Decizie în privinţa taxelor locale din Timişoara după anunţul Guvernului

Decizie în privinţa taxelor locale din Timişoara după anunţul Guvernului

10
DISTRIBUIȚI

Veşti foarte bune pentru timişoreni – după ce ieri ştirea că impozitele locale vor creşte cu 16%, ca urmare a adoptării unei ordonanţe de Guvern  stârnea panică, disperare şi furie în rândul electorilor USL, astăzi, edilul şef Nicolae Robu a lămurit lucrurile. „Timişorenii nu vor plăti nici un leu în plus ca urmare a vreunei majorări făcute la nivel local.  Nu, noi nu vom creşte taxele.


Se va produce acea majorare ca urmare a ordonanţei guvernului. Noi nu avem în plan niciun fel de majorare. Ca liberal şi ca exponent al unui număr mare de consilieri locali, pledez pentu taxe şi impozite reduse”, a detaliat Robu. Acesta spune că nu consideră că indexarea impozitelor este o metodă eficientă de a atrage bani la bugetul local, ci că mai degrabă suplimentarea fondurilor ar trebui să se facă prin investiţii.

10 COMENTARII

 1. Ponta:
  „Guvernul nu obligă, ci doar dă dreptul autorităţilor locale să actualizeze taxele locale cu inflaţia.”
  Robu (vezi in textul articolului):
  „Se va produce acea majorare ca urmare a ordonanţei guvernului.”

  In consecinta impozitele se vor majora, asa cum spune si legea.
  Probabil Basescu e de vina.

 2. Citeste legea, apoi poti sa faci comentarii. Indexarea e obligatorie, nu este un drept ci o obligatie. Aceea de a respecta legea. Daca se vrea altceva trebuie schimbat Codul fiscal. CITESTE, CITESTE CITESTE KOVACS, apoi comenteaza.

 3. Domnule Bota,
  poate ca este mai simplu si mai corect sa informati cetatenii ca impozitele se vor majora si la Timisoara cu cel putin 16%. ….si sa nu mai incercati sa preluati mesajele de manipulare emise de unii USL-isti si sa le publicati infinit pe facebook, prin care ar lasa sa se inteleaga ca impozitele nu se maresc.
  „Timişorenii nu vor plăti nici un leu în plus ca urmare a vreunei majorări făcute la nivel local. Nu, noi nu vom creşte taxele. Se va produce acea majorare ca urmare a ordonanţei guvernului.”
  Deci Ponta zice ca nu guvernul a dispus majorarea ci doar se permite majorarea…Robu spune ca nu consiliul local majoreaza ci guvernul prin ordonanta.
  si domnul Bota incearca sa va linisteasca ca nu se intamla nimic.

 4. Taxele si impozitele sunt inca mici, dar lumea s-a obisnuit sa plateasca putin si sa primeasca mult de la Primarie si Consiliul Local…
  A venit vremea sa creasca si incasarile Consiliului Local, ca de vreo 3 ani nu au mai fost majorate aceste taxe si impozite.

 5. pt.ce trebuie sa platim impozite majorate,pt ca a crescut inflatia? Domnilor politicieni ce treaba am eu cu inflatia atat timp cat eu v-am acordat votul pt a ma scapa de inflatie si de taxe majorate~!!>?? SA VA FIE RUSINE, SUNTETI NISTE CIOCOI MODERNI!!!

 6. Domnule Bota!! pe cind un subiect de presa cu FABRICA DE CAUCIUCURI CONTINENTAL care omoara cu zile si imbolnaveste tinerii din jumate de oras?………

 7. @isis
  Am citit legea inainte de a comenta si am spus acelasi lucru ca dumneavoastra, ma citez „In consecinta impozitele se vor majora, asa cum spune si legea”.
  Nu eu am spus ca majorarea este facultativa ci insusi actualul prim ministru, Victor Ponta, pe care l-am si citat la inceputul comentariului.
  Imi pare rau sa va spun acest lucru dar, cineva care citeste atat comentariul meu cat si comentariul dumneavoastra la adresa mea ar putea crede ca nu aveti capacitatea necesara de a intelege un text citit.

 8. legea care prevede majorarea impozitelor si taxelor locale,este Lg.571/2003 adica Codul Fiscal,unde la Cap.VIII Impozite si taxe pe cladiri si terenuri,sant stipulate normele care prevad marirea impozitelor locale;asadar codul fiscal zice ca modificarile pot fi aduse pana la data de 1 mai a anului in curs si pot fi puse in aplicare,incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator…(in cazul nostru 1 ian.2013) asadar,ordonanta de urgenta este data de Guvernul USL pe care fraierii l-au votat…iar Bodo , directorul Directiei Fiscale Timisoara,care strange banii de impozite abereaza si habar nu are de lege si incearca sa ne prosteasca cum a facut si cu asigurarile,cand au stat mii de oameni la cozi infernale,in frig…si i-a umilit…domnule Robu macar dumneavoastra santeti cu capul pe umeri…schimbati-l pe acest semianalfabet Bodo…ca sunt destui oameni destepti la DFMT si in Primarie…si va veti asigura voturile si peste 4 ani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.