Administraţia Ciuhandu a ascuns consiliului local oferta de cumpărare a Casei Muhle...

Administraţia Ciuhandu a ascuns consiliului local oferta de cumpărare a Casei Muhle cu doar 100.000 euro

12
DISTRIBUIȚI

Administraţia Ciuhandu a refuzat, printr-o operaţiune ilegală, să cumpere Casa Muhle cu doar 100.000 euro – reiese din documentele casa muhle 1Primăriei Timişoara. Mirela Stanca a solicitat  primăriei printr-o adresă trimisă în 24 mai  2011 să anunţe dacă-şi exercită dreptul de preemiţiune asupra imobilului de pe bulevardul Mihai Viteazu, nr.3, Casa Muhle, pentru suma de 100.ooo euro. În mare viteză, două zile mai târziu, de la Direcţia Patrimoniu pleacă spre ţigancă răspunsul municipalităţii prin care este anunţată că primăria nu-şi va exercita dreptul de proprietate şi precizându-se, în mod suspect, că decizia este valabilă pentru întreg anul calendaristic, chiar şi în cazul vânzărilor succesive. Documentul a fost semnat de viceprimarul Adrian Orza şi şeful Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Executivul primăriei a preferat acest răspuns extrem de rapid şi nu a procedat aşa cum era stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara din 2008 care prevede că ” în ceeea ce priveşte exercitarea dreptului de preemţiune privind înştiinţările depuse de către Ministerul Culturii şi Cultelor sau Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural a municipiului Timişoara faţă de ofertele proprietarilor, persoane fizice sau juridice de drept privat care intenţionează să vândă clădiri cu mai multe apartamente, terenuri libere de construcţii, spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, care fac parte din imobile înscrise în Lista monumentelor istorice, secţiunea Timişoara, Direcţia Patrimoniu va prezenta fiecare înştiinţare în parte, cu propunerea executivului, Consiliului Local al Municipiului Timişoara, care va hotărî pentru fiecare situaţie în parte”.

În mod cu totul întâmplător, cu o zi înainte ca Mirela Stanca să depună cererea la primărie, de pe Casa Muhle au fost ridicate toate ipotecile instituite de Andrei Petrişor, acum consilier local PSD, pentru împrumuturile acordate după ce şi-a primit înapoi sutele de mii de euro.


Tot întâmplător, cel care a semnat primul refuzul dreptului de preemţiune pentru 100.000 euro este Nicuşor Miuţ, la vremea respectivă anchetat de DNA pentru afacerea cu terenurile de la Heaven şi apărat de avocatul Petre Petrişor, nimeni altul decât tatăl lui Andrei Petrişor.

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a fost categoric când a fost întrebat de PRESSALERT.ro  despre vânzarea clădirilor aflate pe lista Monumentelor Istorice, afirmând că „toate trebuie să treacă prin consiliul local dacă este pe lista monunmetelor. Este treaba celor de la Direcţia Patrimoniu. Eu pun viza dacă-mi vine de la ei o hârtie. De unde să visez eu că un ţigan vrea să vândă ceva? Nu se putea fără consiliul local. Legea este clară”. Fostul director al Direcţie Patrimoniu, Constantin Miuţ, susţine că documentul semnat este legal şi corect pentru că „există în hotărârea de consiliu o prevedere care spune că pentru un apartament nu trebuie să treacă prin consiliu local. Nu mai ştiu exact ce s-a solicitat în cerere. Au trecut doi ani de atunci. Sunt toate actele la Administrare Imobile. Pe Petre Petrişor îl ştiu de mult. Nu văd nici o legătură „. Până la ora redactării acestui material, Adrian Orza nu a putut fi contactat pentru a comenta subiectul.

UPDATE Fostul viceprimar Adrian Orza a susţinut că „era o hotărâre care spunea că nu ne exercităm dreptul de preemţiune pentru locuinţe”.

 

12 COMENTARII

  1. aceste avize au devenit o rutina, nici nu aveti idee cite avize trec pe la ei si de aceea ar putea sa aprobe neexercitarea dreptului de preemtiune chiar din greseala. multe case au fost trecute ca istorice cu pixul pe harta, exista apartamente in case vechi care sint considerate istorice si au nevoie pt vinzare de aviz de la culte, primarie si cjt. ca a venit vorba, CJT a semnat si el ca nu isi exercita dreptul de preemtiune? avizulele sint valabile pina la sfirsitul anului, nu 1 an calendaristic.

  2. ATENTIE!!!!!!!!!!!!
    WANTED
    ciuhandu cojocari miut erau intr-o relatie mafiota cu av. PETRE PETRISOR, (multimilionarul imbogatit din hotii!!!) in ce priveste restituirea caselor nationalizate. Atentie DIICOT+DNA !!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Si iata ca s-a inchis cercul
    – doi consilieri locali apropiati ai „Administratiei Ciuhandu” solicita cu ceva timp in urma cumpararea casei ,declansind practic „isteria” casei Muhle.
    -din nou se cauta solutii rapide care sa dea bine in fata celor care pun biletul in urna o data la patru ani, fara a se incerca sa se vada cine si de ce se face responsabil anterior situatiei create.
    – s-ar fi descoperit tocmai ce se prezinta in articolul de mai sus si in plus poate si pe cei care au pus umarul la situatia jalnica in care se gaseste monumentul in prezent.
    Astfel dl Primar ar mai fi aflat inca o data (daca mai era nevoie) ca „Administratia Ciuhandu” este la locul ei acolo unde a surprinso alegerile locale din vara,iar la primarie s-a schimbat doar primarul.

  4. Pentru cei 2 hoti in libertate:orza si miut!!!Ala e palat,nu locuinta sau apartament de bloc nesimtitilor!!!La puscarie cu voi,chiar nu va este rusine sa prostiti lumea in fata chiar asa,auzi” Nu mai ştiu exact ce s-a solicitat în cerere. Au trecut doi ani de atunci. Sunt toate actele la Administrare Imobile”!!!Bravo nea Jean,esti corect!!!Fostul viceprimar Adrian Orza a susţinut că “era o hotărâre care spunea că nu ne exercităm dreptul de preemţiune pentru locuinţe”.Rusine!!!

  5. Se pare ca si cjt si directia de monumente au decis sa nu se exercite dreptul de preemtiune. Dreptul de preemtiune nu e obligatoriu. E o oportunitate.

  6. Ionelas si concubina lui Mirela Stanca sunt magici ! nu exista lege pt. ei cum nu exista lege nici pentru tiganul Visinel tatal lui Mirela Stanca, socrul lui Sandner Ionel zis Ionelas care in anul 2012 santaja chiriasii anume pacientii de la oncologie.
    Astia fac ce vor ei pe bugetari i-au cumparat cu maruntis, apoi au relatii in Palatul Discasterial ( magistrati, notari, avocati, grefieri, etc…) doar au vandut „mata din sac„ SC ITAL ROM SRL, societatea a cumparat de Sandner Ionel zis Ionelas un teren care defapt s-a dovedit a fi al statului roman. Acum dupa ce au distrus frumusete de palat „Casa Muhle„ au inceput sa distruga si noua lor proprietate achizitionata in 2012 situata administrativ in Timisoara str.Spaiul Tudor Vladimirescu colt cu Brasov. Toate sunt casele lui Stanca Mirela, aceasta preaia proprietatile pe numele ei sau al copiilor lor, Sandner Ionel zis Ionelas nu are nici un cort sau o caruta pe numele lui ca stie ce-l asteapta – PUSCARIA !
    Toata aceasta familie de tigani sunt pericol pentru ordinea publica ! fac numei nenorociri !

  7. MAI EXISTA PARCHET SI DNA IN ACEST ORAS? SE AUTOSESIZEAZA CINEVA SAU NUMAI PENTRU ANCHETAREA TARANILOR CARE AU FOST LA REFERENDUM VA AUTOSESIZATI? IL CHEMATI LA AUDIERI PE MIUT SI ORZA PENTRU CEEA CE SE RELATEAZA IN ACEST ARTICOL? DACA NU ATUNCI PE MINE M-ATI CONVINS CA SUNTETI NISTE CORUPTI.

  8. De ce nu verifica nimeni de unde au avut rromi bani? Neam de neamul lor nu au muncit vreodata! Au trait din infractiuni! E o chestiune de notorietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.