Autorităţile din Timiş, în campania pentru prevenţia bolilor pneumococice

Autorităţile din Timiş, în campania pentru prevenţia bolilor pneumococice

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai Guvernului, candidaţi la alegerile generale, dar şi medici de renume au participat astăzi la o dezbatere cu tema programelor de prevenţie derulate în România. Masa rotundă a fost organizată de Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 (CNP 2013),  o campanie iniţiată şi susţinută de opt ONG-uri şi organizaţii de medici care îşi propun să militeze pentru dreptul copiilor din România de a beneficia de un program de prevenţie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numărul 1 în lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


 „Rolul acestor dezbateri este de a găsi soluţii, nu de a constata încă o dată că există o problemă. Guvernul trebuie să facă eforturi pentru introducerea acestui vaccin în calendarul de imunizări, dar şi noi, la nivel local trebuie să găsim soluţii pentru protejarea copiilor”, a declarat Eugen Dogariu, prefectul Judeţului Timiş.

În condițiile în care doar 2% dintre părinții din România își permit acest vaccin, conf. fr. Emilian Popovici, şef Epidemilogie în cadrul UMF Timişoara, a susținut că „din nefericire, România deţine un loc fruntaş în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu o rată de 9,79 la 1.000 de nou-născuţi, mai mult decât dublu faţă de media europeană. Aproximativ o pătrime din cazurile de deces se produc din cauza bolilor aparatului respirator, principala cauză fiind bolile cu localizare pulmonară, adică pneumoniile. Vaccinarea copiilor ar reduce cu 50% rata mortalităţii infantile prin bolile pneumococice, chiar din primul an de vaccinare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.