Un nou muzeu al Revoluţiei, susţinut de românii din SUA

Un nou muzeu al Revoluţiei, susţinut de românii din SUA

6
DISTRIBUIȚI
<


p>Muzeul Revoluţiei din Timişoara trece de la stadiul de idee la cel de proiect.  Liberalul Ben-Oni Ardelean, candidat USL Timiş pentru un post de senator pe colegiul I, a explicat, astăzi, că reacţiile la ideea pe care o enunţa înainte de debutul campaniei electorale nu au întârziat să apară şi nu de oriunde, ci tocmai de la românii plecaţi în SUA. „Timişorenii de peste graniţe au fost foarte încântaţi de această propunere şi s-au constituit ca şi grup din iniţiativă. În aceste sens, au strâns semnături din partea diverşilor oameni care sunt dispuşi să dea bani dacă se aprobă proiectul”, a detaliat Ardelean.  Cristian Drâmboi , un supravieţuitor al Revoluţiei, care acum locuieşte în State a explicat că „dorinţa mea este ca să aibă şi copii mei născuţi în America un motiv în plus să viziteze Timişoara”.  Deşi Timişoara are deja un memorial al Revoluţiei, acesta este prea puţin în viunea lui Ardelean, care crede că „este necesar să avem un muzeu care să arate cu adevărat ceea ce a însemnat lupta pentru libertate în România.  Timişoara este un brand internaţinal al luptei pentru libertate şi demnitate şi vreau ca acest lucru să fie pus în valoare”.

6 COMENTARII

  1. E normal ca români care acum locuiesc în alte ţări să vrea să vadă adevărul zis de oameni care au participat la revoluţie! Mulţi au fugit pe vremea lui Ceausescu… Bravo pt ideea cu MuZeul!

  2. Cine a auzit pana acuma de Ben – Oni Ardelean, se stie doar ca este predicator, a visat intr-o zi un muzeu, al revolutiei din Decebrie 1989 si imediat fratii din SUA s-au organizat intr-un grup de initiativa. Ce sptijin, ce gogosi ieftine pot vinde uni in campania electorala, fiind interesata material, va crede doar Loredana Codrut.

  3. Ben poate sustine Timisoara, si o poate aduca acolo unde-i e locul..in topul celor mai frumoase orase din Romania. Felicitari pentru initiativa.

  4. “O promovare pe un astfel de proiect e mult mai mult decat sa ai cateva prezentari succinte, asa cum se intampla acum, in Memorialul Revolutiei. Imi doresc un Muzeu al Revolutiei asa cum exista un Muzeu al Holocaustului din Israel. Un astfel de muzeu inseamna turism si un motiv in plus de mandrie, ca timisoreni“, Beni Ardelean.

  5. timisoara are nevoie de un astfel de muzeu, ridicat in cinstea celor care si-au dat viata pentru libertatea noastra, a martirilor de la revolutie, in schimbul acestor fapte memorabile acesti postaci ce fac? vor sa dea tara inapoi comunistilor sa o lase in paragina ca si pana acum, sa promit a si sa nu faca nimic, m-am saturat sa aud de pdl-isti si de cei care stau camuflati in alte formatiuni politice, TREBUIE sa ducem schimbarea pana la capat, trebuie sa le dam un vot de incredere celor care inca nu au avut sansa sa conduca tara, pe 9 decembrie votez BEN-ONI ARDELEAN, mult succes domnule candidat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.