Alegeri parlamentare în zodia omătului UPDATE 12 S-a deschis şi ultima secţie

Alegeri parlamentare în zodia omătului UPDATE 12 S-a deschis şi ultima secţie

DISTRIBUIȚI

Alegerile parlamentare din Banat au început sub semnul zăpezii. La ora 6 dimineaţa, aproximativ
200 de secţii de votare nu erau deschise conform Biroului Electoral Judeţean Timiş din cauză că membrii comisiilor nu au ajuns sau din cauza stării drumurilor. La ora 8, mai erau doar şase secţii în care procesul electoral nu a început. Alegerile de astăzi au o miză importantă pentru următorii ani, pentru unii fiind ultima şansă, iar pentru alţii oportunitatea de a se afirma în politică.  Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru cele mai importante ştiri.

UPDATE 1 Ioan Răducanu a ajuns la 8, 10 la secţia de la Şcoala Generală nr.16, după ce „am mers prin zăpadă până la gleznă. Erau trotuarele pline de zăpadă. Oricum e semn de bogăţie pentru ţară”. Când a ajuns în secţie nu era nici un alegător în faţa sa, aşa că a votat la foc automat „pentru schimbare până la capăt, desigur”.

UPDATE 2 Deputatul liberal Horia Cristian s-a prezentat la urne dis de dimineaţă, la Şcoala generală nr.19. Intrat în secţia de votare, Cristian a stârnit urgent admiraţia doamnelor de la organizare. „Chiar mă întreba colega dacă vine cineva celebru la noi. Şi eu i-a spus că nu „s-a plâns preşedinta secţiei.  „Vai, acum vă recunosc”, a remarcat
o altă doamnă cu gura până la urechi. După ce le-a zâmbit fanelor cum nu se poate mai graţios,  deputatul a tras cu ochiul la urne pentru a vedea câte buletine sunt înăuntru. „Nu e rău deloc.  La UMT sunt închise mai multe secţii de votare. Acum facem rost de lopeţi să mergem să deszăpezim”, a anunţat Cristian, după care a întrat în cabină. La ieşire a explicat că „am votat pentru o democraţie
competentă şi eficientă”.

UPDATE 3 Şeful PD-L Vasile Blaga, candidat pe un post de senator în colegiul III din Timiş a fost sabotat de capriciile vremii. „Buldogul” s-a deplasat în această dimineaţă înspre Sânnicolau Mare acolo unde urma să voteze. Graţie stării drumului, pedelistul şef nu a ajuns mai departe de fabrica Solectron, acolo unde a făcut cale întoarsă, iar planul s-a schimbat de tot. Pentru că nu se ştie când anume va fi practicabil drumul spre Sânnicolaul Mare, Vasila Blaga va vota la Deta, la ora 12. Alin
Popoviciu, deputat şi candidat pe colegiu V rămâne fidel planului şi spune că va vota „la Sânnicolaul Mare ,acolo unde trebuie, chiar dacă e mai târziu, când se deschide drumul”. Nici USL-istul Cosmin
Costa,contracandidatul lui Popoviciu nu a fost scutit de surprize, diind obligat, de asemenea, să se întoarcă din drum.

UPDATE 4 Pedelistul Gheorghe David a ajuns cu aproape 20 de minute întârziere din cauză că „am rămas cu maşina împotmolită. Am lăsat-o cu cineva şi am venit pe jos”. A votat pentru „a continua drumul pro european şi pro american şi pentru mai bine chiar dacă este vremea aceasta”. La plecare s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu şi s-au salutat. După ce şi-a lăsat haina ca să apară în faţa camerelor de luat vederi la costum, primarul Timişoarei s-a dus să voteze împreună cu soţia şi fiica.


Întrebat pentru ce a ales, Robu a susţinut că „pentru proiectele Timişoarei care să aibă susţinere şi pentru o România normală şi puternică”. Într-un final a ajuns şi candidatul pentru Senat, Petru Ehegartner, care s-a arătat pesimist că „vremea nu este cea mai favorabilă, o să fie o prezenţă mai mică decât ne aşteptam”.

UPDATE 5 Sorin Grindeanu a ajuns la secţia de votare de la Liceul Grigore Moisil fix la ora anunţată. Cum Ben Oni Ardelean a avut probleme cu maşina, a decis să voteze singur. Când a intrat, doamnele din comisie nu şi-au putut opri un oftat de admiraţie. Într-o ploaie de blitzuri, Grindeanu a introdus buletinele de vot, după care s-a deconspirat că „am votat pentru România puternică”. După câteva minute a ajuns şi Ben Oni Ardelean. Lovit de emoţie, a trebuit să primească indicaţii de la unul dintre membrii comisiei cum să împăturească buletinul de vot. „Sper că m-ai votat”, a comentat Grindeanu care l-a supravegheat îndeaproape.

UPDATE 6 Cornel Sămărtinean,candidatul ARD pe colegiul I deputaţi, nu numai că nu a avut probleme din cauza zăpezii, dar chiar a ajuns mai devreme la secţia de vot , poate şi graţie contracandidatului Horia Cristian, care a avut grijă să presare nisip la intrarea în Generală 19.  După
câteva minute în care a aşteptat la rând ca să fie căutat pe lista cu străzi arondate colegiului, Sămărtinean a fost poftit în cabina de vot de către preşedinta secţiei, care a explicat că „eu credeam că şi domiciliaţi aici. Că sunteţi candidat ştiu, deci puteţi vota, că am citit legea”.  După ce a introdus buletinele în urne, Sămărtinean s-a emoţionat peste măsură. Ajuns în faţa presei a explicat că a votat pentru ca banii timişorenilor să rămână în judeţ, pentru ca România să continue pe drumul european „şi, nu în ultimul rând, am votat pentru un candidat nou, un candidat care ştie, poate şi le pasă de timişoreni”.

UPDATE 7 Candidatul ARD Timiş pe colegiul I Senat, revoluţionarul Teodor Mărieş, a brevetat un nou sistem de vot – cel cu imprecaţii.  Prezent la Generală 19, alături de Cornel Sămărtinean, Mărieş a declarat în faţa presei, după ce a votat că, „în primul şi în primul rând, mă gândesc la deţinuţii politici din Banat, la deportaţii din Banat, la revoluţionari şi la urmaşii eroilor din Banat. Am blestemat şi aseară şi îi blestem şi azi. Toţi cei care i-au chinuit, care i-au ucis şi zăpada le-a acoperit sângele să se aleagă praful de ei. Cu acest gând am venit în Banat – să se aleagă praful de toţi cei care au ucis în Banat. În al doilea rând, bani mulţi în Banat, trai bun şi cei în vârstă care nu au încredere încă în generaţiile mai tinere să putem să le creem condiţii ca peste patru ani să ne voteze tot pe noi”.

UPDATE 8 După ce a votat, liberalul Horia Cristian a schimbat ţinuta şi a trecut la deszăpezit. Împreună cu mai mulţi colegi înarmaţi cu lopeţi şi sare s-a dus să elibereze căile de acces spre secţiile de votare. Cristian a dat la lopată alături de susţinătorii săi sub privirile mirate ale trecătorilor şi celor din secţiile de votare. „Sunteţi de la Retim?”, au fost întrebaţi de o preşedintă curioasă.

UPDATE 9 Singura secţie unde nu a început procesul de votare este cea din localitatea Gad, unde preşedintele secţiei de votare şi membrii comisiei nu pot ajunge de la Ghilad din cauza drumului blocat de zăpadă. Se aşteaptă intervenţia unui utilaj pentru deblocarea situaţiei, una dintre variantele luate în calcul fiind trimiterea unui şenilat al Ministerului Apărării Naţionale. Până atunci, membrii comisiei aşteaptă la sediul primăriei să poată ajunge la secţie.

UPDATE 10 Vasile Blaga a reuşit să voteze la Deta, iar la ieşire a explicat că „am votat pentru o Românie dreaptă” şi care să rămână în Uniunea Europeană. Preşedintele PD-L nu a săpat ocazia să-l atace pe primul ministru Victor Ponta pe motiv de data alegerilor. Blaga a negat că s-ar fi discutat despre alegeri în luna noiembrie şi la acuzat pe liderul PSD că „este un mincinos cinic pentru că nu s-a pus niciodată această problemă”. A mai urmat o nouă serie de atacuri pe tema drumurilor înzăpezite, Ponta fiind acuzat că este principalul vinovat pentru că mii de oameni nu se pot deplasa.

UPDATE 11 Două ştampile de vot au dispărut din secţiile  47 şi 113 din colegiul 1 Deputaţi Timişoara. PNL Timiş a anunţat că a depus sesizări la BEJ şi BEC, iar în aceste momente poliţia face verificări la faţa locului.

UPDATE 12 Ultima secţie de vot din judeţul Timiş, cea din localitatea Gad, a fost deschisă într-un final.

 

8 COMENTARII

 1. Candidatii au propriile tehnici de a sta cat mai mult in fata camerelor. Unii interactioneaza cu candoare si sinceritate, cu cei din sectiile de votare, asa cum a facut candidatul USL Ben Oni Ardelean; altii fac si acum singurele lucruri pe care le stiu: se uita urat la noi si vorbesc si mai urat, asa cum a facut cel adus de ARD sa dea peste nas adevaratilor revolutionari din 1989, T. Maries, omul care NU trebuie sa ajunga in Parlament ca sa fie impiedicat sa faca si lucruri si mai urate, asa cum se pricepe, ca altfel Basescu nu l-ar iubi atat!

 2. Bravos ! HALAL SA VA FIE ! V-ati facut-o singuri.Chiar nu sunteti in stare 2 zile sa faceti o administratie normala ? M-ati dezamagit profund. Sunteti la fel de impotenti ca ceilalti. Sau credeati ca drumul spre victorie e atat de batatorit si neted. Asv. fabula cu iepurele si broasca testoasa.

 3. Candidatii au tehnicile lor de a sta cat mai mult in public pentru a face fotografii sau a fi filmati; unii interactioneaza cu cei din sectiile de votare, asa cum a facut cu sinceritate si candoare candidatul USL Ben Oni Ardelean;unii fac singurul lucru pe care il stiu: sa se uite urat si sa vorbeasca si mai urat, asa ca T. Maries, cel adus de ARD sa dea peste nas adevaratilor revolutionari din 1989!

 4. Ieri, cel din capul statului s-a gandit sa isi bata joc din nou de legea electorala si ne tot explica cu americanii, cu rusii si chinezii si cum e el destept! Hai la vot sa il suspendam si apoi sa il eliminam din viata politica!

 5. apropo de comentariile cu ninsoarea: ati mai vazut voi asa ceva in Timisoara? USL e vinovat de zapada de pe drumuri in masura in care nu a trimis oameni din PSD si PNL cu lopata pe strazi!
  Chiar credeti ca noua adminsitratie locala nu sufera mai mult decat oricine vazand ca nu poate iesi lumea la vot?
  Eu zic ca e un sabotaj si DA, seful ADP trebuie sa isi asume responsabilitatea!
  Tineri,nu va asteptati sa fiti rugati de parinti ca sa ii ajutati sa mearga la vot! Oferiti-va si dati-le o sansa de a trimite in Parlament oameni care sa NU MAI INCHIDA SPITALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.