Patroni timişoreni, trimişi în judecată de DNA pentru o evaziune fiscală de...

Patroni timişoreni, trimişi în judecată de DNA pentru o evaziune fiscală de peste 5,7 milioane euro

2
DISTRIBUIȚI

DNA Timişoara a finalizat ancheta într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul adus statului este de peste 24 milioane euro (2)lei, trimiţându-i în judecată pe Dorin Şionei, asociat la Real Metromat Estate SRL, Condac Andrei, asociat unic şi administrator al firmei B&G Intersteel SRL pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi Marcu Mărcuş Dan Nicolae, acuzat de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada aprilie 2010 – martie 2011,  Şionei  şi Condac Andrei au înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale pe care le reprezentau și în declarațiile fiscale trimestriale depuse la Administrația Finanțelor Publice a Municipiului Timişoara operațiuni comerciale fictive și cheltuieli nereale.


Şionei Dorin a efectuat importuri intracomunitare de mărfuri, pentru care cota de TVA era de 0 %, pe care le-a revândut unor firme din România, iar pentru a evita plata TVA şi a impozitului pe profit către bugetul de stat de stat, a înregistrat în contabilitatea firmei 4456 facturi fiscale false ce au avut drept consecinţă diminuarea obligaţiilor fiscale cu suma de 15.823.750,90 lei. În mod similar, inculpatul Condac Andrei a înregistrat în contabilitatea S.C. B & G Intersteel S.R.L. un număr de 1.520 facturi fiscale ce au avut consecinţa diminuării obligaţiilor fiscale cu suma de 8.473.898,45 lei. Prejudiciu total este în valoare totală de 24.297.649,35 lei, echivalentul a aproximativ 5.744.124 euro

Din sumele obţinute ilicit de cei doi , Condac Andrei a introdus în circuitul civil, cu titlu de creditare a firmei la care era asociat unic, suma de 3.609.650 le, iar Şionei Dorin suma de 7.499.753,80 lei, încercând astfel să dea o aparenţă de legalitate a banilor obţinuţi. Pentru ca activitatea infracţională să nu fie descoperită, inculpatul Şionei Dorin a oferit diferite sume de bani unui comisar din cadrul Gărzii Financiare Timiş pentru ca acesta din urmă să le remită angajaţilor Finanţelor Publice  Timiş care verificau evidenţele contabile ale firmei sale. Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Timiş.

 

2 COMENTARII

  1. Indivizi de genul astora,cei ce fura din banul public si din fondurile europene,sint cel mai mare dusman de neam si patrie ! In momentul in care sint gasiti vinovati de judecata(definitiv),astora trebe aplicata,neaparat,o pedeapsa de ccel putin 25 de ani inchisoare,sa-i invatem minte si pe ei si pe cei care sar ghindi sa faca ca ei in viitor .

  2. felicitari DNA, imi place ca incep sa lucre ca niste profesionisti, ei sunt singura noastra sansa de a scapa de criza si sa ducem si noi un trai mai bun! Bravo DNA, mi-ati inveselit ziua! tinetio tot asa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.