Anticoncepţionale retrase de pe piaţă, după ce patru femei au murit

Anticoncepţionale retrase de pe piaţă, după ce patru femei au murit

0
DISTRIBUIȚI

Un tratament antiacnee, produs de laboratorul german Bayer şi utilizat pe larg ca măsură de contracepţie, va fi retras de pe piaţă în Birth control pillsurmătoarele trei luni în Franţa, după ce patru persoane au murit, a anunţat miercuri Agenţia naţională pentru siguranţa medicamentelor (ANSM), citată de Mediafax. Interdicţia vizează pilulele „Diane 35”, ca urmare a unei „proceduri de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă”, a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor care aparţine de Ministerul Sănătăţii.


„Toate loturile vor fi retrase de pe piaţă”, a adăugat el, invitând pacienţii să nu întrerupă tratamentul imediat şi să-şi contacteze medicul. Aceste noi avertizări intervin după acuzaţiile potrivit cărora pilulele de a treia şi a patra generaţie produse de laboratorul Bayer cresc riscurile de formare a unor cheaguri de sânge.

ANSM a anunţat, duminică, 125 de cazuri de tromboze şi patru decese „imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35” în cursul ultimilor 25 de ani. Prescrise în prezent pentru 315.000 de femei în Franţa, pilulele „Diane 35” au primit autorizaţia de punere pe piaţa franceză în 1987 ca tratament împotriva acneei, dar utilizarea iniţială a fost deturnată, fiind administrată oral drept contraceptiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.