Băsescu: Ar fi de preluat şi în România „tenacitatea chilienilor în a...

Băsescu: Ar fi de preluat şi în România „tenacitatea chilienilor în a munci”

2
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Băsescu a declarat, la finalul Summit-ului CELAC-UE de la Santiago de Chile, că românii ar avea de preluat „tenacitatea traian basescu pchilienilor în a munci şi a-şi atinge obiectivele”, însă nu ar vrea să se preia şi modelul din această ţară privind sănătatea şi educaţia, în care statul nu se implică, conform Mediafax.Dacă vă gândiţi să preluăm ceva, cred că ce e de preluat este tenacitatea chilienilor în a munci, în a-şi atinge obiectivele”, a afirmat Băsescu, întrebat de jurnalişti ce i-a plăcut în această ţară şi ce crede că ar putea fi preluat şi în România.

Preşedintele a spus însă că sistemele din cele două ţări sunt diferite şi că nu crede că ar fi de preluat din Chile modelul social privind sistemele de sănătate şi educaţia superioară, care sunt private, cu o minimă intervenţie a statului. „Nu aş vrea să preluăm şi, spre exemplu, modul de a se susţine educaţia, care este extrem de scumpă.


În România este gratuită, în Chile ca să fii student la medicină costă vreo 14.000 de dolari pe an. Nu aş vrea să preluăm sănătatea, unde nu există decât asigurări private şi urgenţa se plăteşte cu banii jos. Deci avem sisteme diferite, noi avem un sistem în care statul rămâne implicat în principalele zone de interes pentru orice om, sănătate şi educaţie”, a menţionat Băsescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.