O reţea de hackeri români a dat atacuri de 25 de milioane...

O reţea de hackeri români a dat atacuri de 25 de milioane de dolari. Vezi cum acţiona gruparea

3
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi hackeri din Timişoara, membrii unei grupări acuzată de o fraudă de 25 milioane de dolari, au fost ridicaţi în această dimineaţă în cadrul unei ample operaţiuni a DIICOT, realizată în colaborare cu FBI şi serviciile secrete britanice. Au fost efectuate 36 de   percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara  şi  în judeţele Vâlcea şi Ilfov. Grupul era format din 16 persoane.  Suspecţii au utilizat mai multe firme, având ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT, pentru crearea și întreținerea unei infrastructuri informatice care să permită accesul fără drept, cu încălcarea măsurilor de securitate și cu scopul obținerii de date informatice, în sistemele informatice aparținând unor companii străine cunoscute, în special benzinării sau magazine alimentare. Hackerii  interceptau fără drept transmisiile de date între POS-uri şi şistemele de autentificare a cărţilor de credit, cu ajutorul unor aplicații special concepute în acest  sens, instalate fără drept pe sistemele informatice vizate. Cu ajutorul aplicaţiei, datele de identificare ale cărţilor de credit capturate fie se salvau local și ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau în conturi de email, de unde erau ulterior descărcate în scopul transmiterii/vânzării către alte persoane ori în vederea contrafacerii și utilizării frauduloase a acestora.

În perioada decembrie 2011 – octombrie 2012 prin intermediul unui  ”magazin” virtual specializat s-au vândut un număr de  68.000 Carduri pentru preţul de 4 USD/card, învinuiţii  obținând un profit de 270.000 USD.


„Urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de către învinuiţi au fost efectuate operaţiuni frauduloase cu un număr de 500.000 de instrumente de plată electronică, totalizând o valoare de peste 25 milioane USD”, se arată în comunicatul DIICOT. Cei patru suspecţi ridicaţi din Timişoara urmează să fie duşi la audieri la Bucureşti.

 

3 COMENTARII

  1. Avem pe dracu! Aia destepti nu sunt prinsi!!!!
    Niste papagali care profita de naivitatea strainilor, care, nici nu se gandesc ca exista posibilitatea sa li se intample asta!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.