Petru Ehegartner, candidat USL Colegiul 2 Senat: “Construim România puternică printr-o Timişoară...

Petru Ehegartner, candidat USL Colegiul 2 Senat: “Construim România puternică printr-o Timişoară puternică” (P)

0
DISTRIBUIȚI

–  Final de campanie electorală. Cum s-a derulat campania pentru dumneavoastră?

– Regret că nu am reuşit să mă întâlnesc cu un număr mai mare de oameni din cauza condiţiilor meteo. Cetăţenii nu mai petrec atât de mult timp în spaţiile publice deschise, preferând o informare prin mass-media. Au fost multe nemulţumiri ridicate de către timişoreni, care sunt de natură legislativă şi care nu pot fi rezolvate doar printr-o intervenţie directă şi de moment. Este dureros să vezi multitudinea efectelor şi consecinţele acelor tăieri aberante ale salariilor, care au dus la reduceri de venituri. Aceste măsuri au dus anumite categorii de cetăţeni la disperare. Ca experienţă pozitivă, am fost satisfăcut că USL are o acceptabilitate ridicată şi cetăţenii îşi pun o mare speranţă în noua majoritate şi în forţa politică a USL.

–   Cât de aspră a fost lupta cu competitorii electorali?

– Mi-am propus să fac de la bun început o campanie pozitivă, îndreptată spre potenţialul meu, nu împotriva cuiva anume. Nu cred în notorietatea bazată pe subminarea adversarului, pe certuri şi acuze, mai mult sau mai puţin fondate. Cred că alegătorii au ajuns la o maturitate prin care nu mai apreciază circul electoral şi îşi fundamentează decizia de vot pe baza profilului fiecărui candidat. În plus, au discernământul să constate din ce direcţie vin soluţiile.

–   Aţi intrat în campanie cu trei proiecte. Cum au fost ele receptate? Din discuţiile cu cetăţenii aţi mai desprins alte idei?

– O idee care s-a desprins în urma întâlnirilor din campanie este susţinerea în Parlament a unui set de măsuri pentru încurajarea participării femeilor la actul de decizie politic sau administrativ.


Suntem pe ultimul loc în Europa cu privire la numărul femeilor care au acces la forurile decizionale. O altă propunere cu rezolvare la nivel legislativ şi ministerial este problematica păstrării specialiştilor din educaţie şi sistemul sanitar în ţară. Ştiţi că foarte mulţi medici şi specialişti din sistemul educaţional preferă să plece în străinătate pentru că nu au nicio şansă să lucreze în ţară. Asta din cauza blocajului de posturi care persistă de peste trei ani, deşi cerinţă există. Pe de alăt parte, datorită metodologiei de repartizare pe locurile disponibile pentru medicii care susţin examenul de rezidenţiat, candidaţii care au obţinut note suficient de mari nu pot accede la aceste posturi, foarte multe din ele rămânând vacante. În Parlament, voi urmări remedierea acestor anomalii. Celelalte trei proiecte pe care le-am popularizat în campanie – scutirile de taxe pentru investitorii care finanţează proiecte locale, înfiinţarea de terenuri polisportive şi adaptarea legilor creditării prin leasing la nórmele europene – au fost foarte bine primite de către cetăţeni, deoarece sunt teme care îi afectează direct. De altfel, în ceea ce priveşte înfiinţarea de terenuri pentru practicarea sporturilor în cartiere, s-au desprins soluţii chiar din discuţiile cu cetăţenii şi am identificat împreună cu ei două terenuri, în zona Girocului şi în Steaua. Proiectele pot fi vizualizate mai pe larg pe www.ehegartner.ro.

–  De ce ar trebui să meargă timişorenii la vot în 9 decembrie?

– Prezenţa la vot este importantă pentru legitimarea viitoarei puteri, pentru a putea lua decizii importante cu o majoritate parlamentară, vezi cazul modificării Constituţiei şi a Legii Electorale. Mai mulţi reprezentanţi USL în Parlament înseamnă să avem un judeţ puternic din punctul de vedere al reprezentativităţii politice. Un Timiş puternic înseamnă o Timişoară puternică şi capabilă să dezvolte proiecte puternice pentru o metropolă europeană. Construim România puternică printr-o Timişoară puternică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.