”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.