BCM Danzio, meci cu miză mare la început de retur. Vezi ce...

BCM Danzio, meci cu miză mare la început de retur. Vezi ce jucătoare noi vor evolua

0
DISTRIBUIȚI

„Panterele roz” încep sâmbătă returul cu un meci pe teren propriu contra celor de la SCM Craiova. Meciul este important pentru BASCHET DANZIO03timişorence, deoarece echipa din Bănie este una dintre rivalele cu care Danzio se bate pentru accederea în play-off-ul  Ligii naționale de baschet feminin. Echipa antrenată de Dan Ionescu a început returul mai târziu cu o etapă deoarece primul meci programat era cel cu echipa din Târgu-Secuiesc, retrasă chiar înainte de startul sezonului 2012-2013. BCM Danzio a terminat turul de campionat cu 22 de puncte, pe locul 7, penultimul care duce în play-off la sfârşitul sezonului regulat. SCM Craiova a terminat turul pe locul următor, cu 21 de puncte, dar acum sunt peste bănăţence, deoarece au jucat în prima etapă, când Danzio a stat, astfel că acum ambele au câte 22 de puncte.

Timişorencele au avantajul victoriei din meciul tur, pe care l-au câştigat cu 71-69 după o bătălie strânsă.


Meciul este unul dintre cele mai importante din retur pentru „pantere”, deoarece un nou rezultat pozitiv cu Craiova ar asigura Timişoarei un avantaj pentru a prinde locurile de play-off. “Este un retur destul de dificil, pentru a intra în play-off trebuie să câştigăm în primul rând meciurile de acasă. Este foarte important să câştigăm cu Craiova la o diferenţă de minimum 3 puncte, pentru că în tur le-am bătut la 2 puncte şi vom fi peste ele în clasament”, a explicat Dan Ionescu.

Partida de sâmbătă va însemna şi debutul oficial pentru cele trei jucătoare venite în pauza de iarnă. Tunde Kilin a venit în urma desfiinţării echipei de senioare a Olimpia Bucureşti şi joacă pe postul de fundaş. Din Serbia, Danzio s-a întărit sub panou cu Sonja Maric, o sârboaică de 27 de ani care joacă extremă de forţă. În plus, a revenit Ana Vuksic, pivotul care a mai jucat pentru timişorence în sezonul 2010-2011, când clubul a obţinut cea mai bună clasare din scurta sa istorie, locul 4. Rămâne de văzut în ce măsură Maric şi Vukisc vor fi înlocuitoare bune pentru Nevena Saponjic şi Natasha Mijatovic, care au plecat în toamnă de la echipă. Meciul de mâine se va disputa de la ora 20.00, în Sala “Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.