Banii care vor salva pacienții din secțiile de reanimare. Ce spune șeful...

Banii care vor salva pacienții din secțiile de reanimare. Ce spune șeful ATI

0
DISTRIBUIȚI

Pacienţii care se află internaţi în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă din Timişoara ar putea să nu mai fi nevoiţi să îşi plătească conferinta_sandesc00medicamentele, pe toată durata spitalizării, din luna martie. Şeful Clinicii ATI din Timişoara, Dorel Săndesc, salută asumarea de către Ministerul Sănătăţii a acestei măsuri, mai ales că lipsa medicamentelor din spitale afectează serios tratamentul pacienţilor care se zbat între viaţă şi moarte. Timişorenii şi timişenii aflaţi în situaţii critice care sunt aduşi de urgenţă la Spitalul Judeţean vor beneficia de medicamente, materiale sanitare şi reactivi gratuit.


Şi asta după ce Ministerul Sănătăţii şi-a asumat în aceste zile mai multe programe naţionale de finanţare a îngrijirii cazurilor grave, programe care au fost propuse în urmă cu aproape trei ani de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Credem că va fi o schimbare majoră în ceea ce priveşte îngrijirea pacienţilor aflaţi în stare gravă. Este un moment istoric pentru că pentru prima dată un program este destinat pacienţilor din Reanimare. Vom avea medicamente, materiale sanitare, tot ce până acum pacienţii trebuia să cumpere. Noi, medicii de la Reanimare, suntem cei care ne luptăm să ţinem în viaţă un om”, ne-a declarat Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI din Timişoara. De asemenea, Dorel Săndesc consideră că în cazul în care acest program se va pune în practică, ar reprezenta un moment istoric pentru că „România, situată în coada Europei în privinţa sistemului sanitar, ar avea şansa de a se înscrie în rândul statelor cu cele mai bine puse la punct sisteme de management şi îngrijire într-un domeniu esenţial, acela al marilor urgenţe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.