Bebeluş, abandonat în scara unui bloc UPDATE 2 Cine este mama

Bebeluş, abandonat în scara unui bloc UPDATE 2 Cine este mama

2
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi de către locuitorii unui bloc de pe strada Aleea Saturn, din zona Fortuna, despre faptul că în ambulanta urgentascara imobilului a fost găsit abandonat un copilaş de numai câteva luni. Se pare că cel mic a fost lăsat de părinţi acolo în noaptea de marţi spre miercuri. Locatarii blocului au încercat, în primă fază, să afle dacă părinţii celui mic nu se află în vizită prin bloc. După ce au sunat la zeci de uşi, iar toate răspunsurile au fost negative, arădenii au alertat Poliţia. „Băieţelul, care are câteva luni, era aşezat într-un cărucior şi îmbrăcat cu haine de sezon, pentru a fi ferit de temperaturile scăzute din această perioadă. Se fac cercetări cu privire la aparţinători, care nu au fost identificaţi deocamdată”, a declarat Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Oamenii legii tind să creadă că este vorba despre un abandon deoarece nimeni nu a contactat Poliţia pentru a anunţa dispariţia bebeluşului. În acest caz a fost anunţată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad care urmează să decidă ce forma de protecţie a bebeluşului va fi aplicată.


Cel mic a fost internat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Arad, iar medicii spun că, cel puţin la prima vedere, băieţelul pare sănătos şi nu prezintă simptome vreunei boli.

UPDATE 1 Copilul abandonat în scara blocului A 12 de pe strada Aleea Saturn este sănătos tun. Medicii Spitalului Judeţean Arad au anunţat că „are greutatea normală, nu prezintă semne de maltratare, este destul de bine îngrijit. Până se va identifica mama sau până la fi plasat într-o instituţie va rămâne în spital. Nu cunoaştem CNP-ul copilului şi nici identitatea lui. Ne asumăm vârsta, undeva la 11 luni – un an”. Poliţiştii continuă cercetările în speranţa că vor descoperi părinţii copilaşului.

UPDATE 2 Pe baza semnalmentelor oferite de locatarii blocului în care micuţul a fost abandonat, poliţiştii au reuşit să o identifice pe mama care şi-a părăsit copilul. Potrivit IPJ Arad, este vorba despre o tânără de 20 de ani care locuieşte în Arad fără forme legale şi care este cunoscută ca şi cerşetoare prin zonele aglomerate ale municipiului. „În timpul cercetărilor, mai mulți locuitori din zona blocului în care a fost găsit copilul au spus că, în ultima perioadă, au văzut o tânără care cerșea și care era însoțită de un cărucior în care se afla un copil”, susţin poliţiştii. Tânăra a recunoscut că şi-a abandonat copilul de numai 11 luni. Oamenii legii au dus-o la spital unde femeia l-a recunoscut pe cel mic. Cercetările în acest caz vor continua, iar tânăra ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti, iar bebeluşul ar putea ajunge în custodia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Arad.

 

 

2 COMENTARII

  1. Alte femei se chinuie o viata intrega sa nasca un copil, si nu reusesc, iar o maimuta ca asta il abandoneaza.Trebuie decazuta din drepturile parintesti imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.