Alba-neagra cu declarațiile de avere ale consilierilor primarului Robu. Vezi ce averi...

Alba-neagra cu declarațiile de avere ale consilierilor primarului Robu. Vezi ce averi au

1
DISTRIBUIȚI

Declaraţiile de avere şi de interese ale celor patru consilieri personali ai primarului nu se regăseau ieri pe pagina de internet a alexandru chirila manainstituţiei, aşa cum cere legea. La sesizarea pressalert.ro, doar trei declaraţii au fost postate abia astăzi pe site-ul primăriei, în mare grabă, deşi primarul Nicolae Robu are patru consilieri personali, dar şi aşa, cerinţele legii nu sunt îndeplinite întocmai. Nicolae Robu a anunţat angajarea lui Alexandru Chirilă şi a Sandei Greblă încă de la începutul lunii septembrie a anului trecut, dar primul şi-a semnat declaraţiile abia în 24 ianuarie 2013, în timp ce data care apare pe declaraţiile asistentei primarului este 28 ianuarie 2013. Declaraţiile consilierului Sorin Drăgoi, prezentat şi el drept consilier tot din luna septembrie, încă nu există. Dorel Borza şi-a depus câte două declaraţii, în 15 ianuarie 2013 şi 21 ianuarie 2013 şi, cel puţin formal, a respectat legea; chiar dacă şi-a preluat biroul şi a început să-l mobileze încă din luna noiembrie, activitatea sa de senator a încetat în 18 decembrie 2012.

Deşi încă la prima oră a dimineţii  primăria a promis explicaţii în câteva minute pentru aceste încălcării ale legii, acestea nu au mai sosit.


Potrivit legii, declaraţiile de avere şi interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii în funcţie ori de la data începerii activităţii. Acestea se actualizează anual, cel mai târziu până în data de 15 iunie iar publicarea pe pagina de internet a instituţiei se păstrează pe toată durata exercitării funcţiei.

Dorel Borza a depus o primă declaraţie de avere completată în 9 ianuarie şi înregistrată în 15 ianuarie şi o a doua completată şi înregistrată în 21 ianuarie pentru că, în intervalul scurs între cel două date, şi-a mai amintit de un teren de 1,91 ha cumpărat în 2005 şi de o suprafaţă de 0,70 ha teren cumpărat de soţia sa la Arad. În cea de-a doua declaraţie se mai specifică vânzarea unui teren pe Calea Aradului cu 43.500 euro, bani care se regăsesc într-un cont bancar deschis în 2004. Completarea unei a doua declaraţii de interese în 24 ianuarie a fost necesară deoarece între timp, Dorel Borza a fost numit membru în consiliul de administraţie al Retim Timişoara.

Alexandru Chirilă este proprietarul a două terenuri în Giarmata Vii cumpărate în 2001, tot acolo are o casă de peste 300 mp construită în 2005, un apartament în Timişoara de 60 mp cumpărat în 2007, trei maşini, active financiare de 465.000 euro şi 345.000 lei, plasamente la bancă de 500.000 lei, justificate probabil din câştigul soţiei, avocat, al cărei venit declarat pe anul trecut este de peste 300.000 lei.

Proaspătă absolventă a studiilor universitare, Sanda Greblă nu are, deocamdată, bunuri imobile. Doar veniturile de la primărie, unde, ca asistentă personală a primarului a câştigat în câteva luni ale anului 2012 suma de 5.193 lei, la care se adaugă cei 6.000 lei câştigaţi ca reporter la UPT-TELEU.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.