Bucuria Crăciunului pentru nevoiaşii Timişoarei

Bucuria Crăciunului pentru nevoiaşii Timişoarei

3
DISTRIBUIȚI

Crăciun. Piața 700 din Timișoara. Din difuzoarele de la biserica din colț se aud cântările preotului. Pe mesele din piață, membrii Lions lions5pregătesc prânzul pentru nevoiași – fasole caldă la marmidă, cârnați tocmai scoși din cuptor plus o porție de cozonac. Coadă se formează cu juma de ceas înainte. Inşi care-şi poată toată averea într-un ghiozdan pus în spate, femei cu faţa brăzdată de chinurile vieţii, oameni ai străzii pentru care soarele este salvarea-n faţa gerului – cu toţii aşteaptă răbdători.


În câteva minute, piaţa se transformă-n sală de mese. Se mănâncă cu pofta şi disperare. „Eu am mai luat o porţie, dar mi-e foame”, recunoaşte un ins cu pufoiacă şi fes negru. Urmează un moment de înghesuială, dar lucrurile se liniştesc când cei de la Lions anunţă „nu fiţi supăraţi. Toată lumea are. Şi sunt şi porţii suplimentare”.  Din când în când simplul mulţumesc e înlocuit cu un timid „Crăciun fericit!”.

foto Adrian Pîclişan

3 COMENTARII

  1. Imaginea asta trista de 20 de ani, ar trebui sa le dea de gandit alesilor, acesti oameni i-au votat, poate, ca grija si fata de ei sa fie nu doar de sarbatori, sa gaseasca modalitatea de a nu fi obligati sa stea cu mana intinsa , ne-am transformat intr-o natie de pomanagii, masa de manevra ca gastele lui Stalin.Altfel, sarbatori cu mai bine urez tuturor!

  2. ..cind ii vad pe acesti oameni nenorociti cum stau la coada frumos,chiar daca pentru a doua oara imi aduc aminte de aceiasi faza cu datul de pomana dar in zona Bucurestiului,a a Olteniei…cum se bat si se calca in picioare!!!acu ii inteleg de ce suntem priviti altfel de restul tarii!!!…..la noi si oameni fara adapost sint bine crescuti!!!

  3. CE LA NOI ACSA IN OLTENIA SE BAT OAMENI LA COADA LA SARMALE?…..PAI FEMEILE NOASTRE NU STIU SA FAC SARMALE,NOI CIND TAIEM UN PORC PINA SEARA IL MINCAM TOT SI DUPA AIA NE BATEM!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.