Senatorul PNL Ovidiu Marian, martor într-un dosar de trafic de influenţă în...

Senatorul PNL Ovidiu Marian, martor într-un dosar de trafic de influenţă în care este implicată fina sa UPDATE 6 Cine este complicele şi cine rămâne reţinut

2
DISTRIBUIȚI

Patricia Bala, avocat în Baroul Constituţional Arad şi fina senatorului PNL de Arad Ovidiu Marian, a fost ridicată, astăzi, de procurorii DNA împreună cu un complice. Procurorii şi poliţiştii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat două percheziţii în Arad. Din primele informaţii, dosarul este unul de trafic de influenţă. Senatorul Ovidiu Marian a fost citat ca martor la sediul DNA Timişoara şi este aşteptat să sosească. Ovidiu Marian a trecut în iunie de la PD-L la PNL, iar acum candidează împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Senatorul Ovidiu Marian a ajuns la sediul DNA Timişoara şi a declarat că nu ştie de ce a fost citat. Întrebat de legăturile sale cu Patricia Bala, parlamentarul a declarat „a fost angajata mea acum zece ani. De atunci n-am mai vorbit cu ea. Într-adevăr, i-am fost naş acum vreo 20 de ani”.

UPDATE 2 Patricia Bala a fost denunţată de mama unui condamnat, căreia i-a promis în urmă cu aproximativ un an de zile că-i va rezolva obţinerea unei graţieri individuale de la Palatul Cotroceni.


Bala a susţinut că lucrurile se vor rezolva prin intermediul senatorului, la vremea respectivă membru PD-L.

UPDATE 3 Suma iniţială cerută a fost de 17.000 euro, din care Patricia Bala a primit 10.000 euro.

UPDATE 4 După ce a dat o declaraţie de martor, senatorul Ovidiu Marian a părăsit sediul DNA Timişoara. Le-a declarat jurnaliştilor că din ce a aflat de la procurori numele său a fost folosit de fina sa cu care nu a mai vorbit de zece ani şi că ar fi vorba despre graţierea unui bărbat condamnat pentru tâlhărie şi care s-ar afla în penitenciarul Craiova. Liberalul a susţinut că nu ştie nimic despre acest caz şi că nu exclude ca întregul caz să fie o „lucrătură” a contracandidatului său, Mihai Răzvan Ungureanu. Ancheta continuă.

UPDATE 5 Audierile celor doi suspecţi din acest dosar – Patricia Bala şi complicele acesteia, Marineaţa Ionel – s-au încheiat. „Clienta s-a prevalat de dreptul de a nu da nici o declaraţie în acest moment, urmând ca să-şi exercite dreptul de a da o declaraţie la o dată ulterioară, când va avea posibilitatea să dea o declaraţie complexă şi amănunţită, raportat la probatoriul existent în dosar”, a declarat avocatul Camelia Ţăranu, apărătoarea Patriciei Bala. Procurorii au decis să o reţină pe avocată pentru 24 de ore, iar bărbatul a primit interdicţia de a părăsi ţara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.