RATT va primi mai puţini bani din închirierea stâlpilor. Care este motivul

RATT va primi mai puţini bani din închirierea stâlpilor. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu se joacă de-a Traian Băsescu în plenul consiliului local.  După ce zilele trecute s-a lăudat non stop că a salvat RATT de la faliment, aducând bani de la Bucureşti pentru plata arieratelor, astăzi, Robu a propus o nouă hotărăre legată de împărţirea veniturilor încasate prin închirierea stâlpilor regiei. Astfel, din cele 4,8 milioane de lei încasate, 80 % vor merge către municipalitate şi doar 20 % către RATT, deşi după cum a declarat directorul regiei, Ioan Goia, în perioada 2004 – 2012 împărţirea era de 50 – 50%.

„Eu am fost  într-o eroare când am agreat să primim mai puţin pentru că atunci când am discutat cu domnul Goia, pentru că înţelesesem că administratorul poate lua peste 50 de procente şi noi mai puţin.


Abia apoi colegul Traian Stoia m-a atenţionat că noi suntem cei care punem la dispoziţie spaţiile şi putem primi mai mulţi bani, aşa că noul procent mi se pare o decizie corectă”, a comentat Robu.

Directorul Goia a precizat că banii nu există momentan şi că va avea nevoie de o înţelegere cu primăria Timişoara pentru a plăti  eşalonat, plus că decizia consiliului local va trebui supusă la vot în consiliul de admnistraţie al regiei de transport public. Amabil, primarul a atenţionat, după modelul Băsescu, „domnule chestor, eu v-am numit, nu ştiu dacă e bine, domnule chestor”, că şi consiliul de administraţie al RATT este numit de consiliul local. „Nu ştiu dacă se face să conteste o asemenea decizie. Propun să votăm hotărârea şi dacă nu se contestă de către administraţia RATT considerăm ca e un accept tacit”, a conchis Robu înainte ca proiectul să treacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.